reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja nie ale kuzynka brała. Ja miałam po cc te zastrzyki

ckai9jcgk10emd23.png

Kurcze bo już mnie brzuch boli od tych zastrxykow, a gdzie tam do końca. I nie wiem czy można dawać je chociażby w tylek i czy będa dawać dalej efekt..

reklama
Ja
Jeśli chodzi o kremy, to ja już od kilku lat używam tylko tych ekologicznych z apteki, żadnych kremów z drogerii. Paznokcie mam żelowe (piękne) ale nie będę umawiać się na następne wizyty i czekam teraz aż mi te odrosną i przez okres ciąży nie będę ich malować ani nic z nimi robić. Trudno. Włosy - kurczę- tu to jeszcze sama nie wiem, ale coś trzeba będzie od czasu do czasu zrobić. A co do samoopalacza to mam ten sam problem. Ponieważ lato minęło i jestem znów blada, zamierzam zamówić samoopalacz st.tropez jakiś do używania pod prysznicem, podobno można używać w ciąży.
Ja mam totalnego świra na punkcie kosmetyków i używam tylko naturalnych i do kąpieli i do makijażu. Paznokci nie maluje na wakacjach miałam hybrydę która totalnie zniszczyła mi płytkę i chciałam je zregenerować a że zaszłam w ciążę to zrezygnowałam z wszelakich lakierów póki co
Co do badan ja robiłam usg i wszystko było ok to było 4 lata temu, tym razem też jeśli wszystko będzie ok przystanę na usg chyba że lekarz coś zasugeruje

@Aegi trzeba obserwować swoją skórę, czy wszystko jest ok, bo zmiany hormonalne potrafią namieszać. Mi np. wyszedł mały łupież, szampon bez zmian, a tu taka niespodzianka. A nigdy nie miałam z tym problemu.

@megalija po to są suple dla ciężarówek, żeby się nie faszerować wszystkim :) zwykle tam dawka kwasu foliowego jest taka, jak ta zalecana, czyli jak piszesz 0,4 ug.

Ja aktualnie biorę pregna plus, potem przerzucę się może na pregna dha. Chyba, że coś innego lekarz poleci.

Kurcze ja też mam łupież właśnie odkąd zaszła w ciążę i cera też mi się pogorszyła. Towarz i dekolt ;/
8une3e3kck8m6mea.png

Ja nie biore zadnych witamin oprocz kwasu foliowego w zadnej ciazy nie bralam nic chyba ze wyniki zle to zelazo.

Ja
Ja mam totalnego świra na punkcie kosmetyków i używam tylko naturalnych i do kąpieli i do makijażu. Paznokci nie maluje na wakacjach miałam hybrydę która totalnie zniszczyła mi płytkę i chciałam je zregenerować a że zaszłam w ciążę to zrezygnowałam z wszelakich lakierów póki co
Co do badan ja robiłam usg i wszystko było ok to było 4 lata temu, tym razem też jeśli wszystko będzie ok przystanę na usg chyba że lekarz coś zasugeruje
Nie hybryda zniszczyła Ci płytkę tylko złe przygotowanie płytki pod hybryde bądź złe zdjęcie hybryd. Hybryda sama w sobie paznokci nie niszczy.

ckai9jcgk10emd23.png

KatiNails musiałabyś fachowym okiem ocenić ;) w każdym bądź razie jak zdjęłam to paznokci nie miałam bo co odrosły to się łamały. A może zetknęłaś się z naturalnymi lakierami do paznokci bo kiedys takie widziałam, ale nie wiem czy są warte swojej ceny

No oby, bo u mnie to już ósmy tydzień, czytam, że u niektórych to mdłości już mijają a mi się nawet nie zaczęły!
Ja też bez mdłości, ale np wedliny i mieso mi nie smakują bardziej wole nabiał dzemy itd czego przed ciąża za często NIE jadlam

Witam kobiety wszystkie
Myślałam że będę we wrzesniowkacha ale dziś na wizycie okazało się ze jeszcze sierpień 30. Mam pytanko jakie witaminy polecacie?
Witaj. Ja biorę falvit mama.

reklama
Do góry