reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

I ja jestem po wizycie. Wszystko rosnie jak powinno, serce jak dzwon, tetno 150. Dostałam skierowanie na prenatalne,11 stycznia pobranie krwi, 25 stycznia usg, bedzie to 12.6 tc. ( nie robi go moja ginekolog, tylko wysyła do specjalnego osrodka) . Termin 3 sierpień :)

reklama
Myslicie, ze 12.6 tc czyli 13 tydzien do dobry czas ma wykonanie tego badania? W pierwszej ciąży miałam chyba wczesniej.

Wróciłam właśnie od lekarza. Nie widać pęcherzyka ciążowego. Mam przyjść za tydzień. Dalej brać kwas foliowy i tyle.

ckaigov3zxqq2hf2.png

Tzn ze nie ma ciazy?

te badania trzeba zrobic miedzy 11 a 13 wiec jeszcze sie wyrabiasz. ja w pierwszej ciazy nie mialam. teraz bede chyba sie na wszystko zapisywac i robic. trza chuchac na zimne. ogolnie moje samopoczucie dobre. tylko ten bol podbrzusza uporczywy. zobaczymy co ma byc to bedzie. narazie cera rewelacja apetyt dopisuje i maz sie ze mnie smieje ze chyba drugi chlopak bedzie

te badania trzeba zrobic miedzy 11 a 13 wiec jeszcze sie wyrabiasz. ja w pierwszej ciazy nie mialam. teraz bede chyba sie na wszystko zapisywac i robic. trza chuchac na zimne. ogolnie moje samopoczucie dobre. tylko ten bol podbrzusza uporczywy. zobaczymy co ma byc to bedzie. narazie cera rewelacja apetyt dopisuje i maz sie ze mnie smieje ze chyba drugi chlopak bedzie
11-13!
Ja nie wiem jak liczyc te tygodnie bo 12.6 to 13tc, a np 13.1 to juz 14 tc. Czyli chyba trzeba robic od 11 - 13.6 tc.

Ja w poprzedniej ciąży nie miałam robionej bety ani w tej ciązy tez. Po co się tylko zamartwiać nie potrzebnie. Co ma być to będzie. Jeśli nie będzie przyrastać jak należy a będę na bieżąco to kontrolować to co ja mogę z tym zrobić.. nic tak naprawdę.. Natury się nie zmieni.. To jest tylko nakręcenie się i wieczne nerwy.. A jak wiadomo nerwy nie sprzyjają ciąży ani w przyszłych staraniach się. Obecnie jestem w 8 tygodniu i 4 dzień

Ja w poprzedniej ciąży nie miałam robionej bety ani w tej ciązy tez. Po co się tylko zamartwiać nie potrzebnie. Co ma być to będzie. Jeśli nie będzie przyrastać jak należy a będę na bieżąco to kontrolować to co ja mogę z tym zrobić.. nic tak naprawdę.. Natury się nie zmieni.. To jest tylko nakręcenie się i wieczne nerwy.. A jak wiadomo nerwy nie sprzyjają ciąży ani w przyszłych staraniach się. Obecnie jestem w 8 tygodniu i 4 dzień
W poprzednie ciąży tez nie miałam bety, w tej tylko raz, bo lekarka kazała aby potwierdzic ciaze w 100 proc, zeby mogla przepisac leki.

Tzn ze nie ma ciazy?
Nie potwierdził ani nie zaprzeczył. Pecherzyka nie widać i tyle. Macica prawidłowej wielkosci. Był raczej milczący. Za tydzień zobaczymy czy będzie ciąża - tak powiedział. Nic mnie nie boli oprócz piersi. Nie mam plamień. Beta 11.12 - 68 , 14.12 - 168. Więcej nie robiłam. Może nie było widać. Może usg za słabe a może za wcześnie. Święta nie będą takie radosne jak myślałam. Będę dobrej myśli to mi zostało.

ckaigov3zxqq2hf2.png

reklama
Nie potwierdził ani nie zaprzeczył. Pecherzyka nie widać i tyle. Macica prawidłowej wielkosci. Był raczej milczący. Za tydzień zobaczymy czy będzie ciąża - tak powiedział. Nic mnie nie boli oprócz piersi. Nie mam plamień. Beta 11.12 - 68 , 14.12 - 168. Więcej nie robiłam. Może nie było widać. Może usg za słabe a może za wcześnie. Święta nie będą takie radosne jak myślałam. Będę dobrej myśli to mi zostało.

ckaigov3zxqq2hf2.png
Trzymam kciuki, bedzie dobrze. Mysle, ze jeszcze nic straconego.

Do góry