reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nie potwierdził ani nie zaprzeczył. Pecherzyka nie widać i tyle. Macica prawidłowej wielkosci. Był raczej milczący. Za tydzień zobaczymy czy będzie ciąża - tak powiedział. Nic mnie nie boli oprócz piersi. Nie mam plamień. Beta 11.12 - 68 , 14.12 - 168. Więcej nie robiłam. Może nie było widać. Może usg za słabe a może za wcześnie. Święta nie będą takie radosne jak myślałam. Będę dobrej myśli to mi zostało.

ckaigov3zxqq2hf2.png

Mysle ze skoro beta wzrosla to i ciaza jest tylko pewnie jeszcze za wczesnie zeby na usg bylo.widac

reklama
Dziewczyny USG jest umownie wykonywany w 11-14tc, ale tak naprawdę nie chodzi o wiek a rozmiar płodu. Z pierwszym synem byłam w 11tc+4 dni i lekarz odmówił zrobienia badania bo synek był za mały, przez co wyniki byłyby niewiarygodne. Przyszłam ponownie w 12tc+4 dni i już osiągnął wymagany rozmiar, chyba 4,5 cm. Dlatego najlepiej iść właśnie od 12 tc, ale tak naprawdę to zalezy od indywidualnych predycpozycji rozwojowych płodu. Czasami w 13 tc już może być za późno bo dziecko z kolei może być za duże. Ja mam umówioną wizytę w 13tc+1 wydaje mi się to ok ;)

Nie potwierdził ani nie zaprzeczył. Pecherzyka nie widać i tyle. Macica prawidłowej wielkosci. Był raczej milczący. Za tydzień zobaczymy czy będzie ciąża - tak powiedział. Nic mnie nie boli oprócz piersi. Nie mam plamień. Beta 11.12 - 68 , 14.12 - 168. Więcej nie robiłam. Może nie było widać. Może usg za słabe a może za wcześnie. Święta nie będą takie radosne jak myślałam. Będę dobrej myśli to mi zostało.

ckaigov3zxqq2hf2.png
Trzymaj sie kochana i postaraj sie czekac cierpliwie na kolejna wizyte, pewnie bedzie juz coa widac. Myslami jestesmy z Toba :*

ckaigov3zxqq2hf2.png
Jeśli kiepski sprzęt to rzeczywiście może nie być widać, ja byłam podobnie na wizycie, i musiał trochę poszukać żeby znaleść pęchęrzyk, wiec może się ukrył gdzieś :) Trzymam kciuki

te badania trzeba zrobic miedzy 11 a 13 wiec jeszcze sie wyrabiasz. ja w pierwszej ciazy nie mialam. teraz bede chyba sie na wszystko zapisywac i robic. trza chuchac na zimne. ogolnie moje samopoczucie dobre. tylko ten bol podbrzusza uporczywy. zobaczymy co ma byc to bedzie. narazie cera rewelacja apetyt dopisuje i maz sie ze mnie smieje ze chyba drugi chlopak bedzie
Kasiulla_88 Przypomnij ktory tydzien u Ciebie? Masz "smaki"?
Mnie dzis ból podbrzusza wlasnie rano obudzil ale na szczescie po wstaniu bylo ok. Jeszcze ani raz nie bralam nospy.

u mnie 4 tydzien 2 dzien wg miesiaczki a wg mnie o 2 dni wiecej. ja zadnycj srodkow przeciwbolowych narazie brac nie chce i nie moge zbytnio poki nie pojde do gina z uwagi na strate poprzedniej ciazy. Nie ma co sie zalamywac. jakos to bedzie a ja tego nie przeskocze. Pierwszy raz mam tak ze mnie boli caly czas ale tez mysle ze to poprosty spowodowane tym ze mialam lyzeczkowanie wiec narazie nie trace pogody ducha i jestem dobrej mysli. chcielibysmy dziewczynke ale chyba jednal chlopak tam jest

u mnie 4 tydzien 2 dzien wg miesiaczki a wg mnie o 2 dni wiecej. ja zadnycj srodkow przeciwbolowych narazie brac nie chce i nie moge zbytnio poki nie pojde do gina z uwagi na strate poprzedniej ciazy. Nie ma co sie zalamywac. jakos to bedzie a ja tego nie przeskocze. Pierwszy raz mam tak ze mnie boli caly czas ale tez mysle ze to poprosty spowodowane tym ze mialam lyzeczkowanie wiec narazie nie trace pogody ducha i jestem dobrej mysli. chcielibysmy dziewczynke ale chyba jednal chlopak tam jest

Po czym myslisz ze chlopak? :)

bo pamietam jak mialam z moim Grzesiem. na poczatku rewelacja apetyt super cera. od ok 8 tygodnia zaczela sie jazda z nudnosciami i przez to (i w sumie z powodu lekkicch nadprogramowych kilogramow) schudlam do 12 tygodnia 6 kg. w poprzedniej byla dziewczynka i jakby to powiedziec zbrzydlam strasznie i od samego poczatku z lazienki moglam nie wychodzic.... wiec ja sie tym sugeruje a poza tym to ja to poprostu wiem ze bede miec dwoch chlopakow jakos tak czulam zawsze

20sta a ja robię babeczki bo nie wyrobie jak nie zjem TEGO CZEGOŚ [emoji3] tez tak macie? [emoji848]
Co do bóli to narzekacie na nie jakoś bardzo? Bo mnie niekiedy zakręci w podbrzuszu, niekiedy jajnik zakłuje, po dłuższym sprzątaniu czy zmęczeniu trochę pobolewa podbrzusze i na tym tyle, wszystko do zniesienia.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
20sta a ja robię babeczki bo nie wyrobie jak nie zjem TEGO CZEGOŚ [emoji3] tez tak macie? [emoji848]
Co do bóli to narzekacie na nie jakoś bardzo? Bo mnie niekiedy zakręci w podbrzuszu, niekiedy jajnik zakłuje, po dłuższym sprzątaniu czy zmęczeniu trochę pobolewa podbrzusze i na tym tyle, wszystko do zniesienia.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
no wlasnie ja niestety wrecz ciagle mam. dzisiaj troche w kuchni spedzilam nad pierogami lazankami ahh ta kapustka. i powiem ze po tych kilku godzinach na stojaco to ciezko. teraz leze z synem i ogladamy piratow i sie relaksuje (chociaz czy przy 4-latku mozna sie zrelaksowac hihi

Do góry