reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja swoją drogą mogłam nie napisać zrozumiale o co mi chodzi. Podsumowując - Mam nadzieje, że jest tu miejsce dla każdej z nas :*
Mam to szczęście, że (póki co) się nie martwię i choć poruszają mnie Wasze smutki i problemy to nie przenoszę ich na siebie. Wiem, że nie każdy ma ten spokój w sobie dlatego rozumiem, że może się poczuć niekomfortowo.

Colorado1989 - "Każda z nas ma jakiś bagaż doświadczeń, który nam ciąży." - heheheh, :)

U mnie smaków jeszcze nie ma. Ale jak mówisz o tym żurku to jakoś tak chyba bym zjadła :D
To wpadaj na żurka [emoji1] zrobię pewnie ilość jak dla wojska [emoji1]

U mnie ostatnio żurek na tapecie i frytki. A normalnie za nimi aż tak nie przepadam [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Dziewczyny zrobiłam. Po 4 dniach 984, czyli wzrost ale tylko o 100% od poniedziałku... co myślicie? Boję się żeby przez święta coś się nie wydarzyło...

Nie chce Cię straszyć, ale nie wyglada to dobrze, jest mały przyrost. Taki przyrost miałam w poprzedniej ciazy.. długo w niej niestety nie byłam. Ale nie martw sie, co ma być to będzie, istnieją ciąże które nawet z niska beta trwają. Trzymaj sie i powodzenia :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Karokao- możesz napisać jak to się u Ciebie skończyło? Ja najbardziej się boję że będzie potrzebny jakiś zabieg. Proszę odpisz.

Może jeszcze niebawem rozbłyśniesz pięknym blaskiem ;)
Ale żeby nie było, że u mnie tak różowo na 100% to wyskoczyły mi 2 okazałe pryszcze :D
Niby jak się brzydnie to będzie dziewczynka, więc nie jest źle hahah. Myślę, że wszystko się unormuje jakoś po 12 tygodniu i ne będzie tak zle. ;)

Karokao- możesz napisać jak to się u Ciebie skończyło? Ja najbardziej się boję że będzie potrzebny jakiś zabieg. Proszę odpisz.

Beta byla mała od początku i praktycznie nie przyrastala, było puste jajo, w 6tyg miałam jeszcze 2 tyg czekać ale kilka dni po wizycie u lekarza czułam już taki ciągły ból jak na okres, inny niż teraz mamy w ciazy, w sumie cały czas tez trochę plamilam, nie wytrzymałam poszłam do lekarza, on już widział ze pusty pęcherzyk przesuwa sie do wydalenia. Powiedział ze samo powinno sie oczyścić i po wizycie u lekarza wieczorem dostałam okresu i po ciazy. Ogólnie czułam ze cos jest nie tak, pod koniec już przestały mnie piersi bolec, także wszystko zwiastowało niepowodzenie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie jak nigdy twarz czyściutka póki co, minimalne ilości jakiegoś kremu bb nakładam i gotowe oby tak dalej było, za to jakaś wrażliwa się zrobiłam dzisiaj prawie się popłakałam na jasełkach u córki i znów mi coś dzisiaj poleciało ale wyglądało to na gęsty śluz i kolor miało jakiś kremowy na szczęście póki co to jednorazowy wybryk mam nadzieje bo niedługo w obsesję popadnę, moje majtki są najbardziej obserwowanym przeze mnie elementem w ostatnich dniach

Niby jak się brzydnie to będzie dziewczynka, więc nie jest źle hahah. Myślę, że wszystko się unormuje jakoś po 12 tygodniu i ne będzie tak zle. ;)
Apropos cery, ja miałam kiepską cerę przed terminem@, ale przez to, że hormony brałam. Teraz też biorę te same, duphaston i luteinę, ale cera o niebo lepsza. Ale za to mam lekki łupież i swędzi mnie skóra głowy, a z tym nigdy problemów nie miałam. Ciekawe co na to wróżby ludowe [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Wróciłam właśnie od lekarza. Nie widać pęcherzyka ciążowego. Mam przyjść za tydzień. Dalej brać kwas foliowy i tyle.

ckaigov3zxqq2hf2.png

Do góry