reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny jak ja się stresuje przez te plemienia, już mam psychozę jakąś wymyślam najdziwniejsze i najgroźniejsze przyczyny oczywiście pomaga mi wujek Google chyba zeświruje do tej 18

reklama
Robiłam dziś betę bo nie wytrzymałem i dziś wynosi 22856 a dwa dni wcześniej 13165. Kurde wydaje mi się że coś mało przyrasta w tym tyg ciąży w którym jestem.

Według mnie beta dobrze przyrasta, na tym etapie nie ma takiego przyrostu jak na początku. Jak dla mniej za bardzo sie tymi betami nakręcacie, wrzućcie na luz ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam dzis wszystkich, niestety przeziebienie nie odpuszcza ale jakos zyje. dzis zrobilam bete wynik 18.12 - 4593 dzis 7932 przyrost jest o 72% z norm z mojego labo wynika ze jest to 6 tydzien, czyli identycznie jak ciaza z OM, wiec raczej jest wszystko wporzadku i swieta przezyje w spokoju :)

Wtedy lekarz stwierdził że płód jest trochę za mały, tzn o dwa tygodnie młodszy i powiedział mi że takie dzieci często rodzą się chore. Potem miałam prywatnie usg prenatalne to był chyba trzynasty tydzień i wtedy zauważono wadę serca. Miałam test pappa usg 4d i amniopunkcje już na NFZ bo z wada serca często idą inne choroby .Test Pappa ryzyko ZD 1:2 a z amniopunkcji kariotyp prawidłowy. Amniopunkcje miałam dopiero w 19 tc bo moje pierwsze dziecko zachorowalo na wirusa i byłam z nim w szpitalu dwa tyg. A w 22 tyg mialam pełne usg serca dziecka, półtorej godziny, dwóch lekarzy wszystko na NFZ i na drugi dzień pisemna zgoda na terminacje.

Musiałas trafic na dobrych lekarzy, ze tak szybko juz jakies nieprawidłowosci byly zaobserwowane.
W ktorym tygodniu teraz jestes? Duzo zdrowka Ci zycze i aby tym razem wszystko bylo tak jak powinno.

Witam dzis wszystkich, niestety przeziebienie nie odpuszcza ale jakos zyje. dzis zrobilam bete wynik 18.12 - 4593 dzis 7932 przyrost jest o 72% z norm z mojego labo wynika ze jest to 6 tydzien, czyli identycznie jak ciaza z OM, wiec raczej jest wszystko wporzadku i swieta przezyje w spokoju :)
Super
Ja czekam na piatkowa wizytę, jestem ciekawa co tam sie dzieje.

Mnie łapie przeziębienie.. Jezuskuuu te święta mi nie na rękę ciągle bym spala.. Bałagan w całym domu... Choinka w lesie A raczej w piwnicy i mam ochotę żeby tam została.. Lubię święta.. Ale w tym roku to będzie jakaś masakra..

zud3skjojuq7tn9p.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

reklama
Hej, hej :) przyłączam się do wątku. Nie mam jeszcze terminu bo do lekarza idę 3 stycznia aaale 14 grudnia bHCG miałam już jak w piątym tygodniu więc raczej się tu wpasowuję. Jest trochę eskcytacji, a troche strachu, jak to pewnie wiele lasek ma przy pierwszym dziecku. Trzymajcie się!. PS. Czy Was też tak cycki bolą??

Do góry