reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kobietki nie wiem czy któraś z Was ma taki problem.. Ale moja siostra odkąd dowiedziała się o mojej kolejnej ciąży zaczęła myśleć o powiększeniu rodziny tyle tylko że ona ma strasznie nie regularny okres.. raz 28 dni czeka, a raz dwa miesiące.. Robiła badania hormonów i wyniki były świetne.. Może któraś była w takiej sytuacji i podpowie co powinna zrobić żeby zwiększyć szanse na ciążę?

zud3skjojuq7tn9p.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

Ja zawsze mialam wszystko regularne wiec takie rozbieznosci w miesiaczkach sa mi obce. Powinna probowac, probowac i jeszcze raz probować... Lekarz nie widzi nic złego w tych nieregularnych cyklach?

reklama
Ja przez nie regularny okres o dziecko się starałam 4 lata a wszystko było ok podobno moja natura potem 6 miesięcy leczenia jeden przerwy tylko kwas foliowy i prenatal uno i nagle ciąża niech nie zwleka po 1 ciazy powinno się wyregulowac wszystko

eikt3e3k96x30qte.png

Ja nie będę brała dodatkowych badań.. uważam co ma być to będzie, a nie prawidłowości wykryje usg.. Ogólnie jestem optymistką i odganiam myśli że może pójść coś nie tak i ze spokojem podchodzilam do każdej ciąży.. Nawet moja ciaza pozamaciczna myślę że tak musialo być, ja nie miałam na to żadnego wpływu.. Ciaza trwa 9 miesiecy zwariowalabym gdybym cały czas myślała tylko o tym że coś może złego wyjść podczas badań..

zud3skjojuq7tn9p.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png
Już Cię lubię, tak trzymaj! Od kilku dni mam takie samo podejście. Stres jest tak samo zły jak używki, a długotrwały pewnie nawet i gorszy.

Mi mąż zabronił już tu wchodzić bo za każdym razem sie dołuję i analizuję i popadam w jakies paranoje ;)
Mi zabiera telefon jak widzi znów jakieś forum. Czuję się czasem jak nastolatka o musi się ukrywać z telefonem, ale ma trochę racji, bo niepotrzebnie też się same nakręcamy...

Moim zdaniem bardzo dobra decyzje podjełaś, tylko moge sobie wyobrazic co czułaś....
Czy na usg w 12 tc cos juz bylo nie tak? Czy w tym okresie robiłaś test pappa?

A wlasnie dziewczyny czy decydujecie sie na test pappa prywatnie tzn bez wskazań medycznych? Ginekolog cos Wam juz wspominał o tym badaniu? Ja w pierwszej ciąży nie robiłam, ginekolog nawet o nim nie wspominał, ale mialam 25 lat, teraz mam 31.
Wtedy lekarz stwierdził że płód jest trochę za mały, tzn o dwa tygodnie młodszy i powiedział mi że takie dzieci często rodzą się chore. Potem miałam prywatnie usg prenatalne to był chyba trzynasty tydzień i wtedy zauważono wadę serca. Miałam test pappa usg 4d i amniopunkcje już na NFZ bo z wada serca często idą inne choroby .Test Pappa ryzyko ZD 1:2 a z amniopunkcji kariotyp prawidłowy. Amniopunkcje miałam dopiero w 19 tc bo moje pierwsze dziecko zachorowalo na wirusa i byłam z nim w szpitalu dwa tyg. A w 22 tyg mialam pełne usg serca dziecka, półtorej godziny, dwóch lekarzy wszystko na NFZ i na drugi dzień pisemna zgoda na terminacje.

To chyba zależy od lekarza, może ta ginekolog z zasady nie robi Usg przed 12 tygodniem ciąży i pozostaje albo się z tym pogodzić i poczekać albo wybrać się do innego lekarza..
To widać co lekarz to inaczej. Ja w tamtym tygodniu miałam robione dwa razy usg w szpitalu najpierw przez pochwę drugi raz przez brzuch, a to 8 tydz

Ostatnia edycja:
reklama
Robiłam dziś betę bo nie wytrzymałem i dziś wynosi 22856 a dwa dni wcześniej 13165. Kurde wydaje mi się że coś mało przyrasta w tym tyg ciąży w którym jestem.

Do góry