reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jest osobny temat w sierpniówkach z wizytami tam wklejamy zdj.Też mam termin na 4 sierpnia,lecimy tak samo:biggrin2:
Ja się smaruję cały czas bo mam atopową skórę i muszę.Rozstępy już mam pod pępkiem nie dużo ale jednak.
oliwiaparycja jak najszybszego powrotu do żywych życzę.Szpital nic przyjemnego ale chociaż pomogą;)
Trzym

Dziękuję :-)napewno nic przyjemnego ale trzeba się pomęczyć i trochę poleżeć żeby było lepiej :-)

reklama
Ja tam smarowalam w poprzedniej ciąży tylko tym balsam dla mam z Rossman. Rozstępów nie miałam i nie mam. Według mnie to siedzi w genach.... Oby u mnie ich nie bylo

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Czy ja wiem,moja mama cztery ciąże i ani jednego rozstępu nie ma.A ja i siostra już mamy.Może wdałyśmy się w kogoś z gorszą skórą;)

Ja mam termin na 2 sierpień. A co do lekarzy ja chodzę prywatnie, nie mam usg na każdej wizycie z tego względu że lekarz uważa że nie jest to aż tak dobre dla dziecka, jest ordynatorem w szpitalu w którym rodzę i prowadził moją pierwszą ciążę, robił mi cesarkę więc mam do niego jakieś zaufanie. A na gardło polecam herbatę z cytryną i szalik na szyję, mnie zaczynało boleć więc wzięłam dwa dni urlopu i przegoniłam

Oliwiapatrycja szybkiego powrotu sił i dobrego samopoczucia życzę.
Natłuszczanie skóry w ciąży to podstawa bo jak nie jest dobrze nawilżona, ktoś ma tendencję do suchej to będzie pękać i rozstępy nieuniknione. Chociaż jak ktoś ma mieć to czasem i smarowanie nie pomoże. W pierwszej ciąży smarowałam się cała i wszędzie ok oprócz cycków które wyglądają jak afrykańskie.... Masakra he dwa woreczki choć jak ubiorę dobry stanik to nie jest zle- ciekawe jak po drugiej ciąży będą wyglądać..
Do lekarza chodzę prywatnie ale z PZU mój partner płaci w pracy grupowe i z tego korzystam . Ale lekarza bym nie zamieniła na innego. Znamy się co prawda dopiero od września po moim poronieniu się do niego wybrałam. Jest młody... Ale ma niesamowitą wiedzę i tak bardzo widać jego zaangażowanie - na początku kariery jeszcze mu się chce [emoji3] wczoraj z nim rozmawiałam bo dał nr telefonu i mówiłam o swoich obawach bo pobolewa mnie brzuch,kazał dziś przyjechać na szpital. Zrobił USG pęcherzyk widac [emoji3] na razie tyle bo to równy 5 tydzień ale kamień spadł mi z serca.

https://www.suwaczki.com/tickers/7u229n73wdxj5zx3.png

Czyli nie ma reguły,nawet jak się smarujesz specyfikami za miliony i tak mogą wyskoczyć,ruletka.Ale i tak warto smarować całe ciało dla własnego komfortu.

Ja tam smarowalam w poprzedniej ciąży tylko tym balsam dla mam z Rossman. Rozstępów nie miałam i nie mam. Według mnie to siedzi w genach.... Oby u mnie ich nie bylo

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Looo ja to mam pajęczynie Tekli. Ale moja mama i babcia też, wiec to raczej w genach siedzi

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png

reklama
Geny nie geny, i tak uważam że warto smarować. W pierwszej ciązy smarowałam się od poczatku Mustelą, popękałam w dzień terminu i tydzień później, praktycznie z dnia na dzień, gdybym urodziła w terminie może by mnie to ominęło :) Pręgi zaczęły się od blizny po wyrostku bo w tym miejscu skóra była już słabsza i uszkodzona. Rozstępów mam mało, praktycznie są nie widoczne, w ogóle mi nie przeszkadzają. Nawet jeśli to zależy od genetyki to uważam że regularne smarowanie chociaż w ułamku pomaga, i niech dzieki temu będę miała te 3 rozstępy mniej to i tak uważam że warto. Zresztą ogólnie warto dbać o skórę, to też lepsze samopoczucie. Ja kupiłam sobie na gwiazdkę mój ukochany krem Mustela, olejek tej samej firmy i serum na piersi. Uwielbiam te kosmetyki i z chęcią je sobie aplikuję ;) A czy rozstępy będą? pewnie tak, ale sumienie będzie czyste :p

Do góry