reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny a jadacie rzeżuchę ? Ja od jakiegoś czasu codziennie dodaje ją do posiłków. Zachęciła mnie bogata lista właściwości szczególnie dla kobiet w ciąży . I jest taka pyszna ... A teraz akurat święta rzezuchowe :D

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Maljan kupiłam smoczki synkowi, mimo że chciałam karmić piersią, niestety nie udało się. Smoczek był wspaniałym uspokojaczem, zwłaszcza że syn miał koszmarne kolki przez pierwszy rok życia. Smoczki mieliśmy AVENT i butelki na początku też AVENT. Jak oglądałam te smoczki różne to ten AVENTA był najmniejszy i najbardziej odwzorowywał sutek ;) czytałam też sporo pozytywnych opinii, dlatego sie zdecydowałam. Polecam

Któraś z Was pytała o kolki i jak sobie z nimi radzić. No cóż, my sobie nie poradziliśmy :( To najgorszy koszmar który skutecznie zniszczył nam początki rodzicielstwa :( Nie potrafię tego nawet opisać bo to był prawdziwy koszmar na który nie byłam totalnie przygotowana :( Dlatego tak długo nie mogliśmy się zdecydować na drugie, musiało upłynąć trochę czasu że choć trochę te koszmarne wspomnienia się zatarły. Syn miał kolki już w szpitalu (leżeliśmy tam 2 tygodnie), w szpitalu przeszłam własną gehenne, ale nie o tym teraz. W każdym razie po powrocie do domu nie było lepiej. Pierwszy rok życia to był koszmar, ciągłę kolki. Jak zjadł to ryk i potworny płacz którego nie dało się niczym uspokoić, jak już kolki mijały to zaczynał być głodny, płakał z głodu i jak dostał mleczko to od nowa brzuszek. To był totalny rollercoster. Nie spodziewałam się że dziecko może tak dużo płakać bez przerwy, dziwiłam się skąd on bierze tyle siły. Raz pamiętam ryczał od godz. 15 do godz 1 w nocy praktycznie bez przerwy, Normalnie bym w to nie uwierzyła. Ja ryczałam razem z nim z tej bezradności, nie mogłam mu pomóc a byliśmy u wielu lekarzy i próbowaliśmy wszystkiego. Wszystkie kropelki, i sab simplex cudowne, które są picem na wodę bo u nas te bobotici i espumisany to to samo. Masaże, ciepłe okłady, kąpiele, herbatki, jakies techniki relaksacyjne, kupiliśmy butelki DR BROWNS które kosztowały majątek i miały dokonać cudu. No niestety cud nie nastąpił. Ale na szczęście czas upłynął i jakoś przetrwaliśmy. Teraz boję się tego koszmaru, ale liczę na to że nic dwa razy się nie zdarzy i teraz będzie zupełnie inaczej :D

Jeśli chodzi o laktator, miałam z synem Tommee Tippie ręczny, o Boże to był dramat, ile ja się namęzyłam, jak utyrałam te biedne cyce a i tak nic nie wyciągnęłam [emoji14] teraz mam na oku Medela elektryczny i chyba kupię używany bo ten mniejszy model to za 100zł na OLX można kupić. Muszę mieć laktator i wezmę go już do szpitala, muszę tym razem karmić piersią i liczę że będzie wsparciem w tym temacie ;)
Jeśli chodzi o butelki, to ja też zdecyduję się raczej na avent, bo podobno najbardziej przypominają pierś i są dobre jeśli ktoś chce karmic czasem z piersi, czasem z butelki :) a nad smoczkami zastanawiam się pomiędzy avent a lovi :) dzięki za opinie dziewczyny :)

[emoji64]02.08.1018[emoji64]

p19u43r85mf3dc6h.png

No a mi zupy odeszly, a jak wcisne w siebie to zaraz i tak jestem głodna .. pewnie dlatego tyle przytyłam . Ja jakoś bardziej konkretne jedzenie .. od początku tylko mieso, najlepiej grillowana karkówka . Już nie mogę doczekać się lata :D i jakiś salceson z musztardą czy frytki :D ale oczywiście staram się ograniczać . Wczoraj np miałam faszerowana cukinię to na poczet tego dzisiaj pizza :D :D

Haha mam tak samo[emoji16][emoji16][emoji16] mięso [emoji173]

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

I dodam tylko, że takie kolki jak miał nasz syn nigdzie wśród znajomych/ rodziny się nie powtórzyły, a mam sporo dzieci w swoim otoczeniu. Większośc miała "normalne" niemowlaki które robiły kupkę, jadły i kimały [emoji14] oczywiście nigdy nie ma idealnie, ale w każdym razie chciałabym żeby pierworódki zbytnio się nie zestresowały moim postem [emoji14] Takie coś że raczej rzadko trafia, ale warto mieć z tyłu głowy i taki scenariusz żeby potem się nie zdziwić ;)
Ja sama byłam mega płaczącym dzieckiem, ja ryczałam non stop i prawie w ogóle nie spałam. Moi rodzice mieszkali na początku z rodzicami mamy, moja mama była młoda i chodziła do szkoły policealnej jeszcze, to miały taką umowę z babcią, że mama siedziała i bujała mnie do 1 w nocy, a babcia od 1 żeby mama mogła się jakoś do szkoły wyspać :D bo ja całą noc nie spałam tylko ryczałam. Mam nadzieję, że moje dziecko się nie upodobni do mnie w tej kwestii :D

[emoji64]02.08.1018[emoji64]

p19u43r85mf3dc6h.png

Damy rade [emoji3] zaraz ktoś odwiedzi zaczną sie pytania co jeszcze potrzeba i juz troszkę mniej [emoji3] ja kupiłam pakę używanych ciuszków za 150 zł i jestem mega zadowolona-wiadomo do szpitala nowe i wgl ale na codzień gdzie przebrać dziecko to bedzie pewnie z kilka razy wystarczy [emoji3] a dzidziuś malutki z tymi ubrankami za duzo nie zrobi [emoji3]
Jeśli chodzi o rossman to jest jakaś karta dla kobiet z dziećmi ktos cos wiecej wie?

oar8ugpj3lipqk0k.png
Zapisalam sie do klubu rosne w rosmanie i dostalam takie dwie gumowe szczoteczki do masazu dziąseł dziecka gratis

No a mi zupy odeszly, a jak wcisne w siebie to zaraz i tak jestem głodna .. pewnie dlatego tyle przytyłam . Ja jakoś bardziej konkretne jedzenie .. od początku tylko mieso, najlepiej grillowana karkówka . Już nie mogę doczekać się lata :D i jakiś salceson z musztardą czy frytki :D ale oczywiście staram się ograniczać . Wczoraj np miałam faszerowana cukinię to na poczet tego dzisiaj pizza :D :D

Hyhy no ja od poczatku owoce warzywa.. mieso czasami ale nie ciagnie mnie ,ryby bleeeee wszystkie i smazone i wedzone.. na fast foody tez mi sie czasem ma [emoji39]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a jadacie rzeżuchę ? Ja od jakiegoś czasu codziennie dodaje ją do posiłków. Zachęciła mnie bogata lista właściwości szczególnie dla kobiet w ciąży . I jest taka pyszna ... A teraz akurat święta rzezuchowe :D

Ja robie rozne kielki ,uwielbiam na kanapce np

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się obawiam tych kolek, mój chłopaki nie mieli więcej nie wiem jak to jest. W ogóle oni dużo spali, cyc,spanie i tak w kółko. Nocki tez były spoko. Aż się boję jak to będzie teraz...mam nadzieję, że młodą tez będzie dużo spała, ładnie jadła i nie będzie miała kolek :) marzenie

Ja właśnie wróciłam z badań...niby jest lepiej i w ogóle. Mam trochę zacząć chodzić po domu, ale bez szaleństw. Lekarz potwierdził płeć[emoji4] Będziemy mieć chłopczyka [emoji4] Mój maluch niestety ma torbiel na główce... mam się niby tym za bardzo nie martwić. Muszę to na połówkowych za tydzień zgłosić i lekarz ma się temu przyjrzeć

16uds65gf2i39h6o.png
To wczesniej naprawde nawet po domu nie moglas chodzic? To straszne:/ inaczej to sobie wyobrazalam. Fajnie, ze juz wiesz. Ja tez czekam na potwierdzenie chlopczyka :D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry