reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
I dodam tylko, że takie kolki jak miał nasz syn nigdzie wśród znajomych/ rodziny się nie powtórzyły, a mam sporo dzieci w swoim otoczeniu. Większośc miała "normalne" niemowlaki które robiły kupkę, jadły i kimały :p oczywiście nigdy nie ma idealnie, ale w każdym razie chciałabym żeby pierworódki zbytnio się nie zestresowały moim postem :p Takie coś że raczej rzadko trafia, ale warto mieć z tyłu głowy i taki scenariusz żeby potem się nie zdziwić ;)

I dodam tylko, że takie kolki jak miał nasz syn nigdzie wśród znajomych/ rodziny się nie powtórzyły, a mam sporo dzieci w swoim otoczeniu. Większośc miała "normalne" niemowlaki które robiły kupkę, jadły i kimały [emoji14] oczywiście nigdy nie ma idealnie, ale w każdym razie chciałabym żeby pierworódki zbytnio się nie zestresowały moim postem [emoji14] Takie coś że raczej rzadko trafia, ale warto mieć z tyłu głowy i taki scenariusz żeby potem się nie zdziwić ;)
Jak będę miała chwilę to aż poczytam coś więcej na temat kolek :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli chodzi o laktator, miałam z synem Tommee Tippie ręczny, o Boże to był dramat, ile ja się namęzyłam, jak utyrałam te biedne cyce a i tak nic nie wyciągnęłam :p teraz mam na oku Medela elektryczny i chyba kupię używany bo ten mniejszy model to za 100zł na OLX można kupić. Muszę mieć laktator i wezmę go już do szpitala, muszę tym razem karmić piersią i liczę że będzie wsparciem w tym temacie ;)

Ja miałam laktator canpol, ręczny i bardzo sobie go chwalę. Mam go do dzisiaj, ale trochę silikonowe wkładki się ztentegowały i chyba kupię sobie drugi, już dla samych silikonowych uszczelek, etc. Nie musiałam nic nim ciągle naciskać żeby mleko leciało. Po prostu naciskałam raz (nie do samego końca) i mleko sobie ciekło. A jak ten maleńki pojemniczek się napełnił, to puszczałam, mleko leciało do flaszki i jeszcze raz naciskałam. 15 minut i z cyca miałam 120ml mleka.

Ja mam nadzieję, że dziewczyny nie będą miały kolek, bo ja nie wiem co to jest kolka u dzieci.

Ja miałam laktator canpol, ręczny i bardzo sobie go chwalę. Mam go do dzisiaj, ale trochę silikonowe wkładki się ztentegowały i chyba kupię sobie drugi, już dla samych silikonowych uszczelek, etc. Nie musiałam nic nim ciągle naciskać żeby mleko leciało. Po prostu naciskałam raz (nie do samego końca) i mleko sobie ciekło. A jak ten maleńki pojemniczek się napełnił, to puszczałam, mleko leciało do flaszki i jeszcze raz naciskałam. 15 minut i z cyca miałam 120ml mleka.

Ja mam nadzieję, że dziewczyny nie będą miały kolek, bo ja nie wiem co to jest kolka u dzieci.
Tez patrzylam na ten laktator i chyba go kupie ;) z corcia szybko stracilam pokarm przez zapalenie piersi(pomogl zwykly oklad z lisci kapusty,lekarz mi to zalecil) i stres(tesciowa) ;) tym razem chce karmic dlugo,co do kolek moja nie miala wiec nie wiem co to ;)

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Mam dzis jakies nerwy.. wszystko mnie wkurza..

Podobno uroki ciąży ;)
Ja dziś znów jestem ospała i leniwa. Miałam problem żeby wstać, wziąć prysznic .. a gdy to zrobiłam to znów wylądowałam w łóżku.. ale jeszcze chwileczkę i pora wstawać robić obiad. Dziś domowa pizza. Odkąd jestem w ciąży pizze mogę jeść codziennie :D

Fajnie, że jest lepiej. Torbielą się nie martw choc wiem, że to nie takie proste. Będzie dobrze, musi być:)
Ni nie jest to takie proste niestety[emoji4]

@chomiczka007 przerażające jest to...Ale tak jak mówisz..Drugie dziecko będzie inne[emoji16] Może tym razem zero kolek??[emoji16]
Co do medeli to koleżanka to ma i jest super zadowolona[emoji16]

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Podobno uroki ciąży ;)
Ja dziś znów jestem ospała i leniwa. Miałam problem żeby wstać, wziąć prysznic .. a gdy to zrobiłam to znów wylądowałam w łóżku.. ale jeszcze chwileczkę i pora wstawać robić obiad. Dziś domowa pizza. Odkąd jestem w ciąży pizze mogę jeść codziennie :D

Niby urok ;) ja moglabym jesc zupy na okraglo.. pomidorowa,ogorkowa.. i inne tluste takie.. wczoraj mialam rosol a dzis bedzie ogorkowa tylko do sklepu musze isc [emoji53] a nie chce mi sie [emoji39]

reklama
Niby urok ;) ja moglabym jesc zupy na okraglo.. pomidorowa,ogorkowa.. i inne tluste takie.. wczoraj mialam rosol a dzis bedzie ogorkowa tylko do sklepu musze isc [emoji53] a nie chce mi sie [emoji39]

No a mi zupy odeszly, a jak wcisne w siebie to zaraz i tak jestem głodna .. pewnie dlatego tyle przytyłam . Ja jakoś bardziej konkretne jedzenie .. od początku tylko mieso, najlepiej grillowana karkówka . Już nie mogę doczekać się lata :D i jakiś salceson z musztardą czy frytki :D ale oczywiście staram się ograniczać . Wczoraj np miałam faszerowana cukinię to na poczet tego dzisiaj pizza :D :D

Do góry