reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja chce Nadie, nakręcam mojego

Też nam się podoba Nadia. Ogólnie to mam wypisane z 7 imion żeńskich, które nam się najbardziej podobają i wiadomo pewnie jeszcze mi się zmieni, ale chyba my wybieramy Kornelię [emoji5]

oar8flw1mdp5ujvp.png

reklama
Dziewczyny jak mysliscie ten kocyk miętowy nadaje się dla dziewczynki i chłopca?
Musze kupić na wszelki wypadek coś uniwersalnego, bo kolejne usg dopiero w maju a ja tyle czekać nie chce żeby coś kupić, a różnie bywa a jak moja niunia to jednak nie dziewczynka wiec na początek kupuje bardziej uniwersalne a jak się urodzi to zacznę kupować typowo dziewczęce rzeczy. Kocyk z allegro za 29 zł 75/100 cm a ten sprzedający ma też inne rzeczy dla dzieci. Ten szary tez mi się podoba i miętowy tez :pa mam chęć kupić..Link do: Kocyk MINKY bawełna koc niemowląt dwustronny WZORY Zobacz załącznik 842882

Jest ładny, ale chyba bardziej uniwersalny byłby ten szary :) jednak te serduszka kojarzą się bardziej z dziewczynką [emoji4] ja kocyk niebieski patrzyłam sobie w pepco za 20 zł, ale kupimy go chyba dopiero w maju jak będzie łóżeczko, materac itd :) bo teraz nie będzie gdzie tego wszystkiego chować. Jak już będzie łóżeczko to tam wsadzę kokon, rożek i kocyk. Jakiś pluszaczek [emoji56]

oar8flw1mdp5ujvp.png

Ja też właśnie psychicznie jestem już nastawiona na chłopca. I nie wiem jaka była by reakcja że jednak dziewczynka . Na pewno i tak byłabym ucieszona ale pewnie zszokowana. Ale to bardzo mało prawdopodobne jest. Na USG sama widziałam podobiznę u dzidzia między nogami do tego co jest u mezulka między nogami :DJa zamawiam dość sporo rzeczy ale dziecięcych ciuszkow nie. Dużo taki strój kosztuje ? Fajniutki ;)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Jakies 25zl plus wysylka. Tez rozne rzeczy zamawialam ale ciuchow mi sie nie zdarzylo. Ciekawe ciuszki sa na troche starsze dzieci :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dla dziewczynkichyba z 10 imion mi sie podoba. Za to przy chlopcu zadne :( i w ta strone problem... kurcze chyba mnie przewialo. Pierwszy raz mam bol ucha, szyi i gardła na raz i nie wiem czy da sie cos z tym zrobic

Tak mowicie ;) moja pierworodna miala kocyk zielono-zolto-niebiesko w ciuchcie ;)

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jak coś mam w domu to będę używać i takim sposobem będę mieć różowy kocyk dla synka ale wiadomo do użytku domowego :)

Wydaje mi się że inaczej wygląda dziewczynka z ciuchciami niż chłopczyk w różowym z księżniczkami :D

Dla dziewczynkichyba z 10 imion mi sie podoba. Za to przy chlopcu zadne :( i w ta strone problem... kurcze chyba mnie przewialo. Pierwszy raz mam bol ucha, szyi i gardła na raz i nie wiem czy da sie cos z tym zrobic

Na bol ucha wkropl sobie najpierw 2 krople wody utlenionej,sprawdz czy sie cos nie dzieje,jesli nic nie boli wkropl jeszcze 5 kropel ;) lez na boku tak z 15 minut i drugie ucho ;)

Ja jak coś mam w domu to będę używać i takim sposobem będę mieć różowy kocyk dla synka ale wiadomo do użytku domowego :)

Wydaje mi się że inaczej wygląda dziewczynka z ciuchciami niż chłopczyk w różowym z księżniczkami :D

Oj tam bedzie mial wyczucie stylu [emoji23] [emoji23] [emoji23] a tak serio moze nie rozowy ale zielony w serduszka.. czemu nie ;)

reklama
Oj tam bedzie mial wyczucie stylu [emoji23] [emoji23] [emoji23] a tak serio moze nie rozowy ale zielony w serduszka.. czemu nie ;)

No tak :)
Ale dziewczynka ma chyba łatwiej. Mam dwa wory ciuszkow i podzieliłam na damskie i męskie. I jeden wór jest tylko na dziewczynkę a drugi na chłopca. Tylko że połowa z tych ciuszkow ' dla chłopca ' jest uniwersalna że może być tez na dziewczynkę . Śmiałam się że jak mi braknie ciuszkow to mały będzie w nocy spał w różowych ciuszkach z falbankami :D ale pewnie nie przejdzie, żeby to jego godności nie uwlaszczylo :D

Do góry