reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Współczuje :( cóż, widocznie potrzebowałyśmy odpoczynku:) Moja praca była stresująca więc może tu była przyczyna.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też tak miałam właśnie . Że płakałam przed pracą ale kurczowo się trzymalam tej pracy no bo co jak zajde w ciążę ? I zaszłam po zwolnieniu . :D ale jakoś bardzo się cieszę że tak się stało. Dam radę a przecież jak mały troszkę podrosnie to moge iść do pracy :) no i my zalapiemy się na Kosiniakowe czyli 1000 zł przez rok co miesiąc. A po tym okresie myślę szukać pracy :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A co do picia w nocy to strasznie mnie suszy jak sie budze, pije wode ale to w ogole nie pomaga, czasami az gardlo mnie boli takie wysuszone. Podejrzewam ze mam mala wilgotnosc w mieszkaniu

Mam podobne obawy. Muszę nawilżacz powietrza kupić[emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

my krótko się staraliśmy i się udało ;) ja mam umowę na zastępstwo, bardzo ciężko teraz o umowę na stałe a zwłaszcza kobieta ma problem bo jak młoda to nie chcą dać...
a co do picia to też czasami mnie tak suszy, ale jeden raz w nocy zawszę idę do wc :D

Ja się trzymałam bo mama mi ciągle truła, żebym najpierw znalazła coś innego. Zrobiłam po swojemu i teraz ciągle słyszę "a nie mówiłam?". I tak bym od razu sie starała o L4 bo bym tego nie przetrwała. Dobrze, że partner mnie wspierał, że spokojnie sobie poradzimy

my krótko się staraliśmy i się udało ;) ja mam umowę na zastępstwo, bardzo ciężko teraz o umowę na stałe a zwłaszcza kobieta ma problem bo jak młoda to nie chcą dać...
a co do picia to też czasami mnie tak suszy, ale jeden raz w nocy zawszę idę do wc :D
Ja o dziwo przebudzam się raz ok 6 nad ranem na siku i zasypiam odrazu jak mops:), o dziwo, bo piję dużo wody żeby podnosić moje ekstremalnie niskie ciśnienie, dzięki któremu pewnie tak dobrze mi się śpi:)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny w jaki sposób sobie radzicie z zatkanym nosem? Ja od 3 dni prawie cały czas mam zatkany nos i czuje się jak ufo :eek::eek::eek: troche mi pomaga sól morska i zastanawiam się czy jakieś przeziębienie mnie dopadło czy to ten nieżyt nosa spowodowany hormonami w ciąży...

U mnie łatwo o etat ale nikt pracować za grosze nie chce i wieczny problem z ludźmi a pracuje (lam) w molochu więc lekko u nas nie jest.Jak powiedziałam szefowi że jestem w ciąży jeszcze przed lekarzem to przyjął to z uśmiechem choć wiem że gryzl się w język bo na moje miejsce nikogo nie było ale cóż życie ....najpierw powiedział że będę mieć mniej pracy nie mam dźwigać itd a za chwilę święta i nocki mi przypadły a tam sama z 4 ludzikow z lapanki kto przyjdzie na zlecenie ten będzie... w ciągu dnia 8 godz na nogach i wieczny bieg bo 1000 pomysłów na min nie raz to myślę że dobrze ze te mdłości przyszły bo nie wiem jakby się to skończyło mój szef miał w nosie ciążę o której mu powiedziałam dopóki mu zaświadczenia nie przyniosę no tu mu przyniosłam razem z l4 bo padalam na twarz jak wracałam do domu.Lekarz jak usłyszał gdzie pracuje i co robię w ciągu dnia powiedział że nie ma opcji żebym chodziła do pracy zwłaszcza jak ledwo żyję bo mdłości mnie wykańczały.Mam umowe na stałe ale czy do nich wroce???muszę to przemyśleć zwłaszcza że do pracy 30 km jeździłam mam dużo czasu na przemyślenia ale teraz myślę o dzidziusiu a później będę myśleć o reszcie.

reklama
Do góry