reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny bez przesady, nikt tu nie robi żadnej tajemnicy z istnienia zamkniętej grupy. Niby jaki interes ktoś by miał aby to ukrywać? A też nikt nie ma tu roli informatora na etacie, żeby siedzień przed kompem i ogłaszać że jest zamknięta grupa, a po drugie chyba sens tej grupy jest taki żeby jej członkowie byli zaufani. Także trzeba się trochę poznać najpierw. Te które korzystały wcześniej z podobnych forów doskonale zdają sobie sprawę z tego, że taka grupa jest potrzebna, bo w internecie bywa różnie. A jednak poruszamy tu dość intymne tematy.

Ja nie mam możliwości dodania członków do grupy, nie mam takich uprawnień. Wyślę listę dziewczyn które chcą dołączyć do administratora, ale to może potrwać do kilku dni. Wytrzymacie?
Pewnie, dzieki :happy2:

reklama
Aleście tu napisały o tych urlopach, ale Maljan dobrze Wam to podsumowała [emoji6] Jakbyście miały jeszcze jakieś wątpliwości w kwestiach prawa pracy to chętnie pomogę, bo jestem w temacie - taka praca [emoji12]
Ja dziś na ciuchach widziałam fajne spodnie ciążowe, ale pani przede mną je zgarnęła i znów wyszłam z pustymi rękoma z ciuszka [emoji17]
Ale może na necie poszukam i coś znajdę :)
Mam zamiar wyciągnąć dziś męża na spacer po pracy, tylko ciekawe czy się zgodzi, bo pokój miał zaczynać robić [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
To ja zapytam o kwestie prawne :) może akurat się dowiem. Interesuje mnie kwestia tej opieki 14 dniowej nad żoną . W warunkach opieki jest że można ją wybrać jeśli nie ma innych członków w gospodarstwie domowym co mogliby się zająć kobieta. U mnie jest sytuacja że mamy dom na dole mieszkają moi rodzice oboje nie pracuja. Ale mają osobne wejście do domu , osobna kuchnię, żyjemy osobno. Co w takiej sytuacji ? Wiesz może czy mojemu mężowi należeć się będzie taka opieka ? I ewentualnie kto i jak to kontroluje :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja kupiłam jak na razie 1 pare leginsów ciążowych ale mi sie zsuwają i wiszą w kroku a ten pas na brzuch się zwija. I nie wiem czy to dlatego, że brzuch jeszcze za mały czy są za ciasne w udach:D potrzebuję spodnie, które nie będą mi się wpijać w brzuch ( bo nawet gin zwrócił na to uwagę) ale z tymi nie wiem o co chodzi

A ja kupiłam jak na razie 1 pare leginsów ciążowych ale mi sie zsuwają i wiszą w kroku a ten pas na brzuch się zwija. I nie wiem czy to dlatego, że brzuch jeszcze za mały czy są za ciasne w udach:D potrzebuję spodnie, które nie będą mi się wpijać w brzuch ( bo nawet gin zwrócił na to uwagę) ale z tymi nie wiem o co chodzi
A próbowałaś ten pas na brzuch "złożyć" na pół?[emoji4]ja tak noszę, bo mam je za duże[emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

Napisałaś to idealnie :D w takim razie tacierzyński to co innego niż ojcowski ;)
Podsumowując tata może wziąć: 2 tygodnie ojcowskiego płatne 100% niezależnie od mamy, 2 dni okolicznościowego urlopu płatne 100% oraz 2 tygodnie opieki nad żoną płatne 80% :)

p19u43r85mf3dc6h.png
Naprawde az tyle wolnego przysluguje tatusiowi malucha? Ale fajnie, nie zdawalam sobie z tego sprawy :happy2:

Aleście tu napisały o tych urlopach, ale Maljan dobrze Wam to podsumowała [emoji6] Jakbyście miały jeszcze jakieś wątpliwości w kwestiach prawa pracy to chętnie pomogę, bo jestem w temacie - taka praca [emoji12]
Ja dziś na ciuchach widziałam fajne spodnie ciążowe, ale pani przede mną je zgarnęła i znów wyszłam z pustymi rękoma z ciuszka [emoji17]
Ale może na necie poszukam i coś znajdę :)
Mam zamiar wyciągnąć dziś męża na spacer po pracy, tylko ciekawe czy się zgodzi, bo pokój miał zaczynać robić [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
To ja mam pytanie, czy wazna jest kolejnosc zabierania tych dni wolnych? Chodzi mi o to czy najpierw musi byc np ojcowski a potem opieka na zone albo odwrotnie czy to jest bez roznicy w jakiej kolejnosci sie wykorzysta urlop okolocznosciowy, urlop ojcowski i opieke?

Ja też ostatnio kupiłam spodnie ciążowe w Lidlu to też dosyć zjeżdżają jeszcze, ale ostatnio byłam w sklepie " SHE " i trafiłam na idealne spodnie, fajnie się trzymają nic nie zjeżdża i na brzuszku się trzymają.

Ja juz po usg połówkowym ale tak nie dokońca. .dziecko wykręciło się plecami nie mogła zbadać dobrze serduszka, twarzy wcale nie było widać. .do tego lekarka spieszyła się na porodówke bo miałam w szpitalu robione badanie.. Naszczescie zdążyła zobaczyć że to napewno dziewczynka :-D wagi itp nie znam ..nie mam nawet żadnego zdjęcia. Będę miała powtarzane za tydzień jakoś usg połówkowe więc szczegóły za tydzień i fotki .Na pocieszenie zrobiłam małe zakupy w Reserved dla mojej dziewuszki kochanej <3
DSC_0001.JPG
p

Załączniki

• DSC_0001.JPG
    DSC_0001.JPG
    672,1 KB · Wyświetleń: 309
reklama
Ja juz po usg połówkowym ale tak nie dokońca. .dziecko wykręciło się plecami nie mogła zbadać dobrze serduszka, twarzy wcale nie było widać. .do tego lekarka spieszyła się na porodówke bo miałam w szpitalu robione badanie.. Naszczescie zdążyła zobaczyć że to napewno dziewczynka :-D wagi itp nie znam ..nie mam nawet żadnego zdjęcia. Będę miała powtarzane za tydzień jakoś usg połówkowe więc szczegóły za tydzień i fotki .Na pocieszenie zrobiłam małe zakupy w Reserved dla mojej dziewuszki kochanej <3Zobacz załącznik 842020 p
Dobrze że się pocieszylas :D tak czytałam twój post i właśnie miałam nadzieję że będzie powtarzane badanie. Gratuluję kruszynki :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry