reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Teraz jak kupie to też nie będę wyrzucać tylko dlatego bo miałam je w szpitalu, bez przesady, wystarczy wyprać w wysokiej temperaturze, no chyba ze będzie zalana krwią itp to wtedy wiadomo do kosza ale takie porody tylko na filmach z kałużami krwi itp. Syfu i malari nie ma to nie afryka dzika.. :-D a ciekawe czy lekarze, pielęgniarki i osoby pracujące w szpitalu tak wyrzucają ubrania za każdym razem po dniu pracy w szpitalu.. A pracują na różnych oddziałach gdzie napewno jest gorzej jak na oddziale ginekologiczno -połóżniczym gdzie musi być największa higiena jak są maluszki . Wątpię żeby tak wszystko wyrzucali :-D

reklama
Uff doczytałam was.
Ja też już po wizycie. Dzis na nfz wiec tylko sprawdził wyniki i zapisał na kolejną wizytę. Ba nfz miałam tylko jedno usg i ani razu nie badał mnie ręcznie. Chodzę do niego tylko po skierowanie na wyniki.
Jakby nie prywatne wizyty co 3tyg to bym sie martwiła. Za to wyniki mam super aż lekarz był w szoku. Nawet tsh spadło do 0,4 bez podwyższania dawki letroxu.
Ja jeszcze nic dla dziecka nie mam nawet się jeszcze nie rozglądam. Łóżeczko, ubranka dostanę od bratowej. Pościele, przewijak, prześcieradła, leżaczek mam. Za wózkiem, wyprawką do szpitala rozejrzę się w maju/czerwcu. Przy pierwszym dziecku wszystko miałam szybko, przy drugim też bo właściwie wszystko miałam a teraz nie wiem na co czekam:)

A ja czytałam w necie, że nawet zwykła pościel składająca się z poduszki i kołderki jest niebezpieczna, że lepiej żeby maluch spał w rożku itp. Nie wiem ile w tym prawdy...
Tak, dokładnie też tak czytałam. Dlatego ja się właśnie zastanawiam co dokładnie kupić. Ale wstępnie chyba pościel kupię, te boki do łóżeczka może kupię ale nie będę ich od razu zakładać tylko po kilku miesiącach.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja niepocieszona. Dziś jak nigdy bez USG :( kontrola badań w sumie tylko. Kolejna wizyta 26 Marca

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Ooo to szkoda :( ale badania ok?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ufff dobrze że ktoś kiedyś napisał o kocu na porodówkę bo bym pewnie na to nie wpadła a jestem pęcherzowcem i już na samym porodzie boję się o przeziębienie. Leżąc bez bielizny dla mnie to uczucie jakby najgorsze zimy zapanowały. Od razu chory pęcherz :/

Ja też już po wizycie. Nadal ponoć dziewczynka (niby mam się nie sugerować, ale to już drugi lekarz który mówi tą samą płeć, a i na NFZ była wizyta to wiadomo, że usg jest słabe). Więc trzymam się wersji dziewczynka. Wszystko ok, kolejna wizyta 16.04.
Badanie ręczne? Ja mam tylko usg robione zawsze, jak to jest być "badanym ręcznie"? Ktoś mi wytłumaczy proszę? [emoji16]

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
Do góry