reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mialam
Masakra tam jest z tym usg, od biedy dostanę 3 fotki, które kosztują 30zł. Ale na szczęście jeszcze tylko jedna wizyta w tamtejszej przychodni i przenoszę się do innego lekarza. Na prenatalnych dostałam ok 30 fotek. 16 marca mam tam znowu wizytę i już się doczekać nie mogę, ja dzieciaczki bym najchętniej codziennie podglądała. Ciekawe czy detektor tętna płodu to nie fanaberia?
Miałam detektor przy starszym synu ale mało używałam. Nieraz kilka min trwało zanim usłyszałam i tylko się denerwowałam. Był z niższej półki cenowej może dlatego

reklama
Ja jedyny jaki w sklepie widziałam kosztował 100zł stąd takie poczucie, że to raczej fanaberia, przecież zawsze można walić jak w dym do lekarza jak coś się nam źle wydaje :)

Ja jak byłam na prenatalnych to dostałam dwa zdjęcia i to w dodatku takie, na których prawie nic nie widać :( ale lekarz miał jakiś słaby sprzęt...
Jak będę miała wizytę w kwietniu to mam nadzieję, że będą lepsze fotki :)
A jak Wasze samopoczucie Dziewczynki? Męczą Was jeszcze jakieś dolegliwości czy cieszycie się drugim trymestrem? Ja już powoli przestaję wymiotować, więc powoli zaczynam wychodzić z domu :)

@.rudzielec ja od 3 tygodni nie wymiotuje a od jakiegoś czasu wróciły mi smaki. Ale za to brzuch boli ciągnie mnie we wszystkie strony i wiem ze to macica sie rozciąga bo po takim bólu brzuch coraz większy.

Ja jak byłam na prenatalnych to dostałam dwa zdjęcia i to w dodatku takie, na których prawie nic nie widać :( ale lekarz miał jakiś słaby sprzęt...
A jak Wasze samopoczucie Dziewczynki? Męczą Was jeszcze jakieś dolegliwości czy cieszycie się drugim trymestrem? Ja już powoli przestaję wymiotować, więc powoli zaczynam wychodzić z domu :)
Ja u lekarza na nfz dostałam dopiero 1 zdjęcie, drugie mam z prenatalnych prywatnie i jest zdecydowanie lepszej jakości. Jeszcze tydzień temu miałam mdłości i wymioty, teraz jest zdecydowanie lepiej i oby nie wróciło. Najbardziej mnie męczy budzenie się codziennie w nocy i przewracanie z boku na bok prze kilka godzin :/

Ja u lekarza na nfz dostałam dopiero 1 zdjęcie, drugie mam z prenatalnych prywatnie i jest zdecydowanie lepszej jakości. Jeszcze tydzień temu miałam mdłości i wymioty, teraz jest zdecydowanie lepiej i oby nie wróciło. Najbardziej mnie męczy budzenie się codziennie w nocy i przewracanie z boku na bok prze kilka godzin :/
Problem ze snem mam od ok.3 tygodni. Tak, jak piszesz, też się budzę i nie mogę spać. Najgorzej jest, że zasnąć też nie mogę, mimo że jestem mega zmęczona.
Mnie to apetyt wrócił[emoji4]

16uds65gk16dflk6.png

Dobrze ze chocoaz zdj macie. Ja na prenatalnych na nfz na bardzo dobrym sprzecid dosc ze zdj nie dostalam to nawet moj chlopak wejsc nie mogl :/ ja wiem ze tu o zdrowie chodzi a nie o jakies zdj i w ogóle, no ale to by nic chyba nie zmienilo..... Polska

A mdlosci skonczyly mi sie szczesliwie z 3cim miesiącem. Teraz tylko przez scisk zoladka wszystko mi podchodzi do gory.

Dzień dobry.
Od 3.03 w H&M jest wyprzedaż.
Ja mam dziś wolne. nakupiłam mięsa i upiekłam mielonkę, pasztet. Włożyłam w słoiki i będzie coś innego na kanapki.Teraz się piecze karkówka i boczek to będzie na 2 dni na obiad a reszta na kanapki. Mam już dość tych wędlin ze sklepu, wszystkie na jedno kopyto.

Miałam ostatnio to samo, szynka kulka przyprawy szybka patelnia i piekarnik [emoji3] pycha [emoji39] ale troszkę schodzi czasowo z tymi własnymi wyrobami [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Od wczoraj mam problem z dziąsłami. Mam podrażnione, czerwone, krwawią przy myciu zębów. Dentysta mówił, że może tak być od II semestru ciąży, mam płukać kilka razy dziennie plynem do płukania jamy ustnej. Jak wypłukam jest poprawa ale jak wypiję coś lub zjem to boli.

Czytałam w książce dla kobiet w ciąży ze to przez to ze zwiększa sie ilość krwi w organizmie - ja tez zauważyłam krwawienie przy myciu ale nic innego nie zauważyłam niepokojącego [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry