reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Od wczoraj mam problem z dziąsłami. Mam podrażnione, czerwone, krwawią przy myciu zębów. Dentysta mówił, że może tak być od II semestru ciąży, mam płukać kilka razy dziennie plynem do płukania jamy ustnej. Jak wypłukam jest poprawa ale jak wypiję coś lub zjem to boli.

Mial rację. W ciąży naczynka są słabsze i krawienia mogą wystąpić. Normalnie przy problemach z jamą ustną stosuje dodatkowo wit C ale moze lepiej dawkuj to z owocami :)?

reklama
Ja byłam dziś u swojego ginekologa. w=Wizyty mam co miesiąc ale co 2tyg mam przychodzić usg torbieli. Przyjął mnie między pacjentkami i nie skasował za wizytę a myślałam, że weźmie 120zł:) Przy okazji usłyszałam bicie serduszka dzidzi:) Mierzy już 17cm tak się ułożyło, że mógł zmierzyć całą dzidzię.
Ale duże już :)

p19u43r8yerdtwen.png

Od wczoraj mam problem z dziąsłami. Mam podrażnione, czerwone, krwawią przy myciu zębów. Dentysta mówił, że może tak być od II semestru ciąży, mam płukać kilka razy dziennie plynem do płukania jamy ustnej. Jak wypłukam jest poprawa ale jak wypiję coś lub zjem to boli.

Też mam problem z dziąsłami, ale o wiele wiekszy ze śluzówką nosa. Podrażniona, boli. Nie mogę się wysmarać nawet bo mam rany w nosie, ledwo oddycham. Jedno się skończyło to co innego zaczyna ;) w pierwszej ciąży nie miałam nic a teraz mam wszystko. jak czytam o jakiś objawach w danym meisiącu czy trymestrze to mogę być pewna że wystąpią :confused2::-) :):-) :)

@kasiak85 nie do wiary już takie wielkie???? Szok, ciekawe ile moje maleństwo już ma. Czytałam w apce ze w 17 tc to ma ok 11-12 ale widze że może mieć wiecej. A czujesz już ruchy?

Mi w aplikacji pokazuje, ze ok 11cm tyle, ze to jest długość ciemieniowo-siedzeniowa tak zawsze podają. Z ust wychodzi, że dzidzia 5dni starsza niż z terminu miesiączki. W dzień ruchów nie czuję ale wieczorem jak już się położę to czuję takie leciutkie smyknięcia po lewej albo po prawej stronie dołu brzucha.

Luiza, jak byłam na prenatalnych ch na nfz to dostałam chyba z 10zdjęć dzidzia. Nic nie dopłacałam. Co za zdzierstwo u ciebie w przychodni

Luiza, jak byłam na prenatalnych ch na nfz to dostałam chyba z 10zdjęć dzidzia. Nic nie dopłacałam. Co za zdzierstwo u ciebie w przychodni

Masakra tam jest z tym usg, od biedy dostanę 3 fotki, które kosztują 30zł. Ale na szczęście jeszcze tylko jedna wizyta w tamtejszej przychodni i przenoszę się do innego lekarza. Na prenatalnych dostałam ok 30 fotek. 16 marca mam tam znowu wizytę i już się doczekać nie mogę, ja dzieciaczki bym najchętniej codziennie podglądała. Ciekawe czy detektor tętna płodu to nie fanaberia?

Ja dzisiaj robię makaron zapiekany z boczkiem i zachciało mi się galaretki z bita śmietana, jogurt o mango na koktajl tez zakupiłam :) oj moja głodzilla

reklama
Też mam problem z dziąsłami, ale o wiele wiekszy ze śluzówką nosa. Podrażniona, boli. Nie mogę się wysmarać nawet bo mam rany w nosie, ledwo oddycham. Jedno się skończyło to co innego zaczyna ;) w pierwszej ciąży nie miałam nic a teraz mam wszystko. jak czytam o jakiś objawach w danym meisiącu czy trymestrze to mogę być pewna że wystąpią :confused2::-) :):-) :)
Na sluzowka nosa polecam olejem kokosowym posmarować A na dziąsła pasta Parodontakx mi super się sprawdza jedno i drugie

Do góry