reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny jak się uspokoić? Moja mama sprzedała mi właśnie takiego niusa, że aż mi się w głowie kręci, a jak informacja dotrze do mózgu, to chyba zejdę na zawał, że nie wspomnę, że póki co nic nie wiadomo.

reklama
Ja też mam zwykle podobne niskie ciśnienie, od kilku dni mega nawala mi łeb, boli na maxa. Za tydzień wizyta to zobaczymy ile mi tam nabije. Może to tez kwestia pogody?

Kuźwa u mnie z wagą lipa. Każdy dzień to walka. Ostatnio stwierdziłam, że co bym nie robiła to i tak kg przyjdą czy mi się to podoba czy nie. Ciągle dobrze się odżywiam, stosuję dobre nawyki żywieniowe których się nauczyłam a i tak dupę to daje :/ Ostatnio na śniadanie 2 kromki ciemnego pieczywa z jajkiem, na II śniadanie koktajl ze świeżych owoców, obiad kaszotto, kolacja sałatka cesar. A rano na drugi dzień +1kg na wadze do cholery jasnej. Jak mnie to frustruje. Kolezanki piszą że się obżerają bo taki mają apetyt, waga im stoi. Czasami sie zastanawiam czyt to wszyscy wkoło tak ubarwiają czy to ja jedna jestem taka NIENORMALNA. No doła mam na maxa przez tą wagę, Już mam +3,5kg na plusie. Mój cel to jeszcze max +10kg, byłabym wtedy zadowolona, jakbym staneło tak plus 13,4-14kg przez całą ciążę. Ważę sie codziennie i pilnuje każdego grama a i tak widzę że nie mam nad tym żadnej kontroli :( Sorki za ten wywód ale nie mam gdzie się wyżalić w tej kwestii bo wszyscy wkoło twierdzą ze jestem w ciąży i to normalne i mam żreć za dwóch i wyluzować. Jakbym tak zrobiła to pewnie +40kg na koniec by wyszło hihi. No już mi trochę lżej ;)

Wizytę mam 6 marca, już nie mogę się doczekać, bo ruchów za bardzo nie czuję i mnie to trochę martwi.
Chomiczka007, w pełni cię rozumiem. Ja na razie mam 1,5kg do przodu ale to pewnie przez mdłości i wymioty, które mnie meczyły przez 13tyg. Ja mam niedoczynność tarczycy co wyszło po drugiej ciąży. Będąc w I i II ciąży jadłam naprawdę niewiele 4 posiłki dziennie, na II śniadanie i podwieczorek koktajl, śniadanie owsianka lub 2kanapki i lekka kolacja a tyłam 3kg/m-c. Teraz biorę leki może nie przytyj tyle bo i tak przed ciążą ważyłam za dużo.

Karorek, ja zaczęłam dzić 15tc i od kilku dni czuję ruchy ale nie codziennie i takie delikatne takie muśnięcia. Tyle, że to moja 3cia ciąża a mówią, że w każdej kolejnej szybciej czuć ruchy dziecka.

Ja poznałam płeć na koniec 12 tygodnia- lekarz mówił, że na 90%, ciekawe czy w Dzień Kobiet się potwierdzi :D
Zastanawiam się dlaczego lekarz w tym miesiącu kazał mi robić same wyniki moczu. Czy coś mogło wyjść nie tak? Nie widziałam wyników, tylko mi mówił, że morfologia bardzo dobra.

Też bym już chciała żeby było widać <3
Pewnie na dniach będzie już widać :)

p19u43r8yerdtwen.png

Juz wiem czemu mam takie niskie ciśnienie, chyba mam lekkie odwodnienie bo miałam robiony poziom potasu i wyszło że mam niski i dlatego muszę być 2 tabletki dziennie .wcześniej potas był ok to i ciśnienie było wyższe ,wiec myślę że ta mogło być przyczyną jak również mało płynów w ostatnim czasie

Mam dziś takiego lenia, że szok. Nic mi się nie chce nawet za obiad mi się nie chce zabrać.
Luiza, zajmij się czymś żeby nie myśleć potem emocje opadną to może na spokojniej do tego podejdziesz, Wypij meliskę, pooddychaj głęboko...

Dziewczyny, śliczne brzuszki :) u mnie z dnia na dzień wywala coraz bardziej i już na pewno przed nikim bym nie ukryła, że jestem w ciąży [emoji14]

Jeśli chodzi o ubrania w ciąży już pisałam, że chodzę w ciążowych, ale dżinsach ciążowych żeby doprecyzować :) ja nie lubię getrów/dresów (chyba, że po domu to lubię ;) ), chodzę tylko w dżinsach, bo tylko wtedy czuję się taka hmm "ogarnięta" i bardziej sexi :D więc dlatego też kupiłam dżinsy ciążowe.

Kawę piję w ciąży, jedną dziennie, dwóch ginekologów u których byłam powiedziało, że można. Generalnie ciągle któraś tu pisze czego w ciąży nie można jeść/pić... kawy, czekolady, ogórków konserwowych, salami, serków pleśniowych, śledzi... trochę to wydziwianie jak dla mnie. Moja ginekolog, jak również mamaginekolog na swoim blogu jasno mówią, że nie można jeść tylko surowego mięsa, które nie jest poddawane żadnej obróbce termicznej oraz serków z mleka niepasteryzowanego. Mam wrażenie, że kobiety w ciąży bardzo wydziwiają z tym jedzeniem [emoji14] ja jem wszystko (poza surowym mięsem) i robię wszystko jak przed ciążą :)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
To twoja mamaginekolog potwierdza tylko to co tu piszemy ..śledzie z solanki czy salami to surowe mięso A sery pleśniowe są z niepsteryzowanego mleka (nie wszystkie) trzeba czytać etykietki

reklama
Do góry