reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Juz wiem czemu mam takie niskie ciśnienie, chyba mam lekkie odwodnienie bo miałam robiony poziom potasu i wyszło że mam niski i dlatego muszę być 2 tabletki dziennie .wcześniej potas był ok to i ciśnienie było wyższe ,wiec myślę że ta mogło być przyczyną jak również mało płynów w ostatnim czasie
No to wiesz już co robić[emoji4]

16uds65gk16dflk6.png

reklama
Mam dziś takiego lenia, że szok. Nic mi się nie chce nawet za obiad mi się nie chce zabrać.
Luiza, zajmij się czymś żeby nie myśleć potem emocje opadną to może na spokojniej do tego podejdziesz, Wypij meliskę, pooddychaj głęboko...

Ja mam chronicznego lenia od właściwie połowy stycznia, NIC mi się nie chce, nawet moje hobby mnie nie kręci, a jeszcze w dodatku lodówka na dworze, to nawet spacer nie cieszy. Ja chcę wiosnę, ja chcę piękny maj.

Idę dzisiaj podpisać umowę na mieszkanko, to czasu trochę mi zejdzie, a meliskę kupię sobie pod drodze do domu, dzięki :)

Juz wiem czemu mam takie niskie ciśnienie, chyba mam lekkie odwodnienie bo miałam robiony poziom potasu i wyszło że mam niski i dlatego muszę być 2 tabletki dziennie .wcześniej potas był ok to i ciśnienie było wyższe ,wiec myślę że ta mogło być przyczyną jak również mało płynów w ostatnim czasie
Niskie ciśnienie na początku ciąży to fizjologia zwiększa się pod koniec ciąży. Sama zrobiłaś wyniki potasu czy na zlecenie lek.?

Niskie ciśnienie na początku ciąży to fizjologia zwiększa się pod koniec ciąży. Sama zrobiłaś wyniki potasu czy na zlecenie lek.?
Ja na początku miałam 120/74 nigdy nie niższe w tamtej ciąży też nigdy niskiego nie miałam wiec trochę mnie to zaniepokoilo :-)w poprzedniej ciąży najniższe miałam 115/68 a tak to przeważnie 120/73 sprawdziłam starą kartę ciąży z ciekawości

Aleście napisały od rana :)
Jeśli chodzi o brzuch to ja mam swoją oponkę sprzed ciąży, ale i taki ten ciążowy chyba już mi się robi, bo spodnie przestały się dopinać :p i jak śpię na brzuchu to czuję jakby mi coś przeszkadzało, więc chyba to Dzidzia daje o sobie znać, bo tłuszczyk do tej pory nie przeszkadzał podczas snu :p

Ja dziś byłam w poradni i zapisałam się do gina, ale Pani w rejestracji powiedziała, że na pierwszej wizycie będę musiała podpisać oświadczenie, że przystępuję do KOCa (koordynowana opieka kobiet w ciąży czy coś takiego) i że będę musiała rodzić w tym szpitalu i w żadnym innym mnie podobno nie przyjmą. Wiecie coś o tym? Chciałam rodzić raczej w innym szpitalu lub może nawet prywatnie. Któraś z Was jest objęta tym całym KOCem lub wie o co w tym chodzi?

Są tu może dziewczyny które jeżdżą konno ? Co myślicie o jeździe w ciąży ??
Ja nie jeżdżę i nigdy nie jeździłam. czytałam kiedyś z jakiego rodzaju sportu zrezygnować w ciąży i jazda konna też tam była. Chociaż mam sąsiadkę, która uprawiała jogging do końca ciąży i 3 tyg po porodzie biegła w maratonie:)

reklama
Na zlecenie od lekarza ze względu na to ze w grudniu w szpitalu byłam z odwodnieniem i miałam bardzo bardzo niski poziom potasu wiec trzeba było Sprawdzić jak teraz jest. Pewnie na kolejnej wizycie tez dostane skierowanie na potas żeby znów sprawdzić jak po tabletkach się poprawiło :-)

Do góry