reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zauważyłam, że od jakiegoś czasu twardnieje mi brzuch i po jakimś czasie ustaje ( tak choćbym mocno się najadla ) też tak.może macie? Nie wiem czy to jest spowodowane moim silnym kaszlem czy czymś innym. Jestem w 14tc. Pozdrawiam

reklama
Czy któraś z was też ma takie niskie ciśnienie?
Niby lekarka nic nie mówiła na ten temat ze źle 106/56 to strasznie niskie , ostatnio było 124/74 i zazwyczaj takie miałam a dzisiaj niskie :-/
To ciśnienie nie jest bardzo niskie :) moje zwykle jest 90/60, bywa 80/50. Pytałam o to lekarzy, odpowiedź :"jeżeli nie boli przy tym głowa, i mogę z tym żyć to wszystko w porzadku, dla ciąży niskie ciśnienie nie jest groźne, jedynie wysokie trzeba mocno kontrolować " także możesz być spokojna:)

@oliwiapatrycja co do cisnienia to normalnie mam 120/80, teraz w ciąży 100/60, nie raz troche mniej, czasem wiecej . Na wizycie w tej ciąży jak sie bardzo denerwuje, serce czuje w gardle, mam ksiazkowe cisnienie i to własnie dlatego, że normalne jest takie niskie. W ciąży z corka miałam zakladany calodobowy holter cisnieniowy bo cisnienie na wizytach 150/100 z nerwow, ale normalnie w domu miałam 120/80( to wszystko bylo z nerwow) . Nie wiem czemu mam takie niskie .
@karolka22 mi od 14 tygodnia zaczęła twardniec macica, co jakiś czas takie spinanie sie dołu brzucha. Dostałam leki luteine, duphaston, nospe doraznie .

Czy któraś z was też ma takie niskie ciśnienie?
Niby lekarka nic nie mówiła na ten temat ze źle 106/56 to strasznie niskie , ostatnio było 124/74 i zazwyczaj takie miałam a dzisiaj niskie :-/
Ja mam 90 na 53 [emoji14]

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Katolka22, mi brzuch twardnieje jak się nie oszczędzam, cały dzień jestem na nogach, drugi spacer z dziećmi itp.
Oliwiapatrycja, ja też miałam na ostatniej wizycie podobne ciśnienie i lekarz nic nie mówił, że źle.
Kupiłam dziś w lidlu rajstopki niemowlęce za 2,99zl/ szt. Wzięłam 3 szt.

Zauważyłam, że od jakiegoś czasu twardnieje mi brzuch i po jakimś czasie ustaje ( tak choćbym mocno się najadla ) też tak.może macie? Nie wiem czy to jest spowodowane moim silnym kaszlem czy czymś innym. Jestem w 14tc. Pozdrawiam
Mnie twardniał brzuch i też dostałam luteinę.

16uds65gk16dflk6.png

reklama
Do góry