Zauważyłam, że od jakiegoś czasu twardnieje mi brzuch i po jakimś czasie ustaje ( tak choćbym mocno się najadla ) też tak.może macie? Nie wiem czy to jest spowodowane moim silnym kaszlem czy czymś innym. Jestem w 14tc. Pozdrawiam
reklama
Augusta89
Fanka BB :)
To ciśnienie nie jest bardzo niskie moje zwykle jest 90/60, bywa 80/50. Pytałam o to lekarzy, odpowiedź :"jeżeli nie boli przy tym głowa, i mogę z tym żyć to wszystko w porzadku, dla ciąży niskie ciśnienie nie jest groźne, jedynie wysokie trzeba mocno kontrolować " także możesz być spokojnaCzy któraś z was też ma takie niskie ciśnienie?
Niby lekarka nic nie mówiła na ten temat ze źle 106/56 to strasznie niskie , ostatnio było 124/74 i zazwyczaj takie miałam a dzisiaj niskie :-/
karorek
@oliwiapatrycja co do cisnienia to normalnie mam 120/80, teraz w ciąży 100/60, nie raz troche mniej, czasem wiecej . Na wizycie w tej ciąży jak sie bardzo denerwuje, serce czuje w gardle, mam ksiazkowe cisnienie i to własnie dlatego, że normalne jest takie niskie. W ciąży z corka miałam zakladany calodobowy holter cisnieniowy bo cisnienie na wizytach 150/100 z nerwow, ale normalnie w domu miałam 120/80( to wszystko bylo z nerwow) . Nie wiem czemu mam takie niskie .
@karolka22 mi od 14 tygodnia zaczęła twardniec macica, co jakiś czas takie spinanie sie dołu brzucha. Dostałam leki luteine, duphaston, nospe doraznie .
@karolka22 mi od 14 tygodnia zaczęła twardniec macica, co jakiś czas takie spinanie sie dołu brzucha. Dostałam leki luteine, duphaston, nospe doraznie .
D
Deleted member 178340
Gość
Ja mam 90 na 53 [emoji14]Czy któraś z was też ma takie niskie ciśnienie?
Niby lekarka nic nie mówiła na ten temat ze źle 106/56 to strasznie niskie , ostatnio było 124/74 i zazwyczaj takie miałam a dzisiaj niskie :-/
9.08.18r. [emoji173]️
oliwiapatrycja
To nawet nie wiedziałam , ja ostatnio jakoś mało pije. To jak mało to niskie czyli ?:-)Podobno ciśnienie często związane jest z ilością płynów, jakie się przyjmuje.
Katolka22, mi brzuch twardnieje jak się nie oszczędzam, cały dzień jestem na nogach, drugi spacer z dziećmi itp.
Oliwiapatrycja, ja też miałam na ostatniej wizycie podobne ciśnienie i lekarz nic nie mówił, że źle.
Kupiłam dziś w lidlu rajstopki niemowlęce za 2,99zl/ szt. Wzięłam 3 szt.
Oliwiapatrycja, ja też miałam na ostatniej wizycie podobne ciśnienie i lekarz nic nie mówił, że źle.
Kupiłam dziś w lidlu rajstopki niemowlęce za 2,99zl/ szt. Wzięłam 3 szt.
Anulaa88
Mnie twardniał brzuch i też dostałam luteinę.Zauważyłam, że od jakiegoś czasu twardnieje mi brzuch i po jakimś czasie ustaje ( tak choćbym mocno się najadla ) też tak.może macie? Nie wiem czy to jest spowodowane moim silnym kaszlem czy czymś innym. Jestem w 14tc. Pozdrawiam
oliwiapatrycja
To tez niskie, a często takie masz? :-)Ja mam 90 na 53 [emoji14]
9.08.18r. [emoji173]️
D
Deleted member 178340
Gość
Nie wiem czy to prawda. Pije minimum półtora litra wody dziennie, do tego czasem dodatkowo soki, herbaty, płyny zawarte w jedzeniu, zupy a i tak 90/50 [emoji14]To nawet nie wiedziałam , ja ostatnio jakoś mało pije. To jak mało to niskie czyli ?:-)
9.08.18r. [emoji173]️
reklama
Anulaa88
Ja też minimum 1.5l wody. Ale staram się dużo więcej. Odkąd piję więcej, to nawet wyniki moczu mi się poprawiły.Nie wiem czy to prawda. Pije minimum półtora litra wody dziennie, do tego czasem dodatkowo soki, herbaty, płyny zawarte w jedzeniu, zupy a i tak 90/50 [emoji14]
9.08.18r. [emoji173]️