reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hmm czy ja coś mówiłam że słodyczy nie mogę ostatnio jeść?[emoji5]Wczoraj zrobiliśmy z synem blok z herbatnikami i orzechami włoskimi... no powiem Wam gdyby mi wstyd przed dziećmi nie było- pochłonęłabym cały na raz:D no nic tak pysznego dawno nie jadłam:D
Zaczyna się[emoji12] zaraz dojda do tego śledzie i ogórki.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A teraz odczuwasz to kłucie?
No właśnie u mnie podobnie też to kłucie właśnie z tej samej strony co owu i skurczowe pobolewanie w dole brzucha.

No nie ma co "bić piany". Zrobię jutro test i poczekam cierpliwie do @.
W poprzedniej ciąży 2dni przed @ odrzucili mnie od ulubionej kawusi,zrobiłam test popołudniu i już były wyraźne dwie kreski.

A teraz odczuwasz to kłucie?
No właśnie u mnie podobnie też to kłucie właśnie z tej samej strony co owu i skurczowe pobolewanie w dole brzucha.
Teraz dużo mniej. Jajnik czasem przy gwałtowniejszym ruchu itp. a skurcze brzucha sporadycznie. Także uspokoiło się ;)
Piersi czuje jak zawsze od owu do @ bolały. Poza tym słyszałam że w drugiej ciąży mogą mniej boleć albo nawet wcale. Kanaliki itp już w piersiach są wytworzone . O może senna bardziej jestem, ale to równie dobrze u mnie może być od pogody - jestem niskociśnieniowcem. I czasem mnie zemdli na chwilę ale u mnie to też norma, czasem się zdarzy nawet bez ciąży bo mam problemy z żołądkiem.
Czyli w sumie żadnych nowych objawów które mogłabym powiązać z ciążą.
O ewnetulanie co czuje od momentu tego zagnieżdżania to jakby pełny brzuch na dole. Tak po części jakby pęcherz był pełny ale nie czujesz parcia na pęcherz i po części jakbym tylko na samym dole wzdęcia miała. Takie dziwne to. Z synem w ciąży chyba tak nie miałam. Ale ciążą z synem też już widzę że była zupełnie inna bo od samego początku miałam nudności i wymioty (i tak pół ciąży), byłam wieczne senna, każdy zapach powodował odruch wymiotny. A teraz nic

ckaiyx8d63pd6voi.png

Dziewczyny powodzenia życzę i tych dwóch kresek. Każda ciąża jest inna, w pierwszej ciąży z córką o tej porze wymiotowalam jak szalona a teraz nic aż zaczynam sie martwić bp jednak w społeczeństwie jest przekonanie ze ciąża to nudności

Dziewczyny powodzenia życzę i tych dwóch kresek. Każda ciąża jest inna, w pierwszej ciąży z córką o tej porze wymiotowalam jak szalona a teraz nic aż zaczynam sie martwić bp jednak w społeczeństwie jest przekonanie ze ciąża to nudności
Również życzę powodzenia [emoji4] mysle,ze na mdłości jeszcze przjdzie czas a jeśli nie to trzeba sie cieszyć[emoji4] ale rozumiem Cię doskonale,bo chyba juz takie jesteśmy,ze martwimy sie niezależnie od tego czy czujemy sie dobrzeczy źle.[emoji20]

Dziewczyny a co z podnoszeniem i noszeniem maluchów? Moja córka uwielbia byc noszona.

reklama
Do góry