reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Aceton bym odpuściła. Poza tym ja wogole aceton traktuje jak jedno wielkie.G. mega wysusza płytkę paznokcia i skórę. Ja spiłowywuje. Ale pracuje na twardych bazach (Proteina z Indigo, Repair z NC, Flexi z MAM) i one jeśli się nie zapowietrzaja ściągasz tylko kolor i uzupełniasz bazę. Zresztą ja 7 lat tłukę pazury to już mam wyczucie z piłowaniem żeby nie przepiłowac płytki

ckaiyx8d63pd6voi.png
[
Ja myślę farbować szamponem koloryzującym,nie wyobrażam sobie nie farbować włosów przez tyle miesięcy.

Ja tym razem czułam zagnieżdżenie. Rowny tydzień po owulacji . Przez 3 dni byłam nie do wytrzymania bolał mnie brzuch czułam że coś się dzieje .bez kija nie podchodz. Mój facet miał przesrane.
Co do paznokci to z tego co wiem nie wolno tylko używać kwasowego primera, chyba tylko kwasowego - bezkwasowego chyba tak.

Ja chyba jutro też pójdę betę zrobic bo mam dość zamartwiania o niczym innym nie myślę. Pobolewa mnie brzuch zwłaszcza z prawej strony. Czasami chce ziewnac czy nabrać głęboko powietrza i wtedy też zaboli. Nie mam obolałych piersi nawet koloru nie zmieniły. Uplatow też nie mam .. a przy pierwszej ciąży było bardzo dużo. Tylko czasem coś co przypomina płodny śluz. Ciągnący. Mleczny lub przezroczysty. To dopiero 5 t1 d i teoretycznie wiem że to może być normalne ale chyba się upewnie

Ja chyba jutro też pójdę betę zrobic bo mam dość zamartwiania o niczym innym nie myślę. Pobolewa mnie brzuch zwłaszcza z prawej strony. Czasami chce ziewnac czy nabrać głęboko powietrza i wtedy też zaboli. Nie mam obolałych piersi nawet koloru nie zmieniły. Uplatow też nie mam .. a przy pierwszej ciąży było bardzo dużo. Tylko czasem coś co przypomina płodny śluz. Ciągnący. Mleczny lub przezroczysty. To dopiero 5 t1 d i teoretycznie wiem że to może być normalne ale chyba się upewnie
A kiedy masz wizytę?jak cie to uspokoi to zrób,najgorzej chyba przetrwać do pierwszej wizyty.Potem nerwy ciut mniejsze.

Hmm czy ja coś mówiłam że słodyczy nie mogę ostatnio jeść?☺Wczoraj zrobiliśmy z synem blok z herbatnikami i orzechami włoskimi... no powiem Wam gdyby mi wstyd przed dziećmi nie było- pochłonęłabym cały na raz:D no nic tak pysznego dawno nie jadłam:D

Tak bardzo wcześnie :)
To był 3cs. Odpuściłam totalnie nakręcanie się na objawy i zajmowałam się czymś żeby nie myśleć czy się udało czy nie.
Owulację miałam szybko w tym cyklu bo 11/12dc. Od soboty kłuły mnie dość specyficznie jajniki, szyjka opadła, zrobiła się twarda i wystająca więc tym bardziej pomyślałam @ idzie.. owu szybciej to może i @ szybciej przyjdzie. W niedzielę byliśmy na urodzinach u córki sąsiadki i przez moment myslalam że okres mi przyszedł. Takie skurcze miałam. Ale szyjka z kolei znów się uniosła. Plus tak często chodziłam do kibelka że pomyślałam że zapalenie pęcherza mam... Ale coś mi nie spasowało bo pęcherz nie bolał, cewka przy sikaniu też nie. W poniedziałek z głupa strzeliłam test ale byłam pewna że wynik będzie negatywny. Jakie moje zdziwienie jak pokazał cień cienia [emoji23] 6 dni przed terminem@... Więc nie myśląc wiele poleciałam na betę która to potwierdziła [emoji23] 9 dpo :) najwidoczniej u mnie to były objawy zagnieżdżania. W poprzedniej ciąży tak nie miałam :)

ckaiyx8d63pd6voi.png
A powiedz mi jaki test zrobiłaś który wykrył tak wczesną ciążę?
Ja ostatnia @ 22.11. Cykle w miarę regularne 30-31dni. Nie staraliśmy się specjalnie ale coś mi nie gra w moich odczuciach. Piersi od trzech dni nabrzmiałe z żyłkami i cały czas czuję w nich mrowienie. Jak zjem nawet mały kens to brzuch mam pełny. I to kłucie w okolicach jajnika jak przy owulacji i lekkie pobolewanie w dole brzucha. Czyzby...?
Kupiłam żółty bobo test sprawdzę jutro rano. Co myślicie?

reklama
Do góry