reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U nas mały problem kosmówka trochę się odkleja,dzidzia ma 6tyg i 5 dni serduszko bije,mamy się oszczędzać i 3 x dziennie duphaston.Za tydzień mam przyjść do kontroli czy wszystko ok,założy kartę ciąży i da skierowane na badania.

Będzie dobrze zobaczysz.☺ Mnie też się odklejała w pierwszej ciąży a teraz chłopisko 190 cm po domu chodzi:D

reklama
A powiedz mi jaki test zrobiłaś który wykrył tak wczesną ciążę?
Ja ostatnia @ 22.11. Cykle w miarę regularne 30-31dni. Nie staraliśmy się specjalnie ale coś mi nie gra w moich odczuciach. Piersi od trzech dni nabrzmiałe z żyłkami i cały czas czuję w nich mrowienie. Jak zjem nawet mały kens to brzuch mam pełny. I to kłucie w okolicach jajnika jak przy owulacji i lekkie pobolewanie w dole brzucha. Czyzby...?
Kupiłam żółty bobo test sprawdzę jutro rano. Co myślicie?
Podejrzewam że to nie tyle kwestia testu co tego że i owu była szybko i zagnieżdżanie :) dlatego hormon był tak szybko wykrywalny. Ale wiem że zagnieżdżanie może być nawet i do 12 dni po owu. U mnie zaczęło się gdzieś koło 6 dnia po owulacji przynajmniej tak wtedy zaczęłam czuć to co mnie zastanawiało
Ja w sumie nie mam objawów ciążowych póki co... Ja czułam objawy zagnieżdżania a nie ciąży [emoji23] na objawy ciąży jest jeszcze czas :D
Pierwszego dnia (pierwsze zdjęcie test na górze) zrobiłam test z allegro strumieniowy 10mlU.
Drugiego dnia test strumieniowy ten sam co poprzedniego dnia (pierwsze zdjęcie test na dole) i bobo test żółty 25mlU na drugim zdjęciu.
Bobo najbardziej czytelny ;) mimo wszystko :)
1513350269-ba802cf394ce8aac-aaaaaa.jpeg
1513350279-bbab8217d6019f20-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8d63pd6voi.png

Ja ostatnia @ 22.11. Cykle w miarę regularne 30-31dni. Nie staraliśmy się specjalnie ale coś mi nie gra w moich odczuciach. Piersi od trzech dni nabrzmiałe z żyłkami i cały czas czuję w nich mrowienie. Jak zjem nawet mały kens to brzuch mam pełny. I to kłucie w okolicach jajnika jak przy owulacji i lekkie pobolewanie w dole brzucha. Czyzby...?
Ja też ostatnia @ 22 listopada a termin teoretycznej @ mam na poniedziałek. Póki co beta rośnie ale w poniedziałek pojde jeszcze sprawdzić na wszelki wypadek :)

ckaiyx8d63pd6voi.png

Sprobuj.☺Ja zrobiłam test w 25dc mam cykle 26- 27 dniowe i była blada kreseczka a beta z tego dnia wynosiła 80. Piersi mnie wtedy bolały trochę i były jak ciasto drożdżowe oraz miałam bolesne ciagnięcie w podbrzuszu przy nagłym wstawaniu.Ostatnia miesiączka 7 listopada.

Może należy rozważyć inny szpital? Może trochę dalej ale dla konforru psychicznego czasem warto... Ja też mam szpital pod nosem ale zastanowię się jak już będzie tak daleko ... Życzę dużo zdrowia
Chyba pomyślę nad innym szpitalem, albo wybiorę Warszawę chociaż mam tam 50 km ale jakbym rodziła w nocy to powinnam dać radę dojechać w godzinkę. Jak nie to już w tym przeklętym szpitalu będę musiała

reklama
A w jaki sposób odczuwalaś zagnieżdzenie?
Najpierw kłucie jajników które zingnorowałan - przy owu tak mam, po owu tak mam czasem. Potem w niedzielę na urodzinach córki sąsiadki myślałam że okres dostałam bo takie mnie skurcze złapały, kłucie w jajnikach mocniejsze w szczególności w tym z którego była owulacja, plus cały czas kibelek - myślałam że zapalenie pęcherza, ale przy sikaniu ani pęcherz ani cewka moczowa nie bolały. Dlatego coś mi przestało pasować... No i z głupa zrobiłam test 6 dni przed terminem @, ale byłam pewna że wyjdzie negatywny. A tu szok... Pozytyw. Słaby ale pozytyw. Poleciałam do laboratorium na badanie z krwi i potwierdziła się mega wczesna ciąża -9.27 miałam betę. Czyli to musiało być faktycznie zagnieżdżanie to co czułam. Dwa dni później beta już 36.74 także rośnie.

ckaiyx8d63pd6voi.png

Do góry