reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja właśnie czekam w laboratorium. Co do noszenia ja jak tylko się dowiedziałam to unikam. Jednak mam koleżankę która w ciąży syna nosiła zakupy i tak do końca i wszystko było dobrze

reklama
To zależy ile waży i jak często ja nosisz, dźwiganie w ciąży jest nie wskazane ale każda z nas wie ze mając małe dzieci nie da się tego ominąć
Waży niecałe 12 kg. Często ją podnoszę. Staram sie nie nosic ale gdy wychodzimy to muszę ja znieść z 4piętra i później wnieść,bo nie zawsze chce wchodzić sama.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja przestałam. Ogólnie to ja w ciąży z synem wszystko robiłam. Teraz nie noszę (on waży 17kg a ja drobna jestem), zakupie ciężkich tez nie robię. Mimo że ogólnie robiłam to na co dzień. Ale to pewnie dlatego że teraz mam jeszcze chwilę do terminu @ i jeszcze się boję bo to mega wczesna ciąża. Potem może mi przejdzie ;)

ckaiyx8d63pd6voi.png

Ja przestałam. Ogólnie to ja w ciąży z synem wszystko robiłam. Teraz nie noszę (on waży 17kg a ja drobna jestem), zakupie ciężkich tez nie robię. Mimo że ogólnie robiłam to na co dzień. Ale to pewnie dlatego że teraz mam jeszcze chwilę do terminu @ i jeszcze się boję bo to mega wczesna ciąża. Potem może mi przejdzie ;)

ckaiyx8d63pd6voi.png
A jak wspominasz pierwszą ciążę? Tez sie bardzo stresowałaś przed każdą wizytą?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja biorę córkę 1.5 roku na rece wazy pewnie ok 12 kilo albo więcej. Z kilku schodów muszę znieść wozek. Po większe zakupy idziemy z mężem. Później to mała sama pójdzie po schodów do gory juz umie wejść gorzej na dol

Ja w pierwszej ciazy zrobilam test dzien przed miesiaczka i byla slabiutka druga kreska, w drugiej ciazy sie ociagalam i test zrobilam w drugi dzien swiat jakies 2 dni po spodziewanej @ i byla juz dosc mocna kreska :) a teraz zrobilam 12 dni po stosunku w 28dc i byl wynik negatywny, czekalam na @ ale caly czas czulam ze jestem w ciazy i powtorzylam test w 32 dc i byla slaba kreska ale widoczna :)
Co do noszenia to swoja 15 miesieczna lobuziare czasem wezme ale nie dlugo ze wzgledu na zdarzajace sie bole podbrzusza.

reklama
Dziewczyny powodzenia życzę i tych dwóch kresek. Każda ciąża jest inna, w pierwszej ciąży z córką o tej porze wymiotowalam jak szalona a teraz nic aż zaczynam sie martwić bp jednak w społeczeństwie jest przekonanie ze ciąża to nudności

Ja mam tak samo w dwoch ciazach mdlosci i wymioty na poczatku ciazy i praktycznid odkad sie dowiedzialam a teraz nic, jedynie to brak apetytu i straszna sennosc mnie dopada.

Do góry