reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny bo teraz tak się zastanawiam, kupiłam te body na 62 cm, chyba ciut za duże.. będziecie kupowały wyprawki na 56cm czy więcej?

Dziewczyny bo teraz tak się zastanawiam, kupiłam te body na 62 cm, chyba ciut za duże.. będziecie kupowały wyprawki na 56cm czy więcej?
Ja nie kupuję ;) jak pytałam ciotki jod jakich rozmiarow zacząć kupować ciuszki to mówiła : 62 mało bo to chwilę ponosi :D Może dlatego, że u mnie w rodzinie więcej jest dużych ludzi to dzieci rodzą się większe?

Ja większość ciuszków, które mam to na 62 cm kupiłam, ale stwierdziłam, że pare rzeczy kupię jednak tez na 56 cm, bo się przestraszyłam, że tamte wszystkie będą o wiele za duże to żeby chociaż pare mniejszych rozmiarowo na początek dzidzia miała. Ale jednak tylko pare rzeczy mniejszych, resztę na 62. I tak szybko urośnie [emoji4][emoji4]

oar8flw1mdp5ujvp.png

A jakieś czapeczki bawełniane kupujecie? Ja kupie ze 2-3 na lato może się przyda przynajmniej po kąpieli, bo na dwór to nie wiem ,synka urodziłam w styczniu to wiadomo gruba czapa na dwór a teraz nie wiem jak i co.. :p pamiętam ze w hm kupiłam czapeczki do szpitala takie chyba najmniejsze a i tak jakieś duże były to wyglądał jak w hełmie,pajacyk na 62 to się w nim topił, w tym wszystkim śmiesznie wyglądał, czapa za duża i pajac :-D
1519421736296.jpg

A tutaj body na 56 i jeszcze luźnawe a miał miesiąc i 2 tyg
1519422122465.jpg

Załączniki

• 1519421736296.jpg
    1519421736296.jpg
    327,1 KB · Wyświetleń: 421
  • 1519422122465.jpg
    1519422122465.jpg
    407,8 KB · Wyświetleń: 417
Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie przytylyscie coś od początku ciąży???ja teraz 16 tydz 5 dzień i tak jak zaczynałam ciążę tak stoję no z 2 tyg nie mam wiecznych mdłości ale się tak zastanawiam czy to nie źle jak nic nie przytyłam nawet 1kg ???Brzuch rosnie i to dość mocno duży.W pierwszej i 2 ciąży tyłam od początku po 1.5- 2 kg
Mamy bardzo podobne podejście do ciąży. [emoji12]

Też mam podobnie zawsze mi babcia i mama mówią że ciąża to inny stan ale nie choroba kobiety kiedyś pracowały opiekowały się dziećmi i rodziły co 2 rok dziecko i było ok to tv i internet wpoil kobietom to i owo że tego nie wolno to wolno.Ja nie pije nie pale nie pije kawy(nie lubie) nie pracuje w kopalni więc .....jestem tylko w ciąży i dobrze mi z tym i mamy się cieszyć swoim stanem -.....oczywiście sa ciążę zagrożone ale to odrębny temat żeby nie było że uogolniam

Dziewczyny mam pytanie przytylyscie coś od początku ciąży???ja teraz 16 tydz 5 dzień i tak jak zaczynałam ciążę tak stoję no z 2 tyg nie mam wiecznych mdłości ale się tak zastanawiam czy to nie źle jak nic nie przytyłam nawet 1kg ???Brzuch rosnie i to dość mocno duży.W pierwszej i 2 ciąży tyłam od początku po 1.5- 2 kg

Też mam podobnie zawsze mi babcia i mama mówią że ciąża to inny stan ale nie choroba kobiety kiedyś pracowały opiekowały się dziećmi i rodziły co 2 rok dziecko i było ok to tv i internet wpoil kobietom to i owo że tego nie wolno to wolno.Ja nie pije nie pale nie pije kawy(nie lubie) nie pracuje w kopalni więc .....jestem tylko w ciąży i dobrze mi z tym i mamy się cieszyć swoim stanem -.....oczywiście sa ciążę zagrożone ale to odrębny temat żeby nie było że uogolniam
Ja jak byłam na wizycie w 15 tygodniu to nic nie przytyłam nic kompletnie, a teraz nie wiem ale pewnie tak bo juz trochę czasu minęło w poniedziałek wizyta to okaże się ile ;-)najważniejsze że wyniki w normie a waga jeszcze się zdąży spokojnie nadrobić :p

reklama

Ja kupiłam parę 56 i córcia nosiła przez tydzień po porodzie ale na styku bo urodziła się dosyć duża. Moze tylko do szpitala 56 body dzieci często rodzą się 56- 58 cm dl i jak kopia nóżkami to śpioszki czy polspioszki 56 są akurat a tak naprawdę przykrotakie dziecko musi mieć luz i swobodę.problem jeszcze tkwi w firmach nie raz 56 jest większe niż 62 ja czekam na 3 dziecko i mam problem jak widzę na wieszaczku 62 wąskie i krótkie i tak stoję i się zastanawiam czy będzie dobre na wyprawkę moje dzieci były duże i teraz boję sie żebym nie kupiła za malych

Do góry