reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja wczoraj byłam pierwszy raz na zajęciach fitness dla kobiet w ciąży. Fajne zajęcia, relaksacyjne dla mnie w sam raz bo mam sie nie przemęczać. Niewiele wspólnego ma to z crossfitem, trampolinami na które chodziłam przed ciążą no ale cóż.
Spotkałam wczoraj na siłowni dziewczynę, do której chodziłam na trampoliny. Powiedziała, że po ciąży brzuszki najwcześniej można robić pół roku po porodzie sn a cesarce rok:( Inne ćwiczenia można wcześniej ale nie brzuszki. Powiedziała, że jak zaczniemy za wcześnie to mogą rozejść się mięśnie brzucha i często się tak dzieje ale kobiety nie wiedzą dopiero na starsze lata wychodzi.

Ja nie robiłam brzuszków po porodzie ponad rok i mięśnie mi się rozeszły. Mogłam sobie 4 palce wcisnąć. Podobno powinno się ćwiczyć mięsień poprzeczny brzucha i to już kilka tygodni po porodzie.
To moj brzuch dzisiaj 17.4 tydz
Z rana juz zgrzeszylam i zjadłam gołąbka jak dzisiaj piątek i post :-/
A teraz mi się zachciało cukierka do ssania a w domu nic nie było to wzięłam sobie pre .nalen na gardło te do ssania malina z czymś :-D taka ładna pogoda dzisiaj u mnie czyste niebo jak się patrzy za okno to już jak wiosna się wydaje a to zaraz będą te duże mrozy
Zobacz załącznik 840188 Zobacz załącznik 840189
Jaki zgrabny brzuszek [emoji5]️ też bym taki chciała. W zamian mam już piłeczkę [emoji6]

Śliczne wózki wybrałyście. Też mam zamiar używany kupić [emoji5]️

d63488f888.png

reklama
Ja nie robiłam brzuszków po porodzie ponad rok i mięśnie mi się rozeszły. Mogłam sobie 4 palce wcisnąć. Podobno powinno się ćwiczyć mięsień poprzeczny brzucha i to już kilka tygodni po porodzie.

Jaki zgrabny brzuszek [emoji5]️ też bym taki chciała. W zamian mam już piłeczkę [emoji6]

Śliczne wózki wybrałyście. Też mam zamiar używany kupić [emoji5]️

d63488f888.png
To nie wiem, chciałam się podzielić z wami tym co mi ona powiedziała:)
Też mam Piotrusia tyle że 7letniego:) Będziesz miała różnicę ok 16m-cy miedzy dziećmi jak u mnie u starszych:)

Czy nosicie już ubrania ciążowe? Ja jestem w 13 tygodniu jeszcze chodzę w normalnych ale najczęściej z guzikiem rozpietym.
Ja noszę spodnie ciążowe. Zaczęłam 18 tydzień, a ciążowe noszę gdzieś od 2 tygodni. Mega wygodnie! :)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

To faktycznie nic nie rób jak Ci się kręci :-/
Ja ostatnio mylam jedno ale jeszcze zdąży mi się ubrudzic bo pies wchodzi na parapet i okno i szybę brudzi :p

Mój przyjaciel czteronożny robi dokładnie to samo, wypatruje przez okno i obserwuje dzielnice [emoji28][emoji28]

Ja okna niedawno myłam to mam spokój, teraz dopiero następne mycie zrobię tak w połowie kwietnia, jak już będzie po malowaniu salonu i pokoiku dla dzidziusia :) ja całe szczęście mam niskie te okna i daje radę bez problemu umyć.

oar8flw1mdp5ujvp.png

reklama
Święta. Jak facet myje okna to nikt tak dobrze tego nie zrobi :) :) :) mówię Wam

Mój może i okien nie mył jeszcze, ale za to dziś wspólne sprzątanie mieszkania i on ogarniał łazienkę i wszystko tak pięknie, dokładnie wysprzątane, że aż szok wiec na swojego nie narzekam, wręcz przeciwnie. Dużo więcej robi niż ja [emoji28][emoji28]

oar8flw1mdp5ujvp.png

Do góry