reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Macie takie dziwaczne zachcianki ja przed ciąża to wybredna okropnie byłam a teraz to jem to czego nigdy bym nie zjadła :-p a słodkie może nie istnieć znowu przed ciąża non top

reklama
Macie takie dziwaczne zachcianki ja przed ciąża to wybredna okropnie byłam a teraz to jem to czego nigdy bym nie zjadła :-p a słodkie może nie istnieć znowu przed ciąża non top
Ja kompletnie nie mam zachcianek [emoji4] Chociaż, gdybym może nie biała skazy białkowej, to wpierdzielałabym jak przed ciąża wszystko[emoji23][emoji39]

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też raczej nie mam zachcianek, słodycze jem tak jak zwykle :D
A ja właśnie na odwrot przed ciąża dzień bez słodkiego to dzień stracony heh a teraz zjem ciastko np hit i dość nie dam rady w ogole jem mniejsze porcje może mała uciska gdzieś na żołądek??zjem miseczke zupy i 2 dania nie dam rady więc jem co 2i pół co 3 godz i tak jest ok bo jak za dużo zjem np na jakiejś posiadowce to odczuje to bardzo intensywnie w nocy tak jakby cos mi na przepone uciskalo i okropnie wzdety brzuch się robi więc wolę już nie ryzykować 2 razy tak zrobiłam najadajac się do granic (po mdlosciach chciałam sobie odbic) i to nie było fajne

Ja mam zachcianki, na owoce, wszelkiej maści, a jak widzę truskawki, to... w warzywniaku się ze mnie pani śmieje, bo zawsze ma dla mnie pół kilo odłożone :D

A co do smalczyku, to zanim dowiedziałam się, że rządzi mną ciąża, jadłam chlebek z pysznym smalcem z mięskiem, do tego kładłam ogóra, na to majonez, na to pomidora i na to keczup. Jedząc śmiałam się z siebie w duchu, że jem jak kobita w ciąży. Po dwóch dniach mi przeszło, a potem wyszedł teścik, piękne dwie krechy, jak malowane. :)

Pijecie moze czarną kawe?bo ja mam straszna ochote a nie wiem czy mozna,chodzę do pracy to czasami mysle ze tam usne.kupilam ostatnio sobie w rossmanie bezkofeinowa taka dla kobiet w ciazy,ale nie smakuje kompletnie.

Czy nosicie już ubrania ciążowe? Ja jestem w 13 tygodniu jeszcze chodzę w normalnych ale najczęściej z guzikiem rozpietym.

Czy nosicie już ubrania ciążowe? Ja jestem w 13 tygodniu jeszcze chodzę w normalnych ale najczęściej z guzikiem rozpietym.
Ja chodzę w Leginsach [emoji23] i pewnie będzie tak cała ciążę jak i z synem [emoji23]

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

reklama
Pijecie moze czarną kawe?bo ja mam straszna ochote a nie wiem czy mozna,chodzę do pracy to czasami mysle ze tam usne.kupilam ostatnio sobie w rossmanie bezkofeinowa taka dla kobiet w ciazy,ale nie smakuje kompletnie.

Mi ginekolog zabronił, ale piję. Co prawda łaskawie zezwolił na bezkofeinową, ale jedyna taka jaka jest koło mnie w sklepach to kosztuje trochę dużo. Jestem kawożłop i tyle. Ale ograniczyłam kawę do jednej dziennie, dzisiaj rozpuszczalna, sypana przez pierwsze tygodnie ciąży mi nie podchodziła. Myślę, że dzisiaj sobie kupię i zrobię jutro kawę po ludzku, z błotem.

Do góry