reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Rzeczywiście fajna cena i dużo wzorów, ale wchodząc na telefonie na ten link wyskoczył mi tylko jeden wzór w słoniki, a chciałam przeglądnąć wszystkie żeby wybrać, bo akurat pojutrze będzie wypłata to można by zamówić [emoji39][emoji16] nie chce szaleć, szczególnie, że płeć nieznana, ale jednak cokolwiek muszę kupić, bo nie wytrzymam do końca marca do tych połówkowych badań. Jeszcze odwiedzę pepco, tam zawsze w super cenach są ciuszki. Te co miałam kupione do poprzedniej ciąży to na rozmiar od 0-3 miesiąca. To dobry wybór czy wy jednak kupujecie te najmniejsze na bodajże 52 cm?

oar8flw1mdp5ujvp.png
Jak sie nie ma aplikacji allegro to trzeba zjechać na sam dół jak otworzysz link i kliknąć zobacz klasyczny opis i tam będzie wszystko juz ;-)

reklama
Pączkowo dzień dobry :) Kupujecie dzisiaj jakieś pączki, tematycznie, jakie są wasze ulubione? Ja je uwielbiam, takie mocno polukrowane z różą, ale cóż, symbolicznie jeden kupię, bo reszta mocno w bioderka pójdzie, a mnie nie wolno utyć.

Becik, to jest coś czego szukam dla dzieci, ale wszędzie są takie typowe do chrztu, materiał się świeci i w ogóle, pełno w nich falbanek i te de. Jednak tym razem beciki sobie daruję, bo ile one posłużą? A taki rożek to potem to inne zastosowania może mieć. A teraz mam przed oczyma taki brytyjski, mega drogi wózek retro, a w nim mała/y księżniczka/książę w beciku, miodzio.

Ja nie kupuje, bo wczoraj mama i babcia mojego Bartka upiekły faworki i takie mini pączki i przywiózł nam z domu, więc jak wrócę po pracy to może zjem, bo śniadanie wolałam zjeść standardowe dlatego, że wczoraj objadlam się całą paczką ciastek, wiec nie dam rady teraz wcisnąć nic słodkiego [emoji14]

No ja właśnie patrzyłam na tym Allegro na takie beciko-rożki, w których można i nosić dzieciaczka i mieć do wózka żeby miał miękko i do łóżeczka, także jest uniwersalny, a do 35 zł na prawdę można znaleźć dobrej jakości, bawełniane i usztywniane. Ja wózków jeszcze nie przeglądam, bo w ogóle się nie znam na co mam patrzeć, dopiero jak będę już znała pod koniec marca płeć to będziemy coś tam czytać, oglądać na Internecie. Narazie bardziej przeglądam akcesoria, łóżeczka, kosz Mojżesza i listy wyprawkowe co trzeba mniej więcej mieć [emoji39]

oar8flw1mdp5ujvp.png

Rozmiary są 50,56,62,68 i tak dalej :-)
Ja kupuje najmniejsze 56 chociaż parę body mam na 50 ale to takie małe że nie wiem czy zużyje. Zależy jakie dziecko się urodzi, rozmiaru 50 parę sztuk niby można mieć awaryjnie jak akurat przy synku nie miałam tylko 56 najmniejszy, jak się urodził miał 52 cm. Moja koleżanka urodziła córkę 50 cm i 2800 to w tych 56 się topila i potem dokypowala rozmiar 50. :-)

Aha, ja właśnie te rzeczy parę co mam już kupione to są na 0-3 miesiąca, także 62 cm. I tak ciężko będzie przewidzieć jaka ta dzidzia się urodzi, dopiero w lipcu byłoby to wiadome jaką wagę i wielkość prawdopodobnie osiągnie, a wątpię żebym do tego czasu dała radę czekać z wyprawką odzieżową. Nie chce zostawiać tego na ostatnia chwile żeby później w takie upały chodzić z wielkim brzucholem po sklepach i wszystko naraz kompletować. Myśle, że jak dzidzia będzie miała troszkę większy ciuszek o pare cm to tragedia się nie stanie. I tak później podobno szybciutko rosną, to lepiej chyba kupić takie na 0-3 miesiąca.
Ale rzeczywiście z pare sztuk kupię na 0 miesiąca żeby mieć chociaż na te początkowe tygodnie.

oar8flw1mdp5ujvp.png

Mnie ginekolog całą ciążę ględził, że Janek będzie dużym dzieckiem, nawet w wynikach USG miałam uwagi: duży płód. I co? Jasio ważył 3550g i miał 54 cm :D ubranek miałam akurat multum, to się nie martwiłam, że coś będzie za duże czy za małe. Duży to był Kuba (4460g i 58cm). Teraz za to kompletnie nie wiem co mam kupić, jakich wymiarów, no zielona jestem jak majowa trawa. Dlatego paluję kupić małe kaftaniki tak od 50 do 54 i półśpioszki, a na 56 już normalnie bodziaki i śpioszki, nie lubię pajacyków.

Jest to moja pierwsza ciąża i jeśli chodzi o ciuszki zaopatruje sie w ciuchlandzie. Rzeczy po dzieciach są tam praktycznie nowe. Wiele osób mi mówiło że podobno właśnie zbawieniem są spiochy pajacyki, więc w nie uderzam najbardziej.
Jeśli chodzi o wózek to masakra. Nie wiadomo czym sie sugerować. Ponad to wychodzi że najlepiej gondolę i spacerowkę kupować oddzielnie a nie w tych kuszacych zestawach 2w1 :) :eek:

Ja nie kupuje, bo wczoraj mama i babcia mojego Bartka upiekły faworki i takie mini pączki i przywiózł nam z domu, więc jak wrócę po pracy to może zjem, bo śniadanie wolałam zjeść standardowe dlatego, że wczoraj objadlam się całą paczką ciastek, wiec nie dam rady teraz wcisnąć nic słodkiego [emoji14]

No ja właśnie patrzyłam na tym Allegro na takie beciko-rożki, w których można i nosić dzieciaczka i mieć do wózka żeby miał miękko i do łóżeczka, także jest uniwersalny, a do 35 zł na prawdę można znaleźć dobrej jakości, bawełniane i usztywniane. Ja wózków jeszcze nie przeglądam, bo w ogóle się nie znam na co mam patrzeć, dopiero jak będę już znała pod koniec marca płeć to będziemy coś tam czytać, oglądać na Internecie. Narazie bardziej przeglądam akcesoria, łóżeczka, kosz Mojżesza i listy wyprawkowe co trzeba mniej więcej mieć [emoji39]

oar8flw1mdp5ujvp.png

Ja też przeglądam jak na razie co będę chciała, a czego nie. Zastanawiam się jeszcze jak również rozwiązać sprawę wanienki i przewijaka. Nie wiem, czy kupić komodę, czy przewijak z wanienką taki jeżdżący.

Ubranka w rozmiarze 62 są zazwyczaj dla dzieci, które mają powyżej 4 kg [emoji4] moje dzieci miesiąc chodziły w rozmiarze 56. W 62 pływały [emoji5]️

d63488f888.png

Nie wiem, czy kupić komodę, czy przewijak z wanienką taki jeżdżący.

Polecam tego typu przewijak, jeśli zależy Ci na takim do przenoszenia, miałam taki przy Jaśku i dopóki nie zaczął się przewracać i "uciekać" doskonale zdawał reklamę, a sam poziom przewijaka sięgał mi do pasa, a mam 170cm. Poza tym można go złożyć i postawić np. za drzwiami. Wanienkę miałam tradycyjną, bardzo szybko poszła w odstawkę.

geuther-regal-do-przewijania-trixi-4817-kolor-bialy-cerata-097-a017812.jpg

Załączniki

• geuther-regal-do-przewijania-trixi-4817-kolor-bialy-cerata-097-a017812.jpg
    geuther-regal-do-przewijania-trixi-4817-kolor-bialy-cerata-097-a017812.jpg
    46,4 KB · Wyświetleń: 75
U mnie w rodzinie dosyć duże dzieci się rodziły, poza tym ja i mój partner jestesmy wysocy. Ciotki sugerują, żeby kupowanie ciuszków zacząć od rozmiaru 62.

Poza tym miałam dzisiaj wizytę u gina :) Wszystko dobrze, wyniki idealne. Dzidziuś dzisiaj mało ruchliwy, tylko podskoczył i poruszał nóżkami. Martwi mnie tylko fakt, że moja krew ma czynnik RH-, a krew ojca dziecka RH+. Macie może taką sytuację? Wiem, że medycyna ma pewnie na to swoje sposoby, ale jeszcze nie wiem co i jak.

reklama
u mnie synek po kazdym usg wychodzil wielkim dzieckiem kolo 4 kg , jak przyjechalam do szpitala przed porodem pare godz na usg wyszlo 3 kg tylko a urodzil sie 3340 takze waga z usg nie zawsze sie zgadza i spora roznica moze byc :p
ja zjadlam juz dwa paczki na raz a teraz mi ciezko po nich :( jeszcze mam chyba z 5 ale juz nie zjem wiecej :D

Do góry