reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Martwi mnie tylko fakt, że moja krew ma czynnik RH-, a krew ojca dziecka RH+. Macie może taką sytuację?
No ja na Twoim miejscu poinformowałabym o tym lekarza, jeśli jeszcze o tym nie wie. To jest groźne dla dziecka i dla matki, mam na myśli konflikt serologiczny, ale tyle jeśli chodzi o moją wiedzę w temacie. My z partnerem mamy plusa, ja A on 0.
ja zjadlam juz dwa paczki na raz a teraz mi ciezko po nich :( jeszcze mam chyba z 5 ale juz nie zjem wiecej :D
idę po te nieszczęsne pączki, myślałam, że dam radę, ale nie dam, wszyscy dzisiaj się pytają mnie czy jadłam, co telefon to pytanie; "a pączka już jadłaś?"

Miłego popołudnia wszystkim życzę :)

reklama
cześć dziewczyny ;)
widzę, że dyskutujecie o rozmiarach. Mój syn jak się urodził to miał 58 cm, ale na szczęście większość ciuszków miałam od 62 cm. Mniejsze można w razie czego zawsze dokupić. A czasem tych najmniejszych się nie założy. Są rozmiary nawet od bodajże 40 cm widziałam kiedyś w sklepie, ale takie 40-50 cm to mi się wydaje, że to na wcześniaki i bardzo malutkie dzieci.
U mnie właśnie pieką się "oponki" a wieczorem mąż piecze faworki, ja tam będę konsumować ;)
miłego dnia!

Rzeczywiście fajna cena i dużo wzorów, ale wchodząc na telefonie na ten link wyskoczył mi tylko jeden wzór w słoniki, a chciałam przeglądnąć wszystkie żeby wybrać, bo akurat pojutrze będzie wypłata to można by zamówić [emoji39][emoji16] nie chce szaleć, szczególnie, że płeć nieznana, ale jednak cokolwiek muszę kupić, bo nie wytrzymam do końca marca do tych połówkowych badań. Jeszcze odwiedzę pepco, tam zawsze w super cenach są ciuszki. Te co miałam kupione do poprzedniej ciąży to na rozmiar od 0-3 miesiąca. To dobry wybór czy wy jednak kupujecie te najmniejsze na bodajże 52 cm?

oar8flw1mdp5ujvp.png
Ja kupuje 58 lub 62, tak kupowalam w poprzedniej ciąży, lepiej ubrać bobasa w troche większe luzniejsze, takie dziecko więksZość czasu leży więc skóra bardziej oddycha w większym.

Jest to moja pierwsza ciąża i jeśli chodzi o ciuszki zaopatruje sie w ciuchlandzie. Rzeczy po dzieciach są tam praktycznie nowe. Wiele osób mi mówiło że podobno właśnie zbawieniem są spiochy pajacyki, więc w nie uderzam najbardziej.
Jeśli chodzi o wózek to masakra. Nie wiadomo czym sie sugerować. Ponad to wychodzi że najlepiej gondolę i spacerowkę kupować oddzielnie a nie w tych kuszacych zestawach 2w1 :) :eek:
Ciucholandy to rzeczywiście mega wypas. Tam jest pełno bodziakow i właśnie pajacykow, i to takich najlepszej jakości. Ja kupiłam mojemu synowi multum pajacykow i bodziakow i spiochow jak mial się urodzić. Teraz na początek nie kupuje nic, bo do pół roku córka może chodzić w rzeczach po bracie, dopiero jak zacznie wstawać to jej kupię jakieś sukienki. Do pół roku to bodziaki pajacyki i śpiochy to najlepszy wybor.Tylko butelki nowe muszę kupić bo znając życie to będziemy na mm.Bede mieć cesarke a ostatnio jak miałam też cesarke to pokarm przyszedł dopiero piątego dnia a i tak mały nie umiał złapać cyca i tylko laktator pomógł.A po trzech tygodniach i tak miałam kryzys laktacyjny a potem juz pokarm coraz bardziej zanikal.

U mnie w rodzinie dosyć duże dzieci się rodziły, poza tym ja i mój partner jestesmy wysocy. Ciotki sugerują, żeby kupowanie ciuszków zacząć od rozmiaru 62.

Poza tym miałam dzisiaj wizytę u gina :) Wszystko dobrze, wyniki idealne. Dzidziuś dzisiaj mało ruchliwy, tylko podskoczył i poruszał nóżkami. Martwi mnie tylko fakt, że moja krew ma czynnik RH-, a krew ojca dziecka RH+. Macie może taką sytuację? Wiem, że medycyna ma pewnie na to swoje sposoby, ale jeszcze nie wiem co i jak.
A to twoja pierwsza ciąża ?Jak tak to nie powinno być konsekwencji w pierwszej ciąży bardzo rzadko sie to zdarza.Poinformuj lekarza,musisz mieć grupę krwi zrobioną,zazwyczaj dopiero po porodzie jak dziecko ma grupę krwi ojca dostaje się zastrzyk.

Dobrze że podajecie rozmiary początkowe bo właśnie nie wiedzialam na czym bazować.
Mam zamiar karmić piersią, ale w razie potrzeby kupię butelkę. Nie wiem jednak jaką jesli chodzi o smoczek do niej dla takiego maluszka. Możecie poradzić?

Często smoczki z juz w zestawie z butelką musi być napisane 0+ czy jakoś tak ,żeby na opakowaniu była narysowana jedna kropla .jak dziecko starsze to kolejny jest chyba 3+, i tak dalej ;-)

Ja pierwszą butelkę miałam taką Avent natural 125 ml potem można dokupić smoczki na zmianę ale jeden jest juz w zestawie
Screenshot_2018-02-08-15-29-24.png
Screenshot_2018-02-08-15-29-54.png

Załączniki

• Screenshot_2018-02-08-15-29-24.png
    91,4 KB · Wyświetleń: 410
  • Screenshot_2018-02-08-15-29-41.png
    Screenshot_2018-02-08-15-29-41.png
    183,1 KB · Wyświetleń: 55
  • Screenshot_2018-02-08-15-29-54.png
    Screenshot_2018-02-08-15-29-54.png