reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Blisko rok, dlatego drżę, na każdy dziwny objaw lub jego brak. Ale na szczęście już mi przechodzi powoli obsesja bo wiem, że co ma być to będzie i niestety nic na to nie poradzę.
A jak u Was?

No to też nie najkrócej :) ale super, że też się udało :* nie ma co się denerwowač, nerwy tylko szkodzą.

U nas starania zajęły 2.5 roku. 2 lata oo prostu bez zabezpieczenia, w międzyczasie szukałam przyczyny i lekarza, no i w końcu 5 cykli stymulowanych i się udało :)

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A jak z pracą, planujecie pracować ? Ja jestem kosmetyczka, robię paznokcie więc praca raczej cały czas siedząca. Mam nadzieję być aktywna jak najdłużej ale pierwsza ciążę 8 lat temu miałam zagrożona i podejrzewam że tu też będę musiała się szybko położyć..
Ja jestem na własnej działalności, praca też siedząca, spokojna, więc będę pracować ile będę mogła. Chociaż już na ostatniej wizycie lekarz chciał mi dać l4.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale nas tu duzo :)
Ja jutro zaczynam 8 tydzien, i powiem Wam, ze czuje sie gorzej niz w pierwszej ciąży, cały czas mnie mdli, jakas ciezka jestem, nerwowa, ospała, nie wiem co mam jesc... I strach, ogromny strach...
Jestem zla sama na siebie, bo w sobote skonczylismy remont i zamiast posiedziec troche wiecej u mamy, aby wszystko wyschło, to postanowilismy wrocic, zaraz po wyjsciu fachowcow,wzielismy sie za sprzatanie. Remontowalismy salon, na sam koniec fachowcy kleili listwy przypodlogowe i wczoraj przez przypadek wpadla mi w rece tubka, a tam ostrzezenie, ze moze byc szkodliwy dla płodu :( myslałam, ze zawału dostane i teraz chyba juz do konca ciąży bede sie martwic. Chociaz tlumacze sobie, ze przeciez ja tego nie kleiłam, ze klej schnie wciagu 10-15 minut, ze to tylko listwy, a nie cała podłoga... Myslalam, ze juz w drugiej ciąży podejde do wszystkiego z wiekszym spokojem, no ale nie. ... :(

Wizyte mam 22 przed swietami i wtedy tez 9 tydzien sie zacznie, jakos tak szybko, ale fajnie
Kolejna wizyta to pewnie juz badanie przeziernosci bedzie i kolejny stres...
Mam znajoma ktora wlasnie rodzi 4 dziecko i podziwiam takie kobiety, ja bym chyba zawalu dostala, przez ten stres. Na 3 to ja juz na pewno sie nie zdecyduje, ze wzgledu na zdrowie psychiczne, chociaz mowilam tak juz o drugim :)

Również jestem kosmetyczka i tez nie wiem czy w takich warunkach mogę pracować ...
Jeżeli ogólnie jesteś kosmetyczką i robisz 'wszystko' to pewnych rzeczy powinnaś unikać.
Jeżeli chodzi o pazury (akryl). A tak żel czy hybryda spoko, polecam tylko maseczkę żeby pyłu nie wdychać bo wiadomo pochłaniacz wszystkiego nie wciągnie. A jeśli chodzi o kręgosłup to koleżanka fizjoterapeutka polecała albo to krzesło co wygląda jak siodło albo po prostu piłkę do fitnessu :)

ckaiyx8d63pd6voi.png

No proszę ;) ja pracuje u koleżanki. Niezbyt dobrze to przyjęła bo się nie spodziewała że tak szybko nam się drugi raz uda.. klientek jest masa . Potem może zwyczajnie brzuch przeszkadzać heh nawet jak się będzie czuło dobrze w miare

No proszę ;) ja pracuje u koleżanki. Niezbyt dobrze to przyjęła bo się nie spodziewała że tak szybko nam się drugi raz uda.. klientek jest masa . Potem może zwyczajnie brzuch przeszkadzać heh nawet jak się będzie czuło dobrze w miare
Znam dziewczynę która do dnia przed porodem rzęsy całymi dniami tłukła [emoji23] także ten [emoji23][emoji23]

ckaiyx8d63pd6voi.png

Ale nas tu duzo :)
Ja jutro zaczynam 8 tydzien, i powiem Wam, ze czuje sie gorzej niz w pierwszej ciąży, cały czas mnie mdli, jakas ciezka jestem, nerwowa, ospała, nie wiem co mam jesc... I strach, ogromny strach...
Jestem zla sama na siebie, bo w sobote skonczylismy remont i zamiast posiedziec troche wiecej u mamy, aby wszystko wyschło, to postanowilismy wrocic, zaraz po wyjsciu fachowcow,wzielismy sie za sprzatanie. Remontowalismy salon, na sam koniec fachowcy kleili listwy przypodlogowe i wczoraj przez przypadek wpadla mi w rece tubka, a tam ostrzezenie, ze moze byc szkodliwy dla płodu :( myslałam, ze zawału dostane i teraz chyba juz do konca ciąży bede sie martwic. Chociaz tlumacze sobie, ze przeciez ja tego nie kleiłam, ze klej schnie wciagu 10-15 minut, ze to tylko listwy, a nie cała podłoga... Myslalam, ze juz w drugiej ciąży podejde do wszystkiego z wiekszym spokojem, no ale nie. ... :(
Kurcze wiem że łatwo mówić ale musisz przestać się tak bardzo martwić bo dla maluszka to nic dobrego. Nerwy i stres mogą więcej złego narobić, lekarz sam mi tak powiedział ... Ja też myślałam że kolejna ciąża to już nie będę sprawdzać tak wszystkiego szczegółowo ale to chyba bez znaczenia

Witajcie!
Mam 19-miesięcznego synka, jest karmiony piersią, ale z racji tego, że zaszłam w ciążę, termin +/- 6 sierpnia, a do tego pracuję, myślę o tym by powoli zakończyć karmienie. Synuś nieraz budzi się kilka razy w nocy i woła "mama mniam, mniam" więc czasem jestem bardzo padnięta po nocy a trzeba do pracy (niedawno wróciłam pasowałoby coś popracować). W dzień zależy czasem jest tak, że chciałby co 2 godziny i bardzo domaga się tego, czasem tylko dwa razy. Macie jakieś pomysły jak zrobić by zmierzać ku końcowi? Albo ograniczeniu nocnych karmień? Dodam jeszcze, że on jest nie-butelkowy
1f609.png
Niestety nie mam doświadczenia w karmieniu piersią u mnie to bardzo krótko trwalo

reklama
Do góry