reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej hej.

Udanych wizyty dzisiejszych i samych dobrych wiadomosci.

Ja jutro mam wizyte o 8.20. I narazie no stres. Tylko trzeba sie dzis ogarnac.. wiecie golenie i te sprawy.. ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Hah ja już wczoraj umylam wlosy(- mam je długie[emoji33]) i ogoliłam nogi i rejony [emoji28][emoji28] takze wiem o czym mówisz. bo tez jutro mam wizytę kontrolna, odbiór wyników i założenie karty ciąży. A w ten poniedziałek miałam usg genetyczne, ale przez brzuchol. Pojutrze nie wiem jak będzie badał, bo to NFZ także wszystko możliwe to się przygotowałam [emoji16]

Ciekawe czy dostanę jakąś teczkę na wszystkie wyniki badań, zdjęcia usg itd o których kiedyś wspominały tu dziewczyny

oar8flw1mdp5ujvp.png

reklama
Hah ja już wczoraj umylam wlosy(- mam je długie[emoji33]) i ogoliłam nogi i rejony [emoji28][emoji28] takze wiem o czym mówisz. bo tez jutro mam wizytę kontrolna, odbiór wyników i założenie karty ciąży. A w ten poniedziałek miałam usg genetyczne, ale przez brzuchol. Pojutrze nie wiem jak będzie badał, bo to NFZ także wszystko możliwe to się przygotowałam [emoji16]

Ciekawe czy dostanę jakąś teczkę na wszystkie wyniki badań, zdjęcia usg itd o których kiedyś wspominały tu dziewczyny

oar8flw1mdp5ujvp.png
Ja się zarejestrowalan w bebiprogramie i dostałam teczkę z kocykiem. A z HiPP teczka, naklejka na szybę do auta i chusteczki nawilżane. Z enfamil takie kosteczki z cyframi i tydzień /miesiąc / rok do robienia zdjęć brzuszka czy potem dziecka :)

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Ja też już po wizycie cytologia, morfologia i mocz wyniki bardzo dobre. Ciśnienie mam dobre narazie 121/74. Waga taka sama nic nie przybyło nic mniej,stoi w miejscu taka jak przed ciążą aż lekarka nie dowierzała i musiałam być dwa razy ważona mam zalecone witaminki mama dha, żelazo jedną tabletkę zapobiegawczo i witaminę C chyba żeby lepiej żelazo się wchłanialo przez chwilę słyszalam tętno dzidzi, usg nie było :-)

Dobrze że wszystko jest ok ;) bardzo się cieszę; * super wieści ;) dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa :*

Ja prenatalne między 11 a 13 tygodniem miałam przez brzuch i przez pochwe to drugie pewnie się robi żeby ocenić szyjkę itp dokładniej, tak mi się wydaje no i lepiej dziecko też czasem widać niż przy usg przez brzuch na tym etapie :-)

A to nie masz już usg przez brzuch? Fakt, dbać o siebie i tak trzeba, ale czy koniecznie jeszcze idąc do ginekologa?

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png
Lekarzowi jest to obojętne jaką mamy fryzurę ;) Co ciekawe czytałam na blogu mama ginekolog o tym, że do porodu najlepiej jest mieć 'lekki zarost' jeśli ogólnie się golimy. bo świeżo ogolona skóra ma sporo podrażnień i to nie jest dla nas dobre.

Hej ciężaróweczki :* jak tam samopoczucie?
U mnie super naprawdę i fizycznie i psychicznie jest bardzo dobrze :) krew już prawie nie leci, trochę się tym obawiam czy czasem nie za szybko przestałam krwawi ćwiczenia ale jak tak dalej pójdzie to niedługo już będę mogła się do ginekologa zapisać czy wszystko jest w porządku :)
Już się nie mogę doczekać mam jakieś takie dobre przeczucie i baaardzo dobry humor :)
Także te dobre wibracje przesyłam wam :*

reklama
Co do golenia to ja przed dzisiejsza wizyta też wczoraj oczywiście doprowadziłam się do odpowiedniego stanu, ale mało zawału nie dostałam, bo lekko się zacielam, nawet nie zauważyłam, a potem jak zobaczyłam kropeleczke krwi na papierze toaletowym to prawie mi serce stanęło...

p19ugox1xy9dlkqw.png

Do góry