reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mi to chyba powinni prad wyłączyć zebym nie siedziala tyle w Internecie , mała śpi po tym szczepieniu . W niedzielę mamy chrzest a mi tak się nic nie chce robić . Muszę ogarnąć trochę dom . Ja będę robić ciasta , moja mama resztę powiedziała że zrobi sałatki przekąski i dania na ciepło . Robimy u nas w domu , bo tylko my chrzestni dziadkowie i moje rodzeństwo łącznie 13 osób i 2 dzieci . W sobotę zrobie 4 ciasta tylko i szyszki jeszcze :)
wczoraj zamiast spać jak mała usnęła to siedziałam i wycisnelam ręcznie 230 ml mleka z obu piersi :D mój rekord aż byłam w szoku że tyle

Wow no to dużo tego mleka wydoilas [emoji28] i ręcznie, nie no szacun [emoji1376][emoji1376][emoji1376]

Mi to powinni telefon zabrac, bo gdy karmie i mała usnie na rękach to ja latam po Internetach i wymyślam tylko nowe zakupy dla małej hahha

Oj biedna. Tez by mi się nie chciało. Dlatego my zrobimy w kwietniu jak będzie już cieplej to w domu u teściów i ogródek tez maja przy domu to akurat będzie fajnie i jedzonko tez będziemy przygotowywać sami :)

reklama
No taki mały kryzys wodny to nie jest fajna sprawa. W sumie nic nie można zrobić.
A czemu tej wody nie ma, jakaś awaria czy jak? Bo może pominęłam, a pisałaś o tym.

Hah w sumie[emoji38]
To chyba nie awaria... mam rozkopane pod domem od miesiąca i dziś robotnicy dojechali. No niefajnie jest. Chciałam wyczyścić tapicerkę na krzesłach, wstawić pranie A tu nawet naczyń nie ma jak umyć... zaraz 15ta A ja mam poczucie że zrobiłam dziś wielkie nic ;)

A mogę zobaczyć zdj tych kombinezonów? :)
IMG_20181006_153156_800x600.jpg IMG_20181006_153214_600x800.jpg proszę ;)

Załączniki

• IMG_20181006_153156_800x600.jpg
    IMG_20181006_153156_800x600.jpg
    272,3 KB · Wyświetleń: 92
  • IMG_20181006_153214_600x800.jpg
    IMG_20181006_153214_600x800.jpg
    285,7 KB · Wyświetleń: 91
Mój chłopiec już chodzi w 68 więc szkoda dokupować .. wiecie co najlepsze jest to że nie chce mieć drugiego dziecka a ciuchy w razie W zostawiam [emoji23][emoji23][emoji23]
Mi też szkoda sprzedawać bo takie ładne , praktycznie nie znoszone , niektóre nowe. Ale nie planuje dziecka przez najbliższe 6 lat. Więc szkoda żeby się kurzyło. Kupię za to małej większe ubranka :)

Mój chłopiec już chodzi w 68 więc szkoda dokupować .. wiecie co najlepsze jest to że nie chce mieć drugiego dziecka a ciuchy w razie W zostawiam [emoji23][emoji23][emoji23]

Nigdy nie wiesz jaki Twój los jest napisany odgórnie [emoji5] także lepiej zostawić.

Chociaż my planujemy mieć jeszcze 2 dzieci „dodatkowo” [emoji23] ale jednak ciuszków się pozbywam, bo zanim to będzie za te przykładowo 4 lata to mole to zeżrą i mam w sumie takie damskie te ciuszki, a gdyby synek się trafił to nie go chce krzywdzić [emoji28]
Wózek tez będę sprzedawała, ale to dosłownie za 200 zł wszystko z niego i spacerówkę, bo sama kupiłam za 350 zł.

A przy następnym dzieciątku sobie zaszalejemy jak już będą warunki mieszkalne i finanse na takie bajery i kupimy nowy wózek, wybiorę kolor, model itd [emoji173]️ już się cieszę na sama mysl, a dopiero co jedną urodziłam hah.

Jedynie łóżeczko podkładamy i wyląduje u teściów w piwnicy, leżaczek ten kinderkraft, bo się przyda. Ma ten różowy daszek, ale to można zawsze ściągnąć i byłoby dla chłopca. I laktator tez chyba zostawię ;)

To chyba nie awaria... mam rozkopane pod domem od miesiąca i dziś robotnicy dojechali. No niefajnie jest. Chciałam wyczyścić tapicerkę na krzesłach, wstawić pranie A tu nawet naczyń nie ma jak umyć... zaraz 15ta A ja mam poczucie że zrobiłam dziś wielkie nic ;)
Najgorzej jak robotnicy zaczynaja grzebac :/

reklama
Ja bym z chęcią wzięła ale mój to zacznie dopiero wchodzić w 62 przy jego tempie wzrostu jak się zima zacznie kończyć :D bo dopiero pajace na 56 są na niego na styk. W body ma luzu tak samo w spodenkach.
A ja muszę na 74 kupić bo nawet z ciekawości zamierzałam jej ten 68 jaśniejszy bo ładny i za mały. Rośnie mi baba moja :D

Do góry