reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jak Was tak oczy bolą to po co tu wchodzicie? Każdy wychowuje SWOJE dzieci zgodnie ze SWOIM sumieniem i nic Wam do tego. Dobrze, że Wasze dzieci są wzorcowo wychowywane.

Tak wzorcowo, że pewnie pół dnia leżą w leżaczkach, które same je bujają żeby ich „idealne” i wzorcowe mamusie mogły podczytywać swoje lipcowe forum i też oczywiście z przyczajki te nasze [emoji28][emoji1376][emoji1376][emoji1376]

reklama
Wyszedł mi hemoroid. Tak czułam, że jakoś tam tak dziwnie a dziś zaczęło pobolewac. W ciąży nie miałam, rodziłam przez cc, to dlaczego dopiero teraz wyszedł?
No i boli mnie pęcherz. Można brać furaginę jak się karmi?

Ja przerwałam.karmic na czas brania furaginu i zaczęłam karmić po 24 godzinach od odstawienia tabletek ale podobno nie ma on aż tak znaczącego przenikania do pokarmu i niektórzy karmią.

Wyprobowalam metodę 3/5/7 jak poplakiwala to nie wchodzilam jak się już wydarla to wchodzilam dałam smoka poglaskalam po główce i juz się uspakajala to znowu odeszlam i zasypiala . A teraz odkładam i przeważnie od razu zasypia. Na wieczór jak juz jest bardziej marudna to znowu idzie w ruch ta metoda

Robię screena i praktykuje od jutra [emoji28][emoji28][emoji28] oczywiście z tym screenem to żart, ale na pewno spróbuje robić tak jak Ty :)

Dziewczyny pisałam Wam że będę kupowała tą mate 5w1 z Tiny love.
Oczywiście używana bo cena nowej to masakra [emoji23]
Ale polecam :) my mamy typowa różowa dla dziewczynki ale jest Tez zielona taka uniwersalna :) z pozytywką podobna do tej w leżaczku. Mnóstwo wiszących zabawek, szeleszczace elementy. I fajnie bo pozytywke można w dół przesunąć jako mobilizator do podnoszenia główki w pozycji na brzuszku :) Zobacz załącznik 910217Zobacz załącznik 910218

Wow super :)

Ja chyba się zdecyduje na taka zwykła z Allegro tzn jest za grosze, bo 70 zł i tez ma dużo elementów kolorowych, szeleszczące elementy na macie, na wprost dziecka nóżek są wielkie przyciski, które nóżkami może naciskać i wydobywają się różne dźwięki [emoji5][emoji4]

Koleżanki synkowi wyszła ciemieniucha na czole. Tak mi powiedziała. Jest to możliwe ? Myślałam , że tylko na główce i brwiach. Wygląda jak by się poparzył biedny .. macie jakiś sposób żeby się tego pozbyć ? Nie wiem co jej doradzić a jest załamana. Okropnie to wygląda.
No właśnie na brwiach się zdarza. Ale na czole.. nie wiem. Jeśli to ciemieniucha to niech smaruje oliwką i potem pieluszką tetrową zwilżoną w ciepłej wodzie lekko przeciera albo w kąpieli tak to powinno zejść powoli.

Hah no to niezły doktorek z niego :)

A są może w pepco jakieś szaliczki albo opaski na szyje dla maluchów? Bo mojej małej jak ubiorę ciepła czapę i ten ciepły kombinezon to niestety i tak ma szyje gołą i aż nie mogę na to patrzeć i się boje, że ją przewieje [emoji57]

Są takie jakby wycięte golfy z nakładka na klatkę piersiową widziałam. Ja kupiłam h&m ale w Pepco są też. Dziś mała.miala założone bo szlaki to chyba ciężko u takiego malucha. To po lewej stronie na zdjęciu.
received_178953462995158.jpeg

Załączniki

• received_178953462995158.jpeg
    received_178953462995158.jpeg
    640,5 KB · Wyświetleń: 279
Ostatnia edycja:
Ona

Ona nie ale to wy na mnie siadlyscie ;) nie lubi to nie lubi ,ja tez nie raz sie nie zgadzam z czyms ale to nie powod do obsesyjnej nagonki na kogos, a wy swoimi postami stwierdzilyscie ze jestem okrutna nieczytajac dokladnie wczesniejszych moich postow ;)

Ewa jeszcze raz to napisze
Ola napisała tylko „ nie lubię” nic więcej Klaudia sama od siebie zaczęła ja wyzwać
Co ciekawe dostałyśmy od kogoś screna z wypowiedzią Klaudii która JAKO PIERWSZA NAPISAŁA DO OLI dlatego tu przyszłyśmy
Każdy ma prawo wyrażania opinii w internecie jak sama napisałaś ola ci nie ublizyla
Klaudia nie musiała jako pierwsza się wychylać i obrażać dlatego stanęłyśmy w obronie koleżanki
wyśmiewanie ze ola to ta która gwałci męża ... słabe to było wiec nie dziw się ze zaczęłyśmy pisać
Jesteś dorosła i chyba nie potrzebujesz adwokata który cię broni ... i od razu pisze w twoim imieniu jak to zrobiła Klaudia

reklama
No mamy nudne życie dzieci grzeczne, jedzą spia my zrelaksowane cieszymy się z macierzyństwa [emoji4] siedząc cały dzień na forum i gadajac sobie jak nam dobrze

[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Wasze dzieci nawet i są idealne i wzorowe. Może wy coś idealne mateczki im dosypujecie do mleczka skoro takie anemiczne i tylko jedzą śpią i takie grzeczniutkie xd

Do góry