reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
U mnie już wypadają garściami:( a takie fajne gęste były. Ja myje codziennie bo nie lubię mieć włosów takich z drugiego dnia ale to też dlatego że mam grzywkę i ona brzydko wygląda jak nie jest myta codziennie.

Podziwiam, ja raz w tygodniu, ale wiadomo każdy ma inny typ włosa i inaczej przyzwyczaiło się skore głowy do częstotliwości mycia.

Ja młoda nauczyłam ze odkładam ja fo łóżeczka i sama zasypia. Jak tego dokonalam to sama nie wiem.
Mój też tak zasypia po kąpieli. Zje z obu cycow, odkładam go do łóżeczka, daje buziaka, pogłaskam po głowie chwilę i wychodzę uśpić starszą bo z nią tak łatwo nie jest. ☺ w ciągu dnia też problemu nie mam. Naje się, poleży trochę , porozgląda się i zasypia.

Nie straszcie z tymi włosami. Bo w końcu mam takie jak chciałam .Urosły bardzo dużo. Miałam za łopatki a jeszcze trochę i będą do pasa jak tak dalej będą rosły :o

Powiem Tobie z praktyki własnej, bo już mam pare lat takie długie jak teraz i nic takiego fajnego tzn wcześniej nic z nimi nie robiłam szałowego jakieś piękne fryzury, a teraz przy dziecku malutkim to już w ogóle ciagle w spiętych i nieraz nie mam kiedy uczesać i jak czupiradło [emoji16] ale w lutym bym chyba poszła na keratynę to odżyją i będą gładkie i proste na 2-3 miesiące [emoji1376]❣️

Ale to nie wygląda jak zadrapanie , tylko jak by się czymś nakula , nie wiem czy dobrze napisałam. I to wygląda jak dziurka , ale nie wiem czy w środku jest krew , czy coś się wbiło czy co ;/

Ja też myśle, że to nie zadrapanie od pazurków, wtedy byłaby taka kreska lekko czerwona i prawie niewidoczna, a tutaj tak jak piszesz jakby było nakłucie po kolczyku np

W ciąży za sprawą hormonów zazwyczaj się pięknieje i kondycja włosów też się poprawia ale niestety po porodzie wszystko prędzej czy później wraca do stanu wcześniejszego.

Czyli u mnie będzie git [emoji1303][emoji16] dużo nie odczuje zmiany skoro maja rzekomo wypaść w dużej ilości to będę miała lżej [emoji16]

Dobra zczytałam forum na bieżąco.

Dziewczyny jaka piździawa u nas. Jak rano byłam z małym w szpitalu na usg to jeszcze tak nie wiało. A teraz to jakaś masakra. Zabawki Natalki po całym podwórku hulają. Jeszcze muszę z małym jechać po nią do przedszkola ale żal z domu wychodzić.

A usg bioderek w porządku. Wszystko prawidłowo. Kolejne kontrolne usg 8 stycznia. Pod gabinetem spotkałam 2 dziewczyny z którymi leżałam na ginekologi tydz przed porodem. Fajnie się było znów zobaczyć z dzidziusiami już [emoji5] i kolejne usg mamy w tym samym terminie to znów się spotkamy[emoji5]
A Piotruś całą noc w jednej pieluszce. Nawet mało nasikał. Myślałam że rano jak zwykle będzie pełna po pachy ale nie. Aż się bałam jechać z nim do szpitala bo byłam pewna że narobi po drodze albo podczas badania. Ale całe szczęście poczekał aż wróciliśmy do domu [emoji5] kochane dziecko [emoji5]

U nas tez pogoda typowo jesienna, ale cóż zrobić. Mam nadzieje, że jutro uda się zaliczyć spacer przed południem po prostu.

To dobrze, że usg się udało i synek grzeczny :)

Dziekuje.. Wiki tez szybko zaczela ;) Michasia chce jej chyba dorownac :p ona generalnie nie siedzi bez podparcia czyli poducha z tylu,poduchy po bokach albo jedna duza poducha ;) no i moje palce.. trzymam je tak aby mala nie obciazala zbytnio kregoslupa czyli u gory ,a ona trzyma mnie ;) zobacz i tak siedzi z 2 minuty ;) Zobacz załącznik 910137

Jaka cwaniara mała, fajny Irokezik [emoji16][emoji1376]

reklama
Do góry