reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A właśnie dziewczyny odnośnie espumisanu, słyszałam, że rozleniwia jelitka i potem po odstawieniu dziecko ma spore problemy z brzuszkiem. Doświadczone mamy, zaobserwowalyscie ten problem? Sama jestem w połowie pierwszej buteleczki, z dnia na dzień staram się podawać mniej kropelek małej, widzę, że odrobinę mała się zaczyna prezyc, zwłaszcza rano, ale nie ma tragedii, a z kupka od początku nie ma problemu, conajmniej 4 dziennie :O

Ja jakoś z miesiąc podawałam espumisan 3 x dziennie po 15 kropelek doustnie wg zalecenia położnej i nie było żadnych problemów z kupką ani z brzuszkiem. Teraz już od dawna nie podaje i żadnych problemów z brzuszkiem nie ma :)

Mój rzadko kiedy nie chce jeść. Butlę akceptuje ale jak najrzadziej chcialabym podawać mm :) może przy rozszerzaniu diety będę miała trochę więcej luzu

Głodomorki [emoji480][emoji480][emoji480]
Jasne, rozumiem [emoji5] noo wtedy to się dopiero zacznie jazda bez trzymanki, ja się boje tego rozszerzania diety a jednoczenie nie mogę się doczekać [emoji54]

To współczuję, a coś w ogóle pomaga?

Dziewczyny, kiedyś tutaj ktoś z poza forum polecił te czopki ziołowe na lepsza prace jelit itd.

IMG_2674.JPG

Załączniki

• IMG_2674.JPG
    IMG_2674.JPG
    109 KB · Wyświetleń: 41
  • IMG_2674.JPG
    IMG_2674.JPG
    109 KB · Wyświetleń: 257
Głodomorki [emoji480][emoji480][emoji480]
Jasne, rozumiem [emoji5] noo wtedy to się dopiero zacznie jazda bez trzymanki, ja się boje tego rozszerzania diety a jednoczenie nie mogę się doczekać [emoji54]
Ja też nie mogę się doczekać. Jestem taka ciekawa co mu będzie smakować a co nie, czy będzie miał podobne preferencje do mnie :D

reklama
Do góry