reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Zawsze możesz wypić i maleństwu później podać butelkę z mm albo z wcześniej ściągniętym mlekiem swoim. Aż 4 butle to chyba gdybys pół litra wina planowała wypić [emoji5]
Z moim glodomorkiem to chyba bym musiała mm zrobić, bo ciągle wisi na cycu. Jak się oderwie od cycka to już mi się nie chce męczyć swoich cycków i swojej psychiki na ściąganie :D może kiedyś wyrośnie z tego i da się matce napić

Z moim glodomorkiem to chyba bym musiała mm zrobić, bo ciągle wisi na cycu. Jak się oderwie od cycka to już mi się nie chce męczyć swoich cycków i swojej psychiki na ściąganie :D może kiedyś wyrośnie z tego i da się matce napić

U nas tez ostatnio Kornelia co godzinę wisi na cycu i to chyba jakiś skok rozwojowy. Tak to jest grzeczna jak zawsze, ale je bardzo często. I tez nie mam jak się nawet napić czegokolwiek, bo u nas jeszcze akcja taka, że młoda odrzuciła butelkę i nie chce z butli pic także ja to chyba za pół roku czegokolwiek się napije [emoji28][emoji28]

A właśnie dziewczyny odnośnie espumisanu, słyszałam, że rozleniwia jelitka i potem po odstawieniu dziecko ma spore problemy z brzuszkiem. Doświadczone mamy, zaobserwowalyscie ten problem? Sama jestem w połowie pierwszej buteleczki, z dnia na dzień staram się podawać mniej kropelek małej, widzę, że odrobinę mała się zaczyna prezyc, zwłaszcza rano, ale nie ma tragedii, a z kupka od początku nie ma problemu, conajmniej 4 dziennie :O

Dokładnie, pozycja jak do odbicia po jedzeniu lek na szybką kupkę i łatwego bąka:) + ew położenie na brzuchu - ale tu jest więcej nerwów.
U nas nie działa nawet położenie na brzuszku na kupe . Wtedy mu się jedynie łatwo odbija
Mi bardziej chodziło o taką pozycje, że brzuszek dziecka leży na dłoniach, buźka obrócona w stronę podłogi. Jedną dłoń wkładamy pomiędzy nóżkami, drugą od strony główki :D
Też nie działa [emoji16]

reklama
U nas tez ostatnio Kornelia co godzinę wisi na cycu i to chyba jakiś skok rozwojowy. Tak to jest grzeczna jak zawsze, ale je bardzo często. I tez nie mam jak się nawet napić czegokolwiek, bo u nas jeszcze akcja taka, że młoda odrzuciła butelkę i nie chce z butli pic także ja to chyba za pół roku czegokolwiek się napije [emoji28][emoji28]
Mój rzadko kiedy nie chce jeść. Butlę akceptuje ale jak najrzadziej chcialabym podawać mm :) może przy rozszerzaniu diety będę miała trochę więcej luzu

Do góry