reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
My byśmy chcieli szybko drugie, ale w sumie nie zapytałam ginekologa ile powinno się odczekać, żeby jednak organizm mógł się bardziej zregenerować. Już chyba zapomniałam że lezałam całą ciążę z powodu szyjki i planuje drugie- jestem szalona :D Ale może tym razem założą mi pessar albo ta ciąża będzie w ogole inna.

My byśmy chcieli szybko drugie, ale w sumie nie zapytałam ginekologa ile powinno się odczekać, żeby jednak organizm mógł się bardziej zregenerować. Już chyba zapomniałam że lezałam całą ciążę z powodu szyjki i planuje drugie- jestem szalona :D Ale może tym razem założą mi pessar albo ta ciąża będzie w ogole inna.
Powiem Ci, że jakbym mogła to chcielibyśmy mieć 4 dziecko w niedługim czasie ale ja mam kategoryczny zakaz zajścia w kolejną ciążę

Ja nie ćwiczę, za leniwa jestem, a się śmieje, ze przy opiece nad mała kg same uciekły, bo już dużo zeszło. Miałam jakoś 64 kg, po porodzie zeszło z 10 kg, a teraz już brzuch po 10 tyg płaski i pewnie z 50 kg zostało. Muszę dopilnować żeby nie zejść niżej, bo będę już źle wyglądać. A tez zdrowie najważniejsze i jesc trza porządnie. Ja się tez śmieje, ze wychodzenie na spacer 2 h to jest cardio i najlepsze ćwiczenie
emoji28.png
to super, miłych zakupów
emoji5.png

Ja na bieżąco robię porządki z ciuszkami małej, co jest za ciasne po przymierzaniu lub na styk to ładuje do reklamówki i jak się nazbiera więcej to porobie zdjęcia i wystawie znowu. Ostatnio poszło mi 13 par spodenek na 56/62 i jakoś z 10 czapeczek i sprzedałam całość za 90 zł i kupiłam za to pare rzeczy w h&m małej już na 68 cm a tam rozmiarówka jest dosyć duża także będzie miała luźniejsze tak jak lubię i pewnie za 1,5 miesiąca już wejdzie w te 68.
Ja już dawno też waze tyle co przed ciąża. Brzuch też płasko itd ale jednak chciałabym mieć fajniejsze ciało. Pomyślałam że jak nie teraz to kiedy... metabolizm już zwalnia w moim wieku niestety.
Ja nie szalałam z ciuchami. Na ten moment odrzuciłam 5 najmniejszych pajacykow. Szkoda zachodu by to wystawiać.
U nas jest Kornelia Liliana
emoji5.png

Jakby była druga córcia to albo Adela albo Alicja. Jeśli synek to Franek albo właśnie Leo :)
Adela... pięknie:) mi się zawsze marzyła Rita ale mąż był na nie:) poza tym u nas wszystkie dzieci na L :) jak w m jak miłość:) czasem się śmieje że u nas L like Love:p
@Biedroneczka10 ja miałam wkładkę przez prawie 10 lat i bardzo polecam Mirene. Ja niedługo ponownie ja zakładam
Ooo... pisałaś kiedyś że nie tolerujesz podpasek. Czy stosując wkładkę używala tamponow? Nie Ja widzę podpasek A słyszałam że przy składce tampony niezalecane...

Ja stanowczo w ogóle już nie planuje. Dwójką starczy. Raz że obie ciążę zagrożona,leżące, dwa- chce się wyspać. Mąż w delegacji, wstawalam dziś 7 razy. Jak nie jedno to drugie. Córkę karmiłam o 5, przed 6 już wstał syn...Dramat. później ranne ogarnianie wszystkich do przedszkola. Młoda zmęczona i się drze, ona nie płacze, tylko się drze. Syn w przedszkolu zrobił scenę i wil się po podłodze... mam dość...

Ja śpię z córką. Jak będzie miała 8-10 miesięcy to łóżeczko przenoszę do pokoju brata, od piersi też będę tak odstawiac.

Z innej beczki- czy Wasze dzieci np po kąpieli jak krzyczą, to strzelają kupa? Moja jak krzyczy to zawsze mokre baki strzela... Nie wiem czy to normalne czy słabe zwieracze...
I mimo wszystko, miłego dnia:) pozdrawiamy i czekamy na kolejną dawkę kocborowa, jadę z dwójką do lekarza pozniej:D
Wesoło macie:)
Moja strzelanka mi Pani jak była mniejsza. Teraz już nie.

reklama
Dziś dzień zoombie. Mała obudziła się na jedzenie o 3 i katar nie pozwalał jej jeść. Odsysanie skutecznie ją wybudziło, do tego zmiana pieluchy i koniec spania :) do 5 choć śpiąca była jak nie wiem co. Obudziła się o 7 :/
Teraz mój chłopak poszedł z nią na spacer więc mam chwilę dla siebie :D czyli sprzątanie:o

Do góry