reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Nie oszalalabys;) kwestia przyzwyczajenia moja je co 2 a 2.5 godziny i jak jesteśmy na spacerze to się karmimy w parku albo w kawiarni, mała ma mleko a ja kawę :) mam taka osłonkę do karmienia, już się przyzwyczaiłam do karmienia w miejscach publicznych.

No to brawo :) ja raz karmiłam ostatnio pierwszy w sumie mój raz w plenerze hah lepiej późno niż wcale. I nie jest tak źle jeśli się znajdzie ustronne miejsce i wisodmo tera pogoda piękna to się udało, później ma być po 10 stopni na dworze to słabo to widze. Ale zawsze można wejść właśnie gdzieś do kawiarni itd i w ustronnym miejscu nakarmić jeśli dziecko bardzo głodne :)

A tutaj pokazuje tak jak obiecałam w tamtym tyg te wszystkie ciuszki z ciucholandu na Śląsku co dałam 140 zł łącznie za wszystko i mamy już tez mega ciepły kombinezon na cała zimę i chyba tyle starczy, drugiego nie dokupuje. Będą inne wydatki przed świetami na pewno także zaoszczędziłam, bo on 25 zł kosztował a akurat jest sporo większy tak jakby 68/74 cm także grudzień/styczeń/luty mi w nim „pochodzi” :)

IMG_2566.JPG
IMG_2568.JPG
IMG_2569.JPG
IMG_2570.JPG
IMG_2571.JPG
be3f1772d74e21d0a37798a9e8bac28d.jpg
2c99b71a66e8023c6a7848e8efc2f833.jpg
bf18ac5f9e972cbcb5011f6e0e9b774e.jpg
eaec9b444b45d60fa9efa556f369019f.jpg
0c59d2735d1eaacdb1e294ad8ab6a1bd.jpg
635a91020cc9d903ab3fb0286bf6df06.jpg

Załączniki

• IMG_2566.JPG
    IMG_2566.JPG
    270,9 KB · Wyświetleń: 453
  • IMG_2568.JPG
    IMG_2568.JPG
    495,8 KB · Wyświetleń: 442
  • IMG_2569.JPG
    IMG_2569.JPG
    322,1 KB · Wyświetleń: 453
  • IMG_2570.JPG
    IMG_2570.JPG
    360,7 KB · Wyświetleń: 490
  • IMG_2571.JPG
    IMG_2571.JPG
    310,3 KB · Wyświetleń: 449
Ja tak czytam o tych waszych trudnych chwilach z maleństwami i tymi skokami rozwojowymi i u mnie chyba nie było jeszcze takiego czegoś hah albo nie pamietam. A jest już 10 tydzień i 3 dni. Może każde dziecko inaczej przechodzi te skoki, nie wiem. W każdym razie czasami widze te nowe umiejętności u niej, ale nie jest marudna często, w sumie w ogóle. To może moja w czasie snu przechodzi te skoki rozwojowe, bo dużo śpi w ciągu dnia [emoji28][emoji28][emoji28]
Też miala kolki przez kilka godzin. Nawet w szpitalu byłaś z nią więc nie gadaj , że nic a nic jej nie było. I nie chwali dnia przed zachodem słońca bo może Cię nie miło zaskoczyć [emoji16] czego oczywiście Ci nie życzę :*:)

Musze się pochwalić w sumie młoda ze wczoraj mleczko dostała o 20 i pobudke zrobiła dopiero o 4[emoji38]... ale za to kiepsko w dzień sypia. Ech coś za coś
Nie martw się . Mój sypia od 19 do 1 . Potem śpi do 5 . Potem do 8 .. i od 8 do 19 śpi może hmm.. maks godzinę ? Także w ciągu dnia nic nie jestem w stanie zrobić bo tylko się chce bawić albo się drze [emoji16] ale przynajmniej wieczorem mam czas na serial i w nocy się wysypiamy .. a czysto być nie musi , trudno [emoji16]

Ja mam wiele mebli z internetu z Allegro za grosze i jestem zadowolona. I tak za 3-4 lata jak kupimy jakiś domek niewielki to możliwe, ze weźmiemy te meble jeśli wytrzymają a jeśli nie to wtedy mi nie będzie aż tak szkoda skoro za narożnik 700 zł i za resztę tez grosze w porównaniu z kosmicznymi cenami w sklepach. Komoda i regał u małej w pokoiku, u nas komoda za 199 zł i ten regał na książki na niej za 80 zł. Szafa nasza to akurat ze sklepu, ale tez jakoś z 800 zł także opłacało się. Zobacz załącznik 907998Zobacz załącznik 907999Zobacz załącznik 908000
Chyba się przelame i kuchenne też zamówię ;) dziekii ;)

reklama
Musze się pochwalić w sumie młoda ze wczoraj mleczko dostała o 20 i pobudke zrobiła dopiero o 4[emoji38]... ale za to kiepsko w dzień sypia. Ech coś za coś

No tak jak mówisz, albo jedno albo drugie hah :) moja w dzień ładnie śpi, nie marudzi, wiadomo są przerwy na leżenie i zabawy, często sama leży i obserwuje grzecznie itd, ale większość dnia śpi. Za to z usypianiem na wieczór to różnie bywa i tak samo ze spaniem. Wczoraj niby usnęła 21:30, przebudziła się po godzinie i męczyła do północy jakoś, później znowu o 3 pobudka, o 5 także kolorowo nie jest, ale nie narzekam, bo wyspana i tak jakims cudem chodzę i później odpoczywam do południa jak już obowiązki ogarnę.

Do góry