E
Ewka34
Gość
Dziewczyny co mi powiecie o mleku z rossmana babydream? Jest spoko? @miloscwczasachpopkultury chyba ty je mialas?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak ja pisałam jeszcze nie kupiłam słodu, dziś położna mi powiedziała, że lepiej ********** bo jest przebadany, ale uważam, że nie ma racji, że lepszy ten naturalny, ale już jej tego nie mówiłamA i któraś pytała ostatnio o słod jęczmienny. Ja cały czas pije femal.tiker ale zbankrutuje na niego więc zamówiłam 1 kg słodu za 30 zł i czek aż mi przyjdzie. Znalazłam w internecie na blogu jakimś żeby pić napoje z 1 łyżeczki z mlekiem i miodem albo cukrem dziennie i że tak samo działa jak feml tiker a wychodzi dużo taniej. Zobaczymy czy będzie ok, oby bo ja trochę boje się ten słód odstawić że nowy będą problemy a póki co jest super. Nawet udało mi się co nieco odciągnąć i zamrozić.
Hmm wiesz że ja dopiero od 2 tygodni w miarę karmie co 3 h a wcześniej to co 1-1.5 h. Mój syn ma 8 tygodni. Jak odciągalam wcześniej to było z jednej piersi 30 z drugiej 20 ml. Teraz jest lepiej tzn z jednej 60 z drugiej 40 ml. Ja piję fem.altiker raz dziennie już teraz a wcześniej 2 razy piłam i według mnie to pomogło plus laktator.Tak ja pisałam jeszcze nie kupiłam słodu, dziś położna mi powiedziała, że lepiej ********** bo jest przebadany, ale uważam, że nie ma racji, że lepszy ten naturalny, ale już jej tego nie mówiłam
Ale a propos moja mała coś mało przybiera, wychodzi na to, że ok 20 g dziennie, skończyła już 5 tygodni i od masy wypisowej przybrała ok 800 g, a dodatkowo ciągle dopomina się o jedzenie, jak nie śpi to karmie ja jakoś co 30, 40 minut bo wydaje mi się, że jest głodna, pielucha ok, ciepło jej, noszenie nie pomaga, tylko cyc. I położna zasugerowała dokarmianie, ale chciałabym jeszcze spróbować podziałać z femaltikerem bo do tej pory piłam ********** sporadycznie i nic poza tym. Wzięłam się też za laktator i herbatkę z anyżem. Właśnie odciagnelalam z dwóch piersi prawie 50 ml w 40 min godzinę po karmieniu, powiedzcie czy to dramatycznie mało czy nie ma tragedii ? Nie chce mojego Bobo glodzić :/
Tak ja pisałam jeszcze nie kupiłam słodu, dziś położna mi powiedziała, że lepiej ********** bo jest przebadany, ale uważam, że nie ma racji, że lepszy ten naturalny, ale już jej tego nie mówiłam
Ale a propos moja mała coś mało przybiera, wychodzi na to, że ok 20 g dziennie, skończyła już 5 tygodni i od masy wypisowej przybrała ok 800 g, a dodatkowo ciągle dopomina się o jedzenie, jak nie śpi to karmie ja jakoś co 30, 40 minut bo wydaje mi się, że jest głodna, pielucha ok, ciepło jej, noszenie nie pomaga, tylko cyc. I położna zasugerowała dokarmianie, ale chciałabym jeszcze spróbować podziałać z femaltikerem bo do tej pory piłam ********** sporadycznie i nic poza tym. Wzięłam się też za laktator i herbatkę z anyżem. Właśnie odciagnelalam z dwóch piersi prawie 50 ml w 40 min godzinę po karmieniu, powiedzcie czy to dramatycznie mało czy nie ma tragedii ? Nie chce mojego Bobo glodzić :/
Dziękuję za odpowiedź, przynajmniej nabrałam nadziei, że uda mi się wypracować więcej mleka w piersi i że nie ma dramatu jednak. Ale martwi mnie waga małej bo kurcze nasza w 5 tygodni przybrała od wagi urodzeniowej tylko 500 g, malutko, a wydawało mi się, że tak ładnie rośnie. Nic, daje sobie 5 dni, położna ma przyjść 17 i będziemy patrzeć czy coś udało mi się powalczyć. Oby!Hmm wiesz że ja dopiero od 2 tygodni w miarę karmie co 3 h a wcześniej to co 1-1.5 h. Mój syn ma 8 tygodni. Jak odciągalam wcześniej to było z jednej piersi 30 z drugiej 20 ml. Teraz jest lepiej tzn z jednej 60 z drugiej 40 ml. Ja piję fem.altiker raz dziennie już teraz a wcześniej 2 razy piłam i według mnie to pomogło plus laktator.
Jak byłam u pediatry jak Młody skończył 4 tygodnie to właśnie przybrał wtedy 700 g od wagi urodzeniowej i też pediatra mówiła że będziemy chyba dokarmiać ale dała mi jeszcze 2 tygodnie i później przybrał lepiej.
Ale wiecie że co pediatra to podejście...słyszałam o przypadku że dziecko urodzone 3500 kg po 3 miesiącach ważyło dopiero 5 kg i lekarka mówiła że to ok.
Ja bym nie dokarmiała. A co do słodu to nie wiem co przebadanie tutaj ma do rzeczy. Fema.ltiker płaciłam 31 zł i jak pije raz dziennie to starcza na 12 dni także dramat jak ktoś musi pić 2 razy dziennie. Ja jednak spróbuję słodu tym bardziej że znalazłam informacje że dziewczyny tak piją i jest ok.
O kurde , nie wyobrażam sobie żeby Olek wyssał z piersi 400ml [emoji16][emoji16] u mnie raczej nie sprawdza się ta teoria [emoji16]Ja ściągam podobną ilość mleka i dokarmiam małą jak tylko wyssie cyca. Ponad to laktator dwa razy mniej wyciągnie niż dziecko więc na pewno masz więcej pokarmu.
Tylko się nie stresuj bo na mnie stres tak działał że mleka było jeszcze mniej. Napewno dasz radę pilnuj się z piciem żeby rzeczywiście pić te 2.5 czy nawet 3 litry dziennie i jedź porządnie trzymam kciuki :*Dziękuję za odpowiedź, przynajmniej nabrałam nadziei, że uda mi się wypracować więcej mleka w piersi i że nie ma dramatu jednak. Ale martwi mnie waga małej bo kurcze nasza w 5 tygodni przybrała od wagi urodzeniowej tylko 500 g, malutko, a wydawało mi się, że tak ładnie rośnie. Nic, daje sobie 5 dni, położna ma przyjść 17 i będziemy patrzeć czy coś udało mi się powalczyć. Oby!
Uda się tylko musisz w to uwierzyć, bo stres działa w drugą stronę [emoji8]Dziękuję za odpowiedź, przynajmniej nabrałam nadziei, że uda mi się wypracować więcej mleka w piersi i że nie ma dramatu jednak. Ale martwi mnie waga małej bo kurcze nasza w 5 tygodni przybrała od wagi urodzeniowej tylko 500 g, malutko, a wydawało mi się, że tak ładnie rośnie. Nic, daje sobie 5 dni, położna ma przyjść 17 i będziemy patrzeć czy coś udało mi się powalczyć. Oby!
A to bedzie nasz zestaw na chrzest , niby kupiłam już wczesniej wszystko sukienkę płaszczyk itp ale to wkoncu będzie
a tamten płaszczyk sprzadam co kupilam wcześniej a sukienkę może założyły na inną okazję albo też sprzedam bo nawet metki nie urwałam a z hm to szybko pójdzie Zobacz załącznik 906852 Zobacz załącznik 906851