reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Szkoda, że jeszcze nie mamy grupy zamkniętej bo nie chciałabym żeby ktoś poza nami czytał to. Tak jak napisała któraś z dziewczyn póki co czytać nas może każdy.
Niestety coś mnie przeziębienie łapie. Pije herbatę z miodem i cytryna ale mało pomaga :(
A na obiad dziś tradycyjnie robię rosół oraz kotlety, ziemniaki, surówkę i mizerie dla mnie bo mnie na ogórki naszło :)
Miłego dnia Wam życzę :)
PS. Podeślijcie co jeszcze oprócz herbat z miodem cytryna malinami imbirem może pomóc mi na katar i przeziębienie :)
w4sqgzu3tfw5r1l4.png

reklama
KatiNails, ja kiedyś jadłam pierozki z podobnym farszem ale były nadziewane w ciasto drożdżowe i pieczone w piecu - więc te Twoje zupełnie inne [emoji8] na pewno spróbuje[emoji6]

Rany jakie mam dziecko kreatywne - chwilę nieuwagi i przyszła całą pomalowana moimi cieniami, pomadką i obowiązkowy podkład w formie plam na twarzy [emoji6][emoji6][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Hahaha cudna [emoji23]
Dziewczyny współczuję Wam tych strat bardzo...

KatiNails zazdroszczę Ci chęci do gotowania :) Ja nawet bez ciazy idę na łatwiznę i gotuję na szybko, nie nadaje się do kuchni kompletnie...co to jest ten lidlomix? Coś co ułatwia gotowanie typu termomix?

Ja jeden dzień czuje się lepiej a na drugi umieram, w nocy jak idę do toalety to zwby zasnac znowu potrzebuje 2 h no ale nie iść się nie da i takie to uroki ciazy.
Dzisiaj mamy powiedzieć teściom o ciazy i uwaga oni zawsze chcieli jedynaka i raczej drugi wnuk im się nie marzy a tu taka niespodzianka. Wcale nie chce mi się tam iść no ale w końcu się muszą dowiedziec.

Pozdrawiam Was wszystkie i miłego dnia:)

Kochana robi dokładnie to samo co Thermomix z tych samych przepisów ;)
To Wasza sprawa ile macie dzieci , a teściom nic do tego !

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Szkoda, że jeszcze nie mamy grupy zamkniętej bo nie chciałabym żeby ktoś poza nami czytał to. Tak jak napisała któraś z dziewczyn póki co czytać nas może każdy.
Niestety coś mnie przeziębienie łapie. Pije herbatę z miodem i cytryna ale mało pomaga :(
A na obiad dziś tradycyjnie robię rosół oraz kotlety, ziemniaki, surówkę i mizerie dla mnie bo mnie na ogórki naszło :)
Miłego dnia Wam życzę :)
PS. Podeślijcie co jeszcze oprócz herbat z miodem cytryna malinami imbirem może pomóc mi na katar i przeziębienie :)
w4sqgzu3tfw5r1l4.png

Mój nr.1 na przeziębienie to czosnek. :-p Robię maslo czosnkowe ( zwykle masło do tego wyciśnięty czosnek trochę soli- najlepiej takiej grubszej morskiej bo strzela między zębami i koperek suszony) i tym smaruje chlebek i robię tosty- albo na grilu- mamy elektryczny albo w piekarniku. Takie lekarstwo jest pyszne ale jak planujesz jutro poważne rozmowy to niezapomnij na noc gorącego mleka wypić - trochę zmniejsza kapcia w buzi  :rolleyes: My ogólnie czosnkowi jesteśmy obydwoje więc sobie nawzajem nie przeszkadzamy tylko my lubimy mocno czosnkowe- ale tak mocne że aż gorzkie
:tak:
Jak dasz radę spróbuj - jak nie pomoże na pewno nie zaszkodzi a to naturalny antybiotyk

Mi dzisiaj smutno znowu jesteśmy same z córeczką mąż ma służbę i wraca jutro. Jutro mieliśmy jechać w góry ale niestety córcia wymyśliła w piątek, że koniecznie musi iść na dzień babci i dziadka (w srode) jeśli nie pójdzie to będzie jej bardzo smutno i ona nigdzie nie chce jechać - tym sposobem zostajemy do środy w Warszawie.

KatiNails, dzięki raz jeszcze [emoji8] ale przyznam, że nie miałabym siły stać i lepić pierogi [emoji6] Jutro już mam zadanie robić Martynki ulubione gołąbki [emoji6]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Gdzie pracuje Twój mąż? Ja też z moim tak mam. Jest policjantem i większość weekendów i świat spędzam sama.

NOWE ZAPYTANIE.
Na jakich grupach na fb jesteście? Niekoniecznie związane z porodem, choć te oczywiście też chętnie przejrzę. Szukam nowych, może jest coś co mi umknęło [emoji1][emoji3]

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Przykro, że kolejne straty maluszków są

Ja nie mam czasu dziś na pisanie. Wczoraj córka miała imprezę urodzinową. Dziś idziemy w gości na imprezę urodzinową.

Dziewczyny współczuję Wam tych strat bardzo...

KatiNails zazdroszczę Ci chęci do gotowania :) Ja nawet bez ciazy idę na łatwiznę i gotuję na szybko, nie nadaje się do kuchni kompletnie...co to jest ten lidlomix? Coś co ułatwia gotowanie typu termomix?

Ja jeden dzień czuje się lepiej a na drugi umieram, w nocy jak idę do toalety to zwby zasnac znowu potrzebuje 2 h no ale nie iść się nie da i takie to uroki ciazy.
Dzisiaj mamy powiedzieć teściom o ciazy i uwaga oni zawsze chcieli jedynaka i raczej drugi wnuk im się nie marzy a tu taka niespodzianka. Wcale nie chce mi się tam iść no ale w końcu się muszą dowiedziec.

Pozdrawiam Was wszystkie i miłego dnia:)

Ja również ślę największe wyrazy współczucia następnej kobitce z forum, bądź silna i pamiętaj, że nic straconego. Teraz daj sobie czas na regenerację i rób to na co masz ochotę, a te dwie upragnione kreski przyjdą na pewno w najmniej oczekiwanym momencie i będą niespodzianką [emoji8]

Jak Was tak podczytuje to aż ciagle głodna się robię, ale nie ma motywacji do wstawania i gotowania, ale dziś całe szczęście na obiad jedziemy do rodziców chłopaka [emoji16] więc niedziela prawdziwy dzień lenia. Jak już mowa o informowaniu rodzin to my jeszcze im nie powiedzieliśmy o ciąży, bo chce być upewniona, że wszystko okej na jutrzejszym badaniu genetycznym. A i tak się stresuje, bo jeszcze w połowie września była nowina, później jednak wizyta w szpitalu i brak ciąży, a tutaj pod koniec stycznia informacja, że znowu zaszliśmy i to już będę w 13 tygodniu. Ale woleliśmy wcześniej nie mówić. Ja najchętniej to w marcu bym dopiero powiedziAla [emoji28][emoji28] bo teraz jakoś nie spieszy mi się żeby chwalić się światu o tym szczęściu, ale jednak zmusza nas fakt powiedzenia jego rodzicom, ponieważ mieliśmy właśnie w sierpniu jechać na wspólne wczasy takie większa ekipa jego rodzinna, a tu jednak my w tym terminie prawdopodobnie będziemy oczekiwać skurczy i rozpoczęcia całej „zabawy”. A jednak dwa miejsca wakacyjne trzeba zwolnić i trochę zamieszanie, ale nie będę się przejmowała, tak po prostu wyszło [emoji46]

Ja mam jutro przed południem usg genetyczne, ale lekarz będzie chyba tylko wszystko mierzył, sprawdzał, robił zdjęcia i nie robimy Nifty ani tez PAPPA, bo to wprowadza zamieszanie.

oar8flw1mdp5ujvp.png

reklama
NOWE ZAPYTANIE.
Na jakich grupach na fb jesteście? Niekoniecznie związane z porodem, choć te oczywiście też chętnie przejrzę. Szukam nowych, może jest coś co mi umknęło [emoji1][emoji3]

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png
Ja obecnie nigdzie nie jestem, usunelam się z paru grup :-D były to jakieś grupy z ciuszkami dla dzieci że można było sprzedać lub kupić, porady kosmetyczne, ozdoby własnoręcznie wykonane :-)

Do góry