reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kurczę, to chyba faktycznie czas na terapię. Nie dziwię się, że go sprawdzasz skoro już kiedyś zawiódł Twoje zaufanie. Może faktycznie to, że założył tego fb nic nie znaczy ale pewnie różne myśli chodzą Ci po głowie...
Myślałam że dam radę sama zawalczyć z tym brakiem zaufania,ale chyba nie.... pewnie było tak jak mówił,że mu jeden trener powiedział że dob4ze by było gdyby miał Facebooka ale parę dni później jakoś inaczej znalazł sposób na korespondencję. Mi się wydaje że on mi wielu rzeczy nie mówi... ciągle mi tłumaczy że on nie musi mi się odpowiadać co robi na komórce czy kompie... bo nie robi nic złego. No nic. Dużo łatwiej by się żyło gdyby było zaufanie. I wiem że na dłuższą metę tak się nie da.

W rossmanie promocja -55% na makijaż, zaszalalam i wzięłam szminkę matową w płynie, ni e używam na codzień ale może zaczne:D

reklama
My też dzisiaj na spacerku ale tylko przed domem bo czekam na 2 kurierów więc muszę być w domu , zamówiłam małej taki komplecik kołderka i poduszka zimowa i poduszkę motylka. Hahaha a jakiś czas temu pisałam o motylku na co to po co takie wynalazki że bez tego można się obejść itp jak to człowiek zmienia zdanie :D
. A druga paczka z C&A 1.5 tygodia czekania gorzej jak z H&M szok...
Wczoraj bylismy z małą wybrać czapkę i apaszkę , opaskę , rajstopki body , szatke i świece i wyszło 160 zł a gdzie jakbym kupowała tam płaszczyk i sukienkę buciki to chyba z 400 zł by wyszło masakra ile to wszystko kosztuje .
Tak patrzę na wózek że przewnie za długo nie pojeździmy chyba w gondoli . Gondolka ma długość wewnątrz ok 78-80 cm jakoś tak wg producenta , ale ubrać dziecko grubiej to też parę cm dochodzi.
@Ewka34 kupiłam te chusteczki babydream nasączone wodą i są ok . Chociaż ciężko powiedzieć bo narazie tylko 2 zużyłam :pZobacz załącznik 906156
My tez na spacerku.. pierwszy raz sama hyhy udali mi sie zniesc tego kloca(wozek) :D

A mi się coś stało z prawa piersią. Boli i mam tam takie tylko małe. Jak młody wypije z niej to jest trochę lepiej ale nie znikają do końca:( nie jem czy to zastój czy zapalenie:(
Miała tak któraś? Ciepłe okłady pomogą?
Wygląda na zastój. Ciepłe okłady przed i chłodne najlepiej z ubitej schłodzonej kapusty po karmieniu w razie jakby się jakieś zapalenie robiło i podczas karmienia lekkie masowanie tych zgrubień w stronę brodawki, nie wolno ich ugniatać bo można sobie tym krzywdę większą zrobić

Hej dziewczyny [emoji5] nie było mnie parę dni tu i mam zaległości nie do nadrobienia. Byliśmy w niedzielę na chrzcinach u małego Wojtusia. Mały ma 2 i pół mca a waży niecałe 3500g. Urodził się w 34 tc z wagą 1700. Jeszcze spadł do 1500 i powoli przybiera. Najważniejsze, że jest zdrowy. Ale w rozwoju faktycznie jest do tyłu sporo. Mój mały już się śmieje w głos, gaworzy, popiskuje, rozgląda, a Wojtuś jeszcze nic. Wygląda jak mój mały jak się urodził. Same zobaczcie. 2 tyg różnicy. Piotruś wczoraj skończył 9 tyg i waży prawie 6 kilo[emoji5]
Zobacz załącznik 906070

No to spory już twój synek :) czyli skoro urodził się jako wcześniak to w sumie nie ma co porównywać wiekowo i rozwojowo, bo skoro w 34 tyg się urodził i teraz ma 2.5 miesiąca to teraz jest tak jakby dopiero na zero. Ja to tak widze :) a z tym rozwojem to nawet jakbyśmy miały porównywać każde z naszych dzieciaczków na forum to w sumie zbędne i stres dla niektórych, bo każde dziecko indywidualnie się rozwija i ja tez jakoś nie czytam za wiele artyukolow typu „co powinno umieć x tygodniowe dziecko” itd bo to tylko ogółem napisane, a i niepotrzebny stres dla mamy :)

Nie ma plesniawek, zreszta wtedy to chyba wg by nie chciała jesc niczego. U nas żadne z opisanych Twoich sposobów nie działają, noszenie jest okej i się uspokoja, Nawet leży spokojnie dopoki nie chce jej dać tego cycka wtedy zaczyna wrzeszczeć dosłownie i odpychać się ode mnie, po tym wnioskuje ze to nie kolki, bo wtedy by cały czas płakała. Smoczka ciagnie i zaraz jak podkładam piers to jest standardowo wrzask. Głodna tez powinna być np po 5 godzinnym śnie. Przebrana jest, to już brakuje mi pomysłów poprostu. U niej jest tak, ze jak juz złapie to je nawet jak puści to chwyta bez problemu od razu znow, wiec nie wiem co ja blokuje na początku, ze tak bardzo nie chce... Tez obawiam sie o jej wage, bo nie dość ze ma te problemy z chwytaniem to jeszcze ulewa dosyc sporo, już się to jej jako tako unormowała i teraz znow :(

Może idźcie do lekarza dobrego pediatry i opisz jej wszystko i powinni wam pomoc. Po co masz się biedna stresować i maleństwo :(

My jesteśmy u mojej mamy na Śląsku i mnie w sumie nastraszyla, bo moja mała czasami tak charczy przez gardło jakby i niezawsze, ale dzis było słychać i powiedziała żebym nawet tu u nich poszła do pediatry jakiegoś żeby to sprawdził dokładnie czy to coś poważnego, bo ma tak już ona od dawna, żadnych innych objawów nie ma, ale jednak boje się, ze to coś poważnego i żeby nie zadniedbac itd bo mój brat tez tak jak był mały podobno charczał i poszła mama do dobrego pediatry i się okazało, ze ma refluks jakiś i ze jak jadł mleko to nie szła ta treść cała do żołądka tylko na płuca czy coś i dlatego takie dźwięki wydawał i to mogło doprowadzić do zapalenia płuc i złe się skończyć.. także jutro podjedziemy do lekarza tu skoro wzięłam ksiaazeczke zdrowia małej i się przekonamy.

Tak w ogóle to u was ktoś miał tak z maleństwem takie charczenie przez nosek albo gardło/usta? Bo ja mojej jak probowalam gruszka odciągać to nic nie leciało z noska itd i sama już noe wiem czy to nie bardziej wewnątrz noska i trzeba elektryczny kupic ten przyrząd do odciągania czy co to

Dziewczyny trochę się uzależniłam od Was przez te ostatnie miesiące. Ale te kilka dni nieobecności pokazało mi że za dużo czasu poświęcałam na forum. Będę do Was zaglądać bo uważam Was za swoje znajome a Wasze dzieci za kolegów i koleżanki mojego synka [emoji5] tyle życzliwości i dobrych rad mnie tu spotkało że nie jestem w stanie nagle się od Was odciąć. Jestem ciekawa co u Was i Waszych maluchów to od czasu do czasu wpadnę na pogaduchy. [emoji5]

❣️[emoji1376]

My tez na spacerku.. pierwszy raz sama hyhy udali mi sie zniesc tego kloca(wozek) :D
Może po spacerku będą spokojniejsze dzieciaczki , moja już śpi jeszcze nie zdążyłam wyjechać wózkiem a ona już usnęła w domu w kombinonku , założyłam jej ale już kocykiem nie okrywam . A Wy jak się ubralyscie czy tylko ja kombinezon ? :)

reklama
Do góry