reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziecko potrzebuje snu by rosnąć, a wydaje mi się, ze gdy nawet dorosłego by się wybudzilo z ten głębszej fazy snu i byłby rozdrażniony i zdenerwowany, a stres i płacz wpływa źle na organizm maluszka, bo hormon stresu się uwalnia itd. No ja jestem zdania, ze małej nie budzę, bo później by była niezadowolona i jeśli śpi ileś tam to znaczy, ze potrzebuje i tyle :) jak by była głodna czy narobiła to by się wybudziła sama :)
Dziecku małemu spada cukier. Nie chodzi mi jak śpi 4h ale jak śpi 8 to już troszkę długo i pasuje wybudzic. Ja jak mojego wybudzalam to nie było płaczu ale wiadomo nie można za szybko. Najpierw mowie do niego potem go glaszcze i powoli wstaje zadowolony ale też i głodny za bardzo , bo je tyle że się krztusi , ulewa a potem ma bąki bo za dużo powietrza łyka

A to z dzis bluzka rozm 74 i zawyzone 62 spodenki ;) IMAG5910_1.jpgIMAG5909_1.jpg

Załączniki

• IMAG5910_1.jpg
    IMAG5910_1.jpg
    964,4 KB · Wyświetleń: 133
  • IMAG5909_1.jpg
    IMAG5909_1.jpg
    942,2 KB · Wyświetleń: 122
Dziewczyny, które karmią mm, karmicie tak z jakiegoś powodu (mało mleka, dziecko nie umie złapać cyca itp) czy są tu jakieś mamy, które po prostu nie chciały karmić piersią? To tylko pytanie z ciekawości, jak ktoś nie chce, to nie musi odpowiadać :)

Dziewczyny, które karmią mm, karmicie tak z jakiegoś powodu (mało mleka, dziecko nie umie złapać cyca itp) czy są tu jakieś mamy, które po prostu nie chciały karmić piersią? To tylko pytanie z ciekawości, jak ktoś nie chce, to nie musi odpowiadać :)
Ja karmie w nocy z cyca a w dzien mm bo mala sie wkurza,ryczy,wrzeczy,wyzywa mnie hyhy troche wypije z cyca pozniej nerwy i podaje mm ;) poza tym chyba nie mam duzo tego mleka ;) no i nie chce zeby byla nerwowa ;)

Ja jestem po cięciu, na początku karmiłam piersią, później Mała wisiała na cycu po godzinie, nie najadala się i w szpitalu położne przyniosły mleczko. Trochę dostawialam, trochę dawałam mm i w szpitalu jakoś szło. Jak wróciliśmy do domu była masakra, lapala pierś i puszczala, Ona płakała i ja płakałam...Do tego strasznie poranila mi brodawki, do krwi..
Mój mąż nie mógł na to patrzeć i pojechał po mleczko. Jeszcze troche próbowałam ją dostawać po wyleczeniu brodawek ale koniec końców przeszliśmy całkowicie na mm. Nie mam wyrzutów sumienia, wychodze z założenia, że najważniejsze żeby dziecko było najedzone i szczęśliwe:)

reklama
Do góry