Kasiula8989
Fanka BB :)
Wydaje mi się, że na kupę jak coś to prędzej czopek glicerynowy a nie paracetamol się podaje
Paracetamol na gorączkę, glicerynowy w ostateczności jak nie może zrobić kupki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wydaje mi się, że na kupę jak coś to prędzej czopek glicerynowy a nie paracetamol się podaje
Hyhy pierwszy sen tez ma dlugi pozniej juz nie.. roznie to jest ale z pewnoscia nie kwestia mleka dzis tylko raz sie obudzila w nocy o 4.30 gdzies pozniej o 7Moja jest na mm i śpi od 20 do 3, 4 rano i później do 7,8 obym nie przechwalila
Czyli nie wystarczyło u was jeden raz ? Dzwoniłaś do lekarki znowu i kazała znów podawać ?Nam przeszło po lactulosie
Niestety musimy podawać codziennie bo jak raz nie podałam to znowu problem wrócił. A tak to podaje 2.5nl rano i codziennie 1/2x jest kupka bez wysiłku , bólu brzyszks i płaczu
Dziecku małemu spada cukier. Nie chodzi mi jak śpi 4h ale jak śpi 8 to już troszkę długo i pasuje wybudzic. Ja jak mojego wybudzalam to nie było płaczu ale wiadomo nie można za szybko. Najpierw mowie do niego potem go glaszcze i powoli wstaje zadowolony ale też i głodny za bardzo , bo je tyle że się krztusi , ulewa a potem ma bąki bo za dużo powietrza łykaDziecko potrzebuje snu by rosnąć, a wydaje mi się, ze gdy nawet dorosłego by się wybudzilo z ten głębszej fazy snu i byłby rozdrażniony i zdenerwowany, a stres i płacz wpływa źle na organizm maluszka, bo hormon stresu się uwalnia itd. No ja jestem zdania, ze małej nie budzę, bo później by była niezadowolona i jeśli śpi ileś tam to znaczy, ze potrzebuje i tyle jak by była głodna czy narobiła to by się wybudziła sama
No dokładnieParacetamol na gorączkę, glicerynowy w ostateczności jak nie może zrobić kupki
Ja karmie w nocy z cyca a w dzien mm bo mala sie wkurza,ryczy,wrzeczy,wyzywa mnie hyhy troche wypije z cyca pozniej nerwy i podaje mm poza tym chyba nie mam duzo tego mleka no i nie chce zeby byla nerwowaDziewczyny, które karmią mm, karmicie tak z jakiegoś powodu (mało mleka, dziecko nie umie złapać cyca itp) czy są tu jakieś mamy, które po prostu nie chciały karmić piersią? To tylko pytanie z ciekawości, jak ktoś nie chce, to nie musi odpowiadać
Dziewczyny, które karmią mm, karmicie tak z jakiegoś powodu (mało mleka, dziecko nie umie złapać cyca itp) czy są tu jakieś mamy, które po prostu nie chciały karmić piersią? To tylko pytanie z ciekawości, jak ktoś nie chce, to nie musi odpowiadać