reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@KatiNails mam pytanko. Chcemy z mężem jechać w sobotę do kina i chce zostawić teściowej mała. Jako,że teraz na diecie bezmlecznej to czy podanie jednorazowo zwykłego mleka bebilon lub bebiko będzie straszne? Kupić lepiej bebilon pepti?
Ja bym nie podawała zwykłego mleka. Nie prościej odciągnąć? Możesz nawet łączyć porcje które nie były ściągnięte w odstąpie więcej niż 24h ale wszystkie porcje muszą być tej samej temperatury. (schłodzone). Czyli nawet 4 porcje po 30 ml możesz połączyć.

reklama
Te trzy są i bez mleka i bez jaj. Jeszcze pierniki toruńskie są bez mleka,ale z jajkami. I żelki. I biszkopty.
Oreo naprawdę bez mleka?????

Załączniki

• 20180925_193556.jpg
    20180925_193556.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 92
  • 20180925_193521.jpg
    20180925_193521.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 97
  • 20180925_193920.jpg
    20180925_193920.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 89
Za mała jest na takie badania. My jesteśmy pod opieką poradni przyszpitalnej od kiedy córka skończyła 3 lata, testy robią dopiero jak dziecko skończy 5 a i tak często nic nie wychodzi a uczulenie jest. U nas no kakao uczula a w badaniach nie wyszło.
No my mamy się zapisać do poradni gastroenterologicznej. Więc musi się w jakiś sposób dać zbadać

Za mała jest na takie badania. My jesteśmy pod opieką poradni przyszpitalnej od kiedy córka skończyła 3 lata, testy robią dopiero jak dziecko skończy 5 a i tak często nic nie wychodzi a uczulenie jest. U nas no kakao uczula a w badaniach nie wyszło.

Przepraszam, teraz to przemyślałam. Przecież gastrolog to od diagnostyki ukladu pokarmowego..

Oby w końcu wszystko poszło po Waszej myśli ☺
Mam nadzieje, że u Ali się wyjaśni co jej może być żeby było wiadomo jak postępować żeby dziecko nie cierpiało.
A matczyna intuicja mnie nigdy nie zawiodła. To ja nieraz jej nie posłuchałam tylko "dobrych rad" babć albo kogoś innego i albo moje dziecko albo ja źle na tym wychodziliśmy.
No ja już się nasłuchałam od mamy , że mecze to dziecko po lekarzach i kluciach żeby pobrać krew. Ale gdyby nie to , to dalej by się dziecko męczyło na złym mleku..

reklama
Do góry