reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@Anulaa88 a Ty też zwiekszylas dawkę tych kropelek? I jeszcze, dajesz je profilaktycznie czy w momencie problemu?
Dawałam po 10 kropli. Teraz już nie daje tak często, ale dawałam co drugie karmienie.
Te trzy są i bez mleka i bez jaj. Jeszcze pierniki toruńskie są bez mleka,ale z jajkami. I żelki. I biszkopty.
Oreo naprawdę bez mleka?????
Jeszcze w rossmanie są krówki [emoji16]tetaz mi się przypomniało

Wieprzowe jak najbardziej można.
Alergia na białko to przecież na białko mleka krowiego. Fakt faktem może być reakcja krzyżowa z białkiem jaja kurzego ale wcale być nie musi. Ja przy jednym i drugim mimo alergii na bmk jajka jadłam. Wołowiny i cielęciny nie można bo to krowa :) a wieprzowina to świnka więc można jak najbardziej. Rybki też można :) drób tak samo, królika.
No i pilnuj wkładów bo w 80%produktow przetworzonych i półprzetworzonych znajduje się mleko / mleko w proszku / serwatka z mleka.
Na kozie mleko też trzeba uważać. Z nim też może być reakcja krzyżowa.
Ja np tam gdzie potrzebuje mleka - np płatki z mlekiem czy naleśniki daje mleko sojowe i wychodzi super :)
Naleśników nie robiłam na sojowym ale z płatkami raz spróbowałam i to była katorga. Zdziamdziałam jednym zębem bo mi szkoda było wylać ale więcej już nie jadłam. Ja wróciłam już do mleka i teraz widzę poprawę na skórze małego na rączkach. Krostki znikają jakby powoli. Czyli to nie była skaza tylko pewnie mój błąd że nie płukałam dwa razy ubranek i dawałam silan sensitive do płukania. Teraz przeprane a właściwie przepłukane ma te ubranka i bez płynu i prasuje po lewej stronie i jest już lepiej.
Aż mi głupio , że przy córce byłam mądrzejsza i tak robiłam od początku a teraz mi rozum odjęło i mały mój się tak mordował z tymi krostkami a ja z dietą bezmleczną.

A Piotrusiek mój dzisiaj o 2:50 w nocy skończył 7 tyg ☺
Zważyłam go to ma 5210g czyli od wagi wyjściowej przybrał 1850g.
Ja mam jutro wizytę u gina. Ciekawe co tam słychać u mnie na dole. Mały zostanie z babcią a ja za ok. 2 godz ściągam mleko dla niego na jutro.
A teraz idę poprasować ☺

Naleśników nie robiłam na sojowym ale z płatkami raz spróbowałam i to była katorga. Zdziamdziałam jednym zębem bo mi szkoda było wylać ale więcej już nie jadłam. Ja wróciłam już do mleka i teraz widzę poprawę na skórze małego na rączkach. Krostki znikają jakby powoli. Czyli to nie była skaza tylko pewnie mój błąd że nie płukałam dwa razy ubranek i dawałam silan sensitive do płukania. Teraz przeprane a właściwie przepłukane ma te ubranka i bez płynu i prasuje po lewej stronie i jest już lepiej.
Aż mi głupio , że przy córce byłam mądrzejsza i tak robiłam od początku a teraz mi rozum odjęło i mały mój się tak mordował z tymi krostkami a ja z dietą bezmleczną.
Ja przy Aleksie pytałam proszkiem persil. Teraz kapsułkami ariel i mimo że mam alergików to nic im od tego nie jest. Ale Piore na programie antyalergicznym z podwójnym płukaniem

reklama
Do góry