reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@Anulaa88 a Ty też zwiekszylas dawkę tych kropelek? I jeszcze, dajesz je profilaktycznie czy w momencie problemu?
Dawałam po 10 kropli. Teraz już nie daje tak często, ale dawałam co drugie karmienie.
Te trzy są i bez mleka i bez jaj. Jeszcze pierniki toruńskie są bez mleka,ale z jajkami. I żelki. I biszkopty.
Oreo naprawdę bez mleka?????
Jeszcze w rossmanie są krówki [emoji16]tetaz mi się przypomniało

Wieprzowe jak najbardziej można.
Alergia na białko to przecież na białko mleka krowiego. Fakt faktem może być reakcja krzyżowa z białkiem jaja kurzego ale wcale być nie musi. Ja przy jednym i drugim mimo alergii na bmk jajka jadłam. Wołowiny i cielęciny nie można bo to krowa :) a wieprzowina to świnka więc można jak najbardziej. Rybki też można :) drób tak samo, królika.
No i pilnuj wkładów bo w 80%produktow przetworzonych i półprzetworzonych znajduje się mleko / mleko w proszku / serwatka z mleka.
Na kozie mleko też trzeba uważać. Z nim też może być reakcja krzyżowa.
Ja np tam gdzie potrzebuje mleka - np płatki z mlekiem czy naleśniki daje mleko sojowe i wychodzi super :)
Naleśników nie robiłam na sojowym ale z płatkami raz spróbowałam i to była katorga. Zdziamdziałam jednym zębem bo mi szkoda było wylać ale więcej już nie jadłam. Ja wróciłam już do mleka i teraz widzę poprawę na skórze małego na rączkach. Krostki znikają jakby powoli. Czyli to nie była skaza tylko pewnie mój błąd że nie płukałam dwa razy ubranek i dawałam silan sensitive do płukania. Teraz przeprane a właściwie przepłukane ma te ubranka i bez płynu i prasuje po lewej stronie i jest już lepiej.
Aż mi głupio , że przy córce byłam mądrzejsza i tak robiłam od początku a teraz mi rozum odjęło i mały mój się tak mordował z tymi krostkami a ja z dietą bezmleczną.

A Piotrusiek mój dzisiaj o 2:50 w nocy skończył 7 tyg ☺
Zważyłam go to ma 5210g czyli od wagi wyjściowej przybrał 1850g.
Ja mam jutro wizytę u gina. Ciekawe co tam słychać u mnie na dole. Mały zostanie z babcią a ja za ok. 2 godz ściągam mleko dla niego na jutro.
A teraz idę poprasować ☺

Naleśników nie robiłam na sojowym ale z płatkami raz spróbowałam i to była katorga. Zdziamdziałam jednym zębem bo mi szkoda było wylać ale więcej już nie jadłam. Ja wróciłam już do mleka i teraz widzę poprawę na skórze małego na rączkach. Krostki znikają jakby powoli. Czyli to nie była skaza tylko pewnie mój błąd że nie płukałam dwa razy ubranek i dawałam silan sensitive do płukania. Teraz przeprane a właściwie przepłukane ma te ubranka i bez płynu i prasuje po lewej stronie i jest już lepiej.
Aż mi głupio , że przy córce byłam mądrzejsza i tak robiłam od początku a teraz mi rozum odjęło i mały mój się tak mordował z tymi krostkami a ja z dietą bezmleczną.
Ja przy Aleksie pytałam proszkiem persil. Teraz kapsułkami ariel i mimo że mam alergików to nic im od tego nie jest. Ale Piore na programie antyalergicznym z podwójnym płukaniem

reklama
Do góry