reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Byłam z Alicja po wyniki z krwi i z kupki. I całe szczęście , że jestem taka przewrażliwiona i o to jej "spanie" poszłam miesiąc temu do lekarza. Wtedy powiedziała , że to nietolerancja na laktozę. Minął miesiąc poszłam jeszcze raz w piątek. W poniedziałek oddałam jej kupkę, pobraliśmy krew. Okazało się , że w kupce jest śluz , który ja już widziałam wcześniej ale nie dobierałam sobie tego do siebie bo nie ma żadnej wysypki , suchej skóry itp. w dodatku, próby wątrobowe wyszły za wysoko czyli organizm nie radzi sobie z alergią.. przepisała nam Bebilon Pepti na receptę i jeśli po tygodniu nie będzie poprawy to przyjść do niej. Mamy też skierowanie na badania do poradni specjalistycznej w kierunku alergii. Bardzo dobrze , że nie olalam swojego przeczucia bo bym tylko małej zaszkodziła ..
A z dobrych wiadomości .. być może los w końcu się do nas uśmiechnął po tych wszystkich kopach w D.
K na 90% przechodzi w najbliższym czasie do innej firmy. Pełne papiery, ubezpieczona cała nasza trójka. Zjazd za darmo co 10dni do domu , nie tak jak do tej pory za 600zl i w dodatku nie wiadomo na ile , co ile itp. Teraz miał być tydzień , jest dwa , miał jechać na miesiąc , jedzie na dwa tygodnie. nic nigdy nie wiadomo , a tu będzie miał nawet samochód służbowy, normalne wynagrodzenie , prawie dwa razy większe bo ok 14 tys. Na konto
rozliczenie co roku ok 50tysiecy. W końcu będziemy mogli zaczac żyć normalnie bez problemów , odkładać na kupno mieszkania . O ile znowu nas życie nie sprowadzi na ziemię to możemy być zadowoleni. A za miesiąc wyprowadzamy się do siebie , za dwa tygodnie do półtora miesiąca , będziemy już u siebie :)
Czyli jednak alergia. Teraz trzymam kciuki żeby wszystko było ok [emoji8] jak już wiecie co i jak to Ala szybko odczuje ulgę :*

A co mają niezrosnoete kości czaszki wspólnego z sucha która która nie może się złuszczyc?
Ciemiaczko to ta 'dziura' w głowie niezrosnoete kości czaszki żeby czaszka była na tyle elastyczna żeby powiększala się podczas wzrostu mózgu

To że ta łuszcząca się skóra właśnie jest na miejscu niezrosnietej kości ;)

Nie wiem. Szczerze mówiąc. Tez zawierają jakieś białko. Wiem ze starsza jak była na bebilonie pepti , bo była alergia na bmk to tez miała odstawione jajka jak rozszerzałam.
To mój na bebilonie pepti był a jak miał 5 miesięcy to pediatra kazała wprowadzić żółtko jajka co drugi dzień bo miał anemie utajona i nic mu nie było. Ja też jem jajka karmić Maje piersią i jak Aleksa karmilam piersią też.

reklama
Do góry