reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja po prostu jak ona wypluwa smoka to trzymam jej go po prostu przy buzi tzn nie daje wypluć i po chwili załapuje i już ciumka sama i się uspokaja :) tak tez spróbuj, bo moja tak to tez wypluwa, ale mam swój sposób i jestem sprytniejsza niż ona hah
U nas dziś tez grzecznie, śpi je i tak w kółko, coraz dłużej potrafi leżeć spokojnie i obserwować jak do niej mówię i jak pokazuje pluszaki itd także dorasta nam dziewczynka i wszystkie odruchy itd jak na 7 tydzień ma prawidłowe ;)Zobacz załącznik 900994Zobacz załącznik 900995
Ale laleczka. Nie no stópki to ona ma długie albo drobna jest i po prostu tak się wydaje.
Mój mały wczoraj leżał sobie w bujaku jak myłam głowę w łazience i jak mu się pokazałam z fioletowym turbanem na głowie to tak się szeroko uśmiechnął jakbym go swoim widokiem rozbawiła☺ też już się uśmiecha jak do niego mówię i sam też już grucha od czasu do czasu ☺ a przeważnie jak chce coś bardzo do mnie powiedzieć to macha rączkami i nóżkami i mu się uleje wtedy☺ płynną mowę ma ☺

reklama
Taki kombinezon małemu kupiłam w piątek w pepco i dzisiaj się już przydał na wyjście na obiad do dziadków ☺ rozm 68 30 zł
Ciut za duży, tzn rękawki wywinęłam a nogawki prawie dobre. Z resztą już ubranka na 62 na styk są. Ale w dniu szczepienia był mierzony i 62 cm ma właśnie
20180923_153755.jpg

Załączniki

• 20180923_153755.jpg
    20180923_153755.jpg
    785,5 KB · Wyświetleń: 432
Ja po prostu jak ona wypluwa smoka to trzymam jej go po prostu przy buzi tzn nie daje wypluć i po chwili załapuje i już ciumka sama i się uspokaja :) tak tez spróbuj, bo moja tak to tez wypluwa, ale mam swój sposób i jestem sprytniejsza niż ona hah
U nas dziś tez grzecznie, śpi je i tak w kółko, coraz dłużej potrafi leżeć spokojnie i obserwować jak do niej mówię i jak pokazuje pluszaki itd także dorasta nam dziewczynka i wszystkie odruchy itd jak na 7 tydzień ma prawidłowe ;)Zobacz załącznik 900994Zobacz załącznik 900995
Laleczka ❤️

Dzisiaj w nocy mały dostał czopka, bo temperatura urósł do 38.7. Po spadla i rano urosla do 37.8. Teraz śpi, ale jak wstanie będę znowu mierzyć.
A mojemu małemu tak skacze temp. Jak płacze to ma 37.5 jak się uspokoi to mu spada do 37.2. Jak śpi to poniżej 37 ma. Teraz po szczepieniu mu tak często mierzę, nie wiem jak było przed.

Taki kombinezon małemu kupiłam w piątek w pepco i dzisiaj się już przydał na wyjście na obiad do dziadków ☺ rozm 68 30 zł
Ciut za duży, tzn rękawki wywinęłam a nogawki prawie dobre. Z resztą już ubranka na 62 na styk są. Ale w dniu szczepienia był mierzony i 62 cm ma właśnie
Zobacz załącznik 901008
Też mamy ten kombinezon tylko różowy. Na Izę trochę za duży ale zanim wyjdziemy że szpitala i zanim będzie mogła wyjść na dwór to jeszcze że 2tyg mnie i będzie ok.
W ogóle to mówiłam że moja córka nie będzie nosić różowego...ta. Jak idę na zakupy to jakoś tak wychodzi, że prawie wszystko ma rozowe:) w sumie w niebieskie, zielone, żółte ubierałam synów więc teraz kolej na róż:)

Bo ja wczoraj kupiłam kolejny Espumisan a w lodówce mam dwa SS , zastanawiam się czy później nie przejść lub nawet teraz bo coraz gorzej jej idzie kupka. Ale to od HiPPa HA zauważyłam. Może po Bebilonie będzie lepiej. A jak nie to wprowadzę kropelki. A ijak dawkujesz ?

Daje 15 kropelek przed każdym karmieniem. Gdzieś czytałam, że Espomisan może powodować zatwardzenie ale nie pamiętam gdzie.

reklama
Tez tak robie ;)
Slicznotka ❤

Do góry