reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny, może to nie zabrzmi do końca dobrze ale dobrze wiedzieć i mieć świadomość, ze w każdym momencie może się coś stać. Ciąża to odmienny stan dla każdej z Nas i należy pamiętać, że wszystko co nas niepokoi należy skonsultować z lekarzem lub jechać na IP bo oni są od tego żeby rozwiać wszelkie wątpliwości a nie dr. Google i forum. Tu wymieniamy się doświadczeniami i wspieramy. To co u jednej będzie zwykłymi dolegliwościami ciążowym u innej mogą okazać się oznaka czegoś innego. Mi położna zawsze przypomina żebym między wizytami spisywała sobie na kartce jakieś nowe rzeczy a gdy dzieje się coś niepokojącego mam dzwonić lub jechać na IP. Łaski nikomu nie robią chociaż czasami tak się zachowują.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny jestem przeszczesliwa lekarz obstawia dziewczynkę Jest piękna, zdrowiutka, według usg tydzień starsza i termin przesunął się na 5 sierpnia. Tańczyć, śpiewać i krzyczeć z radości mi się chce
Jest i druga dziewczynka! Gratulacje [emoji173]️[emoji1][emoji3]

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Dziewczyny biorę duphaston 2x1 od 18.01 po zabarwionym na różowo śluzie, po jednym dniu brania miałam jakieś resztki koloru mleko z kawą i spokój od tamtego czasu było wszystko już w normie, a dziś znów zauważyłam śluz koloru mleko z kawą czy Was też to spotyka? We wt byłam u gin i wszystko było w porządku z malenstwem, nie wiem czy powinnam się zacząć martwić?!
Jesteś może w terminie spodziewanej miesiączki? U niektórych występują plamienia właśnie wtedy do trzeciego miesiąca.

f2w3flw1cbdbspns.png

Nie masz się czym martwić a mój post nie miał na celu wprowadzeniu zamętu... jeżeli tak się stało to przepraszam, nie chciałam nikogo nastraszyc
Nie przepraszaj Kochana forum jest po to zeby sie wygadac ja nie mowilam tego złośliwie naprawde pisalam wczesniej tylko ze sobie nie zdawałam sprawy ile Darza sie poronień jak bylam u dentystki w 5 tygodniu i mi mowila ze znieczulenia bo to jeszcze nic pewnego i lepiej zeby bylo jak najmniej chemi wtedy sobie pomyslalam co ona piepszy ale widocznie nie chciała zle

Jesteś może w terminie spodziewanej miesiączki? U niektórych występują plamienia właśnie wtedy do trzeciego miesiąca.

f2w3flw1cbdbspns.png
Nie, teraz byłabym 2 dni przed dniami płodnymi

Dziękuję za Wasze odpowiedzi, jestem w trasie na podkarpacie, dziś będę odpoczywać, jak niepokojące objawy nie zaczną znikać pojadę na IP.

@muszmuszynka masz 100% racji, na forach i necie szukam bardziej rady niż diagnozy, wiem, że wszystkie jesteśmy inne, każda pojedyncza ciąża też wyjątkowa.

Chomiczka007 chodzi o takie osoby jak Martini31 twierdzi że czyta nas od początku a dzisiaj dopiero się zarejestrowała po co takie kłamstwa od początku [emoji17]

Muszmuszynka oj też znam takie przypadki [emoji17]

Czarna_jagoda ja mam bardzo duże skłonności do rozstępów i uchronilam brzuszek w ciazy - uda nie smarowalam Elancylem i mam kilka rozstępów no i piersi mam z pamiątkami [emoji6]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
oooops...ja też Was czytałam.od początku i dopiero niedawno zarejestrowałem się więc to jest możliwe

Hej, dziewczyny! Wczesniej bylam w lipcowkach, ale pisza tak szybko, ze nie nadazam, a na prenatalnych (ktore nie doszly do skutku, bo dzidzia za mala) dowiedzialam sie, ze mimo daty ostatniej miesiaczki 14 pazdziernika (czyli 21 lipiec termin), do zaplodnienia doszlo duzo pozniej i teraz termin mam na pierwszy tydzien sierpnia :o Czy mozna sie jeszcze do was dolaczyc?

reklama
Ja pamiętam słowa lekarki po poronieniu ,że niestety bywa tak,że medycyna w niektórych przypadkach jest bezsilna. Ale wiara czasem czynie cuda. Jak nie dziś,to jutro. Warto czekać i marzyć. Że ona już wiele cudów widziała na porodówce i wiele cudów miało miejsce w jej praktyce lekarskiej.

Będzie dobrze, musi być. A ja zbieram się na wizytę. Proszę, 3majcie kciuki.

Do góry