reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A ogólnie normalnie jak się karmi i jest nietolerancja to jakie są objawy?
Wszystko zależy od dziecka i od tego na co ta nietolerancja jest. Czy na laktoze czy na bmk. Czy jest w diecie matki jakiś inny alergen.
A jeśli dziecko jest wyłącznie na mm to tak na prawdę wchodzi w grę tylko nietolerancja albo na bmk albo laltoze.

reklama
U nas tez tak to problemów nie ma, a pediatra powiedział, że to normalne jak dziecko jeden dzień czy dwa nie zrobi kupki, ale możliwe, że może mleko inne by się przydało. Narazie używany tego z babydream
A z tego babydream jest też HA ? Bo mojej pół kilo mleka starcza na ok 5dni a kupuję HiPP za 50Zl. Jak tak dalej będzie to zbankrutuje [emoji16]

A ogólnie normalnie jak się karmi i jest nietolerancja to jakie są objawy?
Nie wiem. Ja jak byłam u lekarza to przy okazji powiedziałam, że mała ciągle niespokojna, że brzuszek ja pobolewa, mało śpi, jak usnie to za parę minut się budzi. I stwierdziła, że to nietolerancja .. ale chyba jak będę robiła w przyszłym tygodniu crp to zrobię badanie na nietolerancję .bo chyba się da ?

Nie wiem. Ja jak byłam u lekarza to przy okazji powiedziałam, że mała ciągle niespokojna, że brzuszek ja pobolewa, mało śpi, jak usnie to za parę minut się budzi. I stwierdziła, że to nietolerancja .. ale chyba jak będę robiła w przyszłym tygodniu crp to zrobię badanie na nietolerancję .bo chyba się da ?
Poczytaj pediatrę może o coś na receptę na brzuszek. Iza tu w szpitalu dostaję od 3dni debridat tj na receptę. Po takiej ilości antybiotyków co ona dostaje ma kołki. Nic innego na nią nie działa jak debridat właśnie
My już 16sty dzień w szpitalu. Zeświruję tu chyba...

Z kupki u dziecka robi się na nietolerancje laktozy. Ale skoro delicol Wam nie pomaga bo obawiam się że to nie na laktoze.

Mala kicha coraz czesciej.. boje sie ze dostanie ode mnie katar :( psikam jej do noska wode morska, a w razie cos mam vick, tylko nie wiem czy nie jest za ostry dla niej..

Czy wasze dzieci ulewaja karmione tylko piersią?
Moja ulewa, chociaż nie zawsze. Czasem cały dzień nic. Ale wydaje mi się że ulewa jak ja za dużo i za czesto;)

Ja nie wiem już co robić z tymi kupami...nadal śluz obecny w kupach. Raz mniej, raz więcej. Lekarka ostatnio powiedziała żeby trochę mniej nabiału jeść,że może za dużo... A że badanie kału nie wyjdzie teraz bo jest za mała... żadnych innych dolegliwości nie ma,ani boli brzuszka, ani wysypki...

reklama
Mala kicha coraz czesciej.. boje sie ze dostanie ode mnie katar :( psikam jej do noska wode morska, a w razie cos mam vick, tylko nie wiem czy nie jest za ostry dla niej..
Moja kicha ale to od pokarmu który jej się cofa do noska. I czasami charczy jakby miała katar i wtedy odviagam zielone gile.. Ale to jest właśnie typowo pokarm.

Do góry