oliwiapatrycja
Fanka BB :)
A Wy jak małą będziecie szczepić ?A na coś płatnego się zdecydowaliście ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A Wy jak małą będziecie szczepić ?A na coś płatnego się zdecydowaliście ?
A o której kąpiecie? U nas ostatnio każdej nocy pobudka ok 2 po tym jak zaśnie przed 21.
37 to temp spoko.Dziewczyny jaką temp mają Wasze maluchy? Dzisiaj mamy szczepienie i mierze małemu teraz i ma 37.2 na czole elektronicznym termometrem. Mi pokazało 36.4
Niemowlęta maja podniesiona temp ciała. Po spaniu, jedzeniu, płaczu może się lekko podnieść. I na wieczór też.37 to temp spoko.
Mi Maja po szczepieniu po 38. Wczoraj rano 38.5. I to tylko dwa razy. Leków przeciwgorączkowych i tak poniżej 38 stopni dziecku się nie podaje. Dzieciom od 38. Dorosłych od 38.5
Ma wysypkę... zaczęła się od buzi, szyi, uszu, karku. Jakieś 2-3 dni temu przeszła jeszcze na brzuszek i nogi. Nabiału nie jem od czwartku, a już w niedzielę wysypka robiła się mniejsza, a dzisiaj na buzi i okolicach jest już na prawdę ładnie. Jak zniknie całkiem to będę wprowadzać troszkę mleka i patrzeć na reakcję.
Ja na razie jakoś daję radę, ale na dłuższą metę masakra [emoji16]
My dzisiaj szczepimy się płatnymi 6w1 plus rota i darmowe pneumokokiNarazie nie wszysyko podstawoweb, potem rotawirusy płatne ale nie pamiętam kiedy się to robiło dokładnie , jak taka wieksza już będzie , synkowi robiliśmy to kosztowało jakoś 280-300 zł
Kurcze nie mierzyłam mu wcześniej i się zdziwiłam trochę. Ale wiedziałam że u takich maluchów to temp nie jest jeszcze stała i może się wahać. I teraz ma 36.9. A ja 36.6. Ale wiedzieć to jedno a widzieć taką temp u dziecka tym bardziej w dniu szczepienia to drugie. Natalia jak ma 37.2 to zazwyczaj ma jakąś infekcję typu katar37 to temp spoko.
Mi Maja po szczepieniu po 38. Wczoraj rano 38.5. I to tylko dwa razy. Leków przeciwgorączkowych i tak poniżej 38 stopni dziecku się nie podaje. Dzieciom od 38. Dorosłych od 38.5
Rota my od razu na pierwszej wizycie szczepimy. Mamy przedszkolaka w domu, im szybciej tym lepiejNarazie nie wszysyko podstawoweb, potem rotawirusy płatne ale nie pamiętam kiedy się to robiło dokładnie , jak taka wieksza już będzie , synkowi robiliśmy to kosztowało jakoś 280-300 zł