reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja również miałam załamanie z kp. Będąc jeszcze w szpitalu miałam całe sutki poranione, po wyjściu w domu karmiłam z zaciśniętymi zębami i łzami w oczach. Jak była u nas położna to oczywiście musiała sprawdzić czy mam pokarm i jak mi ścisnęła sutka to poszło z krwią i wtedy powiedziałam dość i kupiłam laktator. Początkowo pokarm szedł z krwią. Po niecałym tygodniu jak wszystko się zagoiło to wróciliśmy do karmienia piersią. Obecnie karmimy się mieszanie kp plus mm. Na noc młody dostaje mm I śpi różnie, czasem godzinę czasem trzy. Po cycu czasem budzi się po 15 minutach ale najważniejsze że akceptuje cyca butle i smoczek.
Też 6 dnia po porodzie się przerazilam bo małej odbiło się mlekiem z krwią, lookam a to mój sutek krwawi. Położna dorodzila mi muszle laktacyjne-mąż kupił jeszcze tego samego dnia z ave.ntu, myślę, że bardzo pomogło. W muszlach zbierało się troszkę mleko i koiło te sutki, a dodatkowo nie stykaly się one ani że stanikiem ani z wkładkami laktacyjnymi, po jednym dniu poczułam ulgę, teraz tylko czuję lekki ból przy pierwszym złapaniu piersi przez Małą! I nie ma ran i strupów.

Hm kapie ją w babydream powinnam zmienić np na emolium?
Na srokao czytałam że emolium ma słaby skład. Babydream ma dobry.
Ja z kolei teraz będę kapala dzieci smarowała bioderma atoderm.
Dokładnie bioderma atoderm żel oczyszczający i natłuszczający
I bioderma atoderm krem do skóry bardzo suchej bądź atopowej.
Poleciła mi go koleżanka. Jej córka ma azs że aż rany miała. I tylko to im pomagało no i dodatkowo ma bioderma bardzo dobry skład. Więc że moje dzieci może nie mają azs ale skórę atopowa to u nich myślę że też świetnie da radę. Na apteka Melissa maja bardzo konkurencyjne ceny nawet w porównaniu do Gemini. Żel ten litrowy na Gemini ponad 50 zł. Chyba coś koło 57 jak dobrze pamiętam. A na Melissa 37 zł bez kilku groszy. Więc i tak jak na litrowy żel do mycia to nie jest cena z kosmosu. Podejrzewam że nawet hipp itp za litr więcej wychodzą.

Dziewczyny co to moze byc ???
Polozna mowi ze moze jeszcze hormony a moze skaza bialkowa :/
Lekarza mamy na czwartek eh
Też 6 dnia po porodzie się przerazilam bo małej odbiło się mlekiem z krwią, lookam a to mój sutek krwawi. Położna dorodzila mi muszle laktacyjne-mąż kupił jeszcze tego samego dnia z ave.ntu, myślę, że bardzo pomogło. W muszlach zbierało się troszkę mleko i koiło te sutki, a dodatkowo nie stykaly się one ani że stanikiem ani z wkładkami laktacyjnymi, po jednym dniu poczułam ulgę, teraz tylko czuję lekki ból przy pierwszym złapaniu piersi przez Małą! I nie ma ran i strupów.
O matko jakby mojemu odbiło się mlekiem z krwią to bym chyba padła na zawał , że to jemu coś dolega ☺ nie wiem czy jest tu jakaś mama która nie miała dolegliwości większych czy mniejszych zw z sutkami na początku karmienia. Mi też aż krwią podeszły tym razem. Z córką to tylko bolały bardzo.

reklama
@Kasiula8989 musisz odstawić mleko i obserwować bo to nigdy nie wiadomo. U nas były podobne i jestem 2 tyg na diecie. Położna dzisiaj była i mówi , że już ładnie mu zeszło. Ale ona jest raz w tyg a w ciągu tygodnia różnie mu się to nasila. 2 dni temu miał sporo po prawej stronie buzi. Akurat dzisiaj są te krostki bledsze.Ale jeszcze pod światło widać na buźce, szyji , uszach i rączkach taką minimalną kaszkę. I czuje się to pod palcami. Jeszcze z tydzień mam poczekać aż to całkiem zniknie i próbować po trochu mleka. Będę najpierw do kawy zbożowej dolewać i zobaczymy. Ja w ogóle myślę , że to nie jest skaza ale pewności 100% nie mam więc wolę trzymać dietę.

Do góry