reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zabieracie swoje szkraby na zakupy do większych marketów? My z małym tylko spacery lub ewentualnie siedzimy z nim w ogrodzie jak pogoda jest.
A jak u was?
Ja jeszcze nie byłam z małym nawet w warzywniaku. Tylko spacery po okolicy, ewentualnie wyjazdy do rodziców. Mąż robi wszystkie zakupy. Ale w środę wraca już do pracy (po półtora mca w domu) i zakupy w tygodniu będą już na mojej głowie.

reklama
Mówiłam do męża, że ze jakbym mogla to bym go wziela6do domu jak będziemy wychodzić. Szkoda mi to jak nie wiem co
Jejku nie dość że martwisz się o swoje dziecko to jeszcze serce pęka jak słyszysz , jak inne malutkie woła i woła a tu mama nie przychodzi.. Boziu znowu się poryczałam...

Ja zbierałam swoją wszedzie: do sklepu, szkoły, przedszkola bo nie miałam z kim ja zostawić i zobacz co się stało. Jakbym mogła cofnąć czas to bym przez te pierwsze 4-5 tyg nie chodziła z nią w takie miejsca.
Nie jestem do konca w temacie, co dolega Twojej malutkiej? Wiem, ze jestescie w szpitalu i ze trochę musicie tam zostać, bo dostaje antybiotyk. Dużo zdrówka dla Izuni

Jak wygląda ciemieniucha? :)
Raz widziałam u córki znajomej. Straszne to było. Ale ona zaniedbała bardzo bo nie kąpała dziecka codziennie i nie myła jej główki. A u takiego malutkiego dziecka to gruczoły łojowe są jeszcze niedojrzałe i jak się regularnie nie myje to robi się taka skorupa na główce, taki pancerz
Mój mały nie ma ciemieniuchy tylko strupki po tych potówkach. Ja od urodzenia codziennie myję mu główkę a i tak ciężko to schodzi. Powolutku bardzo się wyczesuje. Z tym olejkiem na prawdę sporo zeszło i ładnie się wyczesało.

Raz widziałam u córki znajomej. Straszne to było. Ale ona zaniedbała bardzo bo nie kąpała dziecka codziennie i nie myła jej główki. A u takiego malutkiego dziecka to gruczoły łojowe są jeszcze niedojrzałe i jak się regularnie nie myje to robi się taka skorupa na główce, taki pancerz
Mój mały nie ma ciemieniuchy tylko strupki po tych potówkach. Ja od urodzenia codziennie myję mu główkę a i tak ciężko to schodzi. Powolutku bardzo się wyczesuje. Z tym olejkiem na prawdę sporo zeszło i ładnie się wyczesało.
Tez myje codziennie glowke, choc nie zdawalam sobie sprawy jakie konsekwencje moga wyniknąć z niemycia[emoji50]

No u mnie też już włosy zaczynają wpadać szybko się przypuszczać, cera jakaś ziemista i wypryski się pojawiają. O nadwadze nie wspominam, ważę 1kg więcej niż przed ciążą ale zaczynalam ciążę z nadwagą, brzuch to porażka nie dość że duży to jeszcze sflaczaly. No ale teraz mam inne zmartwienie niz moj wygląd. Wyglądem zajmę się później. Teraz najważniejsze zdrowie Izuni.

Ja Ci współczuję, ale wierzę że będzie dobrze. Izka wyjdzie z tego. Moja siostra tez dostała zapalenia opon mózgowych jako niemowlę ale.wszystko skończyło się dobrze.
Trzymam mocno kciuki za malutką :)

reklama
U nas pobudka [emoji173]️
:)
IMG_20180915_021424.jpg

Załączniki

• IMG_20180915_021424.jpg
    IMG_20180915_021424.jpg
    12,6 KB · Wyświetleń: 410
Do góry