reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny jeśli którejś maluszek ma problemy ze skórą na główce to polecam olejek z ziaji na ciemieniuchę.
Zobacz załącznik 898156
Mój mały jak dostał potówek na główce 3 tyg temu to jak mu się wysuszyły to porobiło mu się pełno strupków. Smarowalam oliwką przed myciem i potem czesałam ale średnio schodziło. Dzisiaj sobie przypomniałam że mam ten olejek. Godzinę przed kapaniem posmarowałam oliwką główkę a w kąpieli umylam mu tym olejkiem głowę. I bardzo bardzo dużo mu zeszło. Po kąpaniu trzeba wyczesać na świeżo to ładnie skóra główki się oczyszcza. Jestem bardzo zadowolona.
Jak wygląda ciemieniucha? :)

reklama
Chcę karmić 8-10 miesięcy :) Po prostu na razie mam takie zdanie (może mi się zmieni), że nie chcę takiego dużego dziecka karmić piersią. Chcę mu dać to co najlepsze, ale nie chcę tak długo być poniekąd uwiązana do dziecka z powodu karmienia. Poza tym za rok wracam do pracy i chciałabym wtedy już nie karmić. Nie wyobrażam sobie w czasie dnia, w pracy ściągać mleko czy nie wiem co robić jak mi się zbierze w piersiach?
Nie mam zamiaru odstawiać z dnia na dzień, tylko jakoś powoli, karmić piersią coraz rzadziej i rzadziej.
Zobaczymy jak wyjdzie w życiu :)
Ja mam zamiar tak do roku. Myślę, że do tego czasu dostanie wystarczająco dużo dobra :) Boje się jak małemu zęby zaczną rosnąć co będzie z sutkami, już się nasłuchałam jakie to bolesne

Dziś moja pierwsza noc samej z małą, chłopak ma nocki. Oby było dobrze.

No i minął czas uroku bycia w ciąży. Cera się psuje, otyłości nie wytłumaczysz ciążą, zaniedbania stop z niemożliwością zgięcia się do nich :D
Przez ból przez całą ciążę w spojeniu jestem największym flakiem w całym swoim życiu. Jak ja wrócę do formy :dry:

KatiNails przydałby mi się teraz jakiś manicure ;) nie ma jakichs możliwości zdalnych? :D hehe

My dzisiaj mamy drugą nockę sami... pierwsza była tragiczna ale to było w niedzielę i teraz obrałam inną taktykę - częściej młodego przytulam i jest spokojniejszy tylko jak już głodny to wisi na cycku żeby sobie tylko pociumkać.
Mi się póki co włosy poprawiły więc na to nie narzekam ale za to brzuch to masakra jakaś...taki flaczek :p

.

Kochana to nie przez to że ja zabierałas wszędzie. Ja też moja zabieram, do przedszkola, sklepu, galerii itd. jestem zdania że bez przesady dziecko musi mieć kontakt ze światem jak będziemy je izolować to będzie później gorzej.

Będzie u Was wszystko dobrze :*
Wiem ale j6z różnie myślę że może dzwoniłam ha bo wszędzie ją ciągałam że sobą ale masz rację nie można dac się zwariować.

Dziś moja pierwsza noc samej z małą, chłopak ma nocki. Oby było dobrze.

No i minął czas uroku bycia w ciąży. Cera się psuje, otyłości nie wytłumaczysz ciążą, zaniedbania stop z niemożliwością zgięcia się do nich :D
Przez ból przez całą ciążę w spojeniu jestem największym flakiem w całym swoim życiu. Jak ja wrócę do formy :dry:

KatiNails przydałby mi się teraz jakiś manicure ;) nie ma jakichs możliwości zdalnych? :D hehe
No u mnie też już włosy zaczynają wpadać szybko się przypuszczać, cera jakaś ziemista i wypryski się pojawiają. O nadwadze nie wspominam, ważę 1kg więcej niż przed ciążą ale zaczynalam ciążę z nadwagą, brzuch to porażka nie dość że duży to jeszcze sflaczaly. No ale teraz mam inne zmartwienie niz moj wygląd. Wyglądem zajmę się później. Teraz najważniejsze zdrowie Izuni.

Mówię, że nie chcę 5 lat [emoji23][emoji23][emoji23] Chociaż 15 miesięcy też nie, bo na pewno chcę skończyć przed powrotem do pracy. W planie mam tak 8-10 miesięcy :) A minimum 6.
Ale karmienie nie przeszkadza w pracy☺ ja wróciłam do pracy jak mała miała rok i 3 mce. Karmiłam ją rano, po powrocie z pracy i wieczorem. Takie dziecko to je dużo innych rzeczy już a cycuś to tylko taki dodatek ale nadal cenny ☺

Dziękuję że pytasz:) dobrze powiem Ci że wypoczywam małą dużo śpi, jest grzeczna ja przekopalam cały Internet, przeczytalam 4ksiazki, robię krzyżówki, do domu wszystko to na co w domu nie mam czasu:) mogę tu siedzieć nawet miesiąc byle tylko mieć pewność, że małej nic nie będzie po tym zapaleniu opon. W czwartek ma rezonans magnetyczny głowy, będzie przewożona karetką do szpitala klinicznego, będzie miała znieczulenie ogólne bidulka. To badanie pokaże czy nie doszło do zmian w mózgu. Spędza mi to sen z powiek, staram się myśleć pozytywnie ale czasami nachodzą mnie czarne myśli.

Super, że macie już Kamila w domu:)
Będzie dobrze☺i tylko tak masz myśleć

reklama
Ale karmienie nie przeszkadza w pracy[emoji5] ja wróciłam do pracy jak mała miała rok i 3 mce. Karmiłam ją rano, po powrocie z pracy i wieczorem. Takie dziecko to je dużo innych rzeczy już a cycuś to tylko taki dodatek ale nadal cenny [emoji5]
Ja to rozumiem :) Ale jednak nie chcę być już wtedy tak przywiązana. Z resztą zobaczymy co życie pokaże :)

Do góry